JU- Dnevnica

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Da glih ne odpiram nove teme...............bi imel eno vprašanje glede nagrade za 20let delovne dobe.
Pa me zanima:
-kdo to financira (trenutni delodajalec..ali ne vem država
evil.gif
)
- je po novem, da moraš biti 20 let v eni in isti firmi ali se ti sešteva delovna doba?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Ja. Precej folka, ki ga poznam in dela v zasebnem sektorju, ne dobi plačanih nadur.

Kot prvo zame je neumen kdor zastonj dela......

Kot drugo pa negre posploševati, ker nekateri imajo dobre plače (recimo 1500eur ajde) v takem primeru mi nebi bilo težko kakšno naduro zastonj narest.

Na svojih 800eur podlage pa ni šans da kakšno naduro naredim.

Sem delal včasih pri raznih privatnikih pa so ble vse ure plačane, nevem kdo je tok glup da nekaj zastonj dela...... očitno se niste pri primerih SCT, vegrad.... nič naučili.

LP

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
OK, sprva nism več hotu pisat pa vseen bom pojasnu zakaj se
jezen.gif

Kot prvo je bilo rečeno da se bo delal po 8h in ne po 14-do 16h in kako so zdej po vrnitvi te "nadure" izhlapele
rolleyes-1.gif

Skratka raj bi vidl da nam plačajo vse narejene ure kot pa 8h + dnevnice
crazy1.gif

Jeza je pa tok večja pr vseh ker se v naši firmi nadure plačajo in ne koristimo ur in ne hlapijo v nič kot se je to zgodilo tokrat!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Kot prvo zame je neumen kdor zastonj dela......
Jaz imam relativno solidno plačo, a sem še vedno neumen? Poleg tega mi v pogodbi piše, da se dela tudi preko normalnega delovnega časa, če je to potrebno, o nadurah pa ne piše. Se kdaj zgodi, da je delo preko delovnega časa omenjeno celo v pogodbi z naročnikom. Sam smatram, da kot delojemalec nimam samo pravic, ampak tudi dolžnosti.
Sicer pa ure koristim, ko lahko.