Jezikovne datoteke na Garmin Nüvi 255

aibo

Zelenc'
11. feb 2008
7
0
1
za mavrico
jabuk.org
Pozdravljeni!

Pred časom sem sosedu na njegovi navigacijski napravi posodavljal mape. Ker je naprava imela od razpoložljivega 2 GB velikega pomnilnika za mape na voljo le okoli 300 MB, sem napravo preko računalnika formatiral, da bi se znebil vseh lokalizacijskih datotek in gor namestil le slovenščino. Ko sem napravo posodabljal preko WebUpdaterja, sem glede jezikovnih datotek imel ponujeno le jezikovno vodenje, jezik menija in tipkovnice pa še vedno ostala v angleščini in ju ne dobim nikjer (od drugih modelov naprav ne paše), soseda pa to strašansko moti in se sodeč po ogromnih (in jasnih) ikonah na napravi ne znajde. Kontaktiral sem tudi uradni servis za Garmin v Sloveniji, vendar za moj problem ne poznajo rešitve. Zanima me, ali kdo poseduje omenjen model naprave, in bi mi lahko poslal iskane datoteke, ali pa pozna rešitev?

Lp

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.075
5.650
113
smile-1.gif
ne se kregat fantje

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Ne sej se noben ne krega ,ali kaj podobnega .Samo je najbrž pozabil njemu napisati,pa je avtomatsko napisal naprej pa je meni napisal, ker je bil za menoj.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Jaz sem vprašal avtorja teme. Ker čudno, da od drugih garminovih naprav nebi delale jezikovne datoteke.

aibo

Zelenc'
11. feb 2008
7
0
1
za mavrico
jabuk.org
@TUPLI, kovačeva kobila je vedno bosa (tko da backupa ni - i know, jesus saves)

@NAVI_boy, da - bral sem par vodičev, kako rešiti sledeči problem, probaval help fajle s Nüvija 250, Nüvija 360, pa še zmer ne funkcionira. Vse, kar od lokalizacije WebUpdater ponuja, je kot sem omenil, glasovno vodenje. Jezik menija in tipkovnice pa ostaja v angleščini..

s_samotar

Fizikalc
5. feb 2010
556
91
28
Namesto formatiranja naprave ki ne reši ničesar, bi zbrisal stare karte... ampak sedaj je pa že itak useeno.

malisale

Pripravnik
2. sep 2007
282
0
16
Aibo, slučajno imam pri sebi prijateljev nuvi 255w. Če je to povej kaj vse rabiš.
cheer.gif

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Rabi file od : text, voices in language ,english ,americans, slovenian ,lahko mu daš pa vse .Pa še file tisto ki mu update naredi Gupdate.gcd .Ostalo mu bo pa webupdater naredu naprej

Nazadnje urejeno:

malisale

Pripravnik
2. sep 2007
282
0
16
Mape :Diag,ExtData,GPX,Help,JPG,Poi,Text,Vechile,Voice
Datoteke:fs_image.ver,Garmindevice,GUPDATE.GCD,Lokales
Ravnokar sem dal na rapidshare kompletno pa bom prilimal link ko konča upload.

aibo

Zelenc'
11. feb 2008
7
0
1
za mavrico
jabuk.org
Citat:
Uporabnik s_samotar pravi:
Namesto formatiranja naprave ki ne reši ničesar, bi zbrisal stare karte... ampak sedaj je pa že itak useeno.

Kot sem omenil v prvem postu, za mape je bilo na voljo zaradi vseh jezikovnih datotek le 300MB prostora, ravno zato sem šel brisat vse skup (formatirat), samo s brisanjem obstoječih map itak nebi proftiral nič.

Citat:
Uporabnik malisale pravi:
imaš ZS
najlepša hval!
cool-1.gif