K: robotska kosilnica

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.081
6.123
113
Za ceno 1* Husqvarna 435 awd nera dobiš ~ 2* Luba 2 3000.
Mora vsak pri sebi razmisliti, če je cena prava.

Samo Svoj

Je pa zanimivo, da so vsi lastniki tiho, na FB pa hipe kot za novi iPhone pred 15 leti.

Slo/Ang Luba FB skupina ni več aktivna ?
Oz. koliko alterašev ima Lubo ?

Novitete 2025, nisem še pogledal

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.407
6.640
113
Doma imam že Segwaya, kot kaže bo tudi na vikend treba nekaj nabavit.
Malo gledam yuko. Pa me zanima, če je še vedno pri teh tako, da ko izgubi signal da zdrvi po bregu navzdol? Ker nebi riskiral, ker teren rahlo visi.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.763
2.800
113
še v SLO - ampak komaj
Definiraj “zgubi” signal.

Meni je šla mal po svoje “samo” takrat, ko je med delom dobila update in se je izklopila - takrat pa, kar je nekako logično, gre po bregu navzdol, saj je nima kaj držati.
Sem ta pobeg “poknjižil” pod developersko neumnost, ki se načeloma ne bi smela zgoditi.
Tisto neumnost, ko se je izklopila, ko je zašla izven poznanega področja, so pa očitno tudi popravili - moja se je letos že dvakrat “zaplezala” v enem kotu (hebiga - želel še zadnji mm doseči , a ne več kot očitno preozko) in je obstala “vključena” - ergo “zabremzana”.
Si me spomnil, da bom “na novo” meje potegnil in jo, vsaj tam kjer mejim na javno cesto (dobra tretjina meje), odmaknil bolj “od roba” - čisto do roba itak ne morem in moram itak z navadno iti po obodu, zdaj al je 10 cm nepokošenega al 20 je že vseeno. Bo pa pri 20 vsekakor bolj varno.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.407
6.640
113
Definiraj “zgubi” signal.

Meni je šla mal po svoje “samo” takrat, ko je med delom dobila update in se je izklopila - takrat pa, kar je nekako logično, gre po bregu navzdol, saj je nima kaj držati.
Sem ta pobeg “poknjižil” pod developersko neumnost, ki se načeloma ne bi smela zgoditi.
Tisto neumnost, ko se je izklopila, ko je zašla izven poznanega področja, so pa očitno tudi popravili - moja se je letos že dvakrat “zaplezala” v enem kotu (hebiga - želel še zadnji mm doseči , a ne več kot očitno preozko) in je obstala “vključena” - ergo “zabremzana”.
Si me spomnil, da bom “na novo” meje potegnil in jo, vsaj tam kjer mejim na javno cesto (dobra tretjina meje), odmaknil bolj “od roba” - čisto do roba itak ne morem in moram itak z navadno iti po obodu, zdaj al je 10 cm nepokošenega al 20 je že vseeno. Bo pa pri 20 vsekakor bolj varno.
Ne znam definirat. Vem samo da so jo nekateri izkali pri sosedih. Včasih je zatavala, včasih pa odklopila kolesa in fijuuu dol po bregu.
Moj segway ima tudi pri izklopljenih kolesih dovoj torzije da do nekega normalnega klanca stoji na mestu.
Updejta pa se izključno na postaji.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.763
2.800
113
še v SLO - ampak komaj
To resno?

h.t.t.p://Thread%20%27Katere%20umetne%20ovce%20-%20travne%20robote%20imamo%27 = Failure to open page.

Drugače pa hvala, ampak nisi odgovoril na moje preprosto vprašanje: bi še enkrat kupil Lubo?

Ja - bom pa po ne vem kolikokrat še enkrat ponovil - čas (5 let + ) bo pokazal ali ni bil zajeb.

edit: ka te vem je z linkom:confused:

Nov poskus

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.856
7.161
113
Fantje, ta Dreame me se kar srbi. A2 je valjda predrag, ker ni potrebe po 3000m2.

a ve kdo ce ima a2 enak lidar kot a1? Ker ce je dodana samo kamera za izogibanje oviram, potem se a2 ne rabi iz tega razloga…

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.081
6.123
113
Mammotion luba 2X (luba 2 model 2025)

A LOOK INSIDE THE LUBA: 1, 2 and 2X From Mammotion | Robot Lawn Mowers Australia

Za Slo je notri samo eSIM, torej bo letna "naročnina" po prvem letu (nekaj takega).
eSIM je že prednastavljena (pre-configured ) in jo uporabnik ne more zamenjati.

As of 2025, based on the most recent information from Mammotion, none of the Luba series models (including Luba 1, Luba 2, Luba AWD 1000/3000/5000, or Luba 2X) include a physical SIM card slot — they all use built-in eSIMs for 4G LTE connectivity.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.856
7.161
113
Zanimivo, pri sosedu bili iz husqvarne in dejali da ne more imeti RTK kosionice ker je prevec dreves in preblizu sosednja hisa.
potem je prisel mojster od segweya in rekel da bo delalo bp.
Tako je sosed narocil segwey, mislim da takega kot ima MrDaco

Je mozno da ima husqvarna slabsi rtk ali segwey samo prodaja buce in bodo imeli tezave?