K: robotska kosilnica

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.588
9.969
113
EU
Danes kosi v težkih pogojih. Dež, mokra trava, nagib skoraj 100%. Z enim polnjenjem v teh pogojih kosi eno uro in štirideset minut. Počakajte še, da priletim ven z Excelovo tabelo za merjenje dolžine k..eekhm..košnje :)

• Všeč mi je
Reactions: Fly in johan_blond

matofill

Guru
18. sep 2008
3.716
777
113
Tip se že dva dneva muči z novo Gardeno Sileno Free, pa mu je ne uspeva zagnati.
Zmaga pa, ko pravi, da bi polaganje kabla šlo hitreje in enostavneje.

Jaz vem, kje je težava, tudi Gardena podpora sedaj en teden, ve, ker sem jim povedal, so se trudili mi pomagati, pa sem na koncu sam rešil. Na kratko, sila slabo spisana aplikacija za telefon....

matofill

Guru
18. sep 2008
3.716
777
113
Danes kosi v težkih pogojih. Dež, mokra trava, nagib skoraj 100%. Z enim polnjenjem v teh pogojih kosi eno uro in štirideset minut. Počakajte še, da priletim ven z Excelovo tabelo za merjenje dolžine k..eekhm..košnje :)

Pokaži, kako gre res v 45% klanec, kar je 100 cm višine na 100 cm dolžine, kot si napisal.

APM

Pripravnik
28. okt 2013
124
24
18
Zato pa imajo običajno te v nastavitvah “naključni kot” - in si za vsako košnjo sama izbere pod kakšnim kotom si bo vzela cono. Ergo - ne gre vedno po istem.

Jaz imam malo Husqvarno 305, ker imam tudi manjšo površino trave in čisto ravni teren. Pa me naključna vožnja zelo moti. Ker vozi čisto po naključju in na sredini 100x prečka isto pot in to uničuje travo, pa vozi po že pokošeni travi. Zaradi tega sam kosim travo z vretenasto kosilnico da so vidne črte, husqvarno pa vklopim samo ko nimam časa ali pa sem odsoten. In ko se mi več ne bo dalo ukvarjat s košnjo bom kupil Yuco (ista firma kot Luba) pa da lepo kosi v liniji, pa še listje pobira in odnaša iz trave.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in darjan

gr69

Guru
15. dec 2009
11.741
2.765
113
še v SLO - ampak komaj
Saj moj komentar se nanaša na GPS vodene (za katere je darjan bil mnenja, da drajsajo po eni in isti trasi) - na teh (bo tudi tvoja Yuca imela) imaš nastavitev, da si vsakič pod drugačnim kotom vzame svoje linije.
Kar se pa 305 tiče - tudi pri njej imaš nastavitev, da se vrača vedno malo drugače oddaljena od vodilne žice. Pri “mami” celo na ozkih prehodih (dvojna širina same 305) ni “tračnic”.

Edit: al pa jih ne “vidim”

luka51

Guru
16. avg 2007
14.789
6.076
113
ni jih.
Tračnice so bile edino pri Indegotu na določenih odsekih, ker se je orientiral tak, da je zategno po mejni žici pol kroga.