Evo, da javim, kako smo rešili problem...
Najprej sem s takšnim AM radijem:
poskusil najt, kje je prekinjena zanka (po vzoru par youtube posnetkov, ki prikazujejo, kako).. In čeprav sem v bližini polnilne postaje slišal tisti dodaten šum, pa mi že par metrov vstran več ni vredu kazalo (nisem slišal tistega dodatnega šuma).. Probal tudi menjavat AM frekvence od 54 to 72khz in par metrov vstran od postaje ni več vredu kazalo, pa točno vem, kje gredo žice. Tudi poskusil na na vseh žicah (AR, AL, G1, G2) in na nobeni par metrov vstran ni več bilo tistega dodatnega šuma, kjer bi videl, da je še žica cela do tja...
Vglavnem, potem kontaktiral alter uporabnika
luka51 (
SUPER PUBEC!! ), ki mi je prijazno posodil tisti rumeni iskalec za prekinjene žice KOLSOL F02 (nekje zgoraj link) in tisti iskalec deluje super! S tistim iskalcem sem dokaj hitro našel, kje je bila žica prekinjena. In prekinjena je bla G1 žica:
in tam, kjer so v klemi 3 žice (AR, AL in G2) - očitno slabi stik v stari klemi.
In sedaj še finale... Čeprav sem obe mesti zaštukal s tistimi klemami, še vedno ni delalo. Spomnim se, da mi je v trgovini rekel, da ni potrebno žice nič lupit, da jo samo daš v kleme in stisneš s kombinirkami. AMPAK POZOR, ODVISNO OD ŽICE, ČE JO JE POTREBNO OLUPIT! Pri nas je v zemlji položena debelejša žica, ki ima okoli notranje žice še dodatno "kovinsko mrežico" (podobno kot pri UTP kablu) in te debele žice JE POTREBNO OLUPIT, PREDEN JIH STISNEŠ V KLEME! Če pa imaš tanjšo žico (samo žica in gumijast ovoj, brez dodatnega sloja kovinskega in gumijastega ovoja), pa res to žico potisneš v klemo in stisneš.
In jaz sem poslušal onega v trgovini in sem tudi te debele žice direkt potisnil v kleme in skup stisnil, ampak na postaji še vedno ni bilo dovolj signala in je utripala modra lučka. Očitno pa je bilo dovolj signala skozi žice, da je tisti iskalec Kolsol F02 začel piskati tudi tam, kjer sem štukal žice. Tudi voltmeter (nastavljen na piskanje) ni piskal pri teh štuklanih žicah.
No, in potem je vseeno prišel majster od husqvarne (Lopa) in ko je videl žice, mi je prijazno rekel, da je potrebno debelejše žice najprej olupit in potem stisnit v kleme. Ko je naredil tako, je začelo vse delovat.
Sem pa videl, da so bile žice v stari klemi (AR, AL in G2) olupljene in sem pomislil, da bi jih moral olupat, samo nisem imel doma več dodatnih klem, da bi sprobal. Tako da če boste kdaj sami flikali žice, bodite pozorni, s kakšno žico imate opravka in imejte doma par klem več na zalogi.
Toliko od mene..
In hvala lepa za nasvete in prijazne besede, še posebej uporabniku
luka51 !!!