Jedrca koščic marelic - zdravilna ali ne?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Pozdravljeni?

Dejte mi sedaj povedat, ali so jedrca kočic od marelic res tako zdrava, da odstranjujejo rakave celice? Pa prosim res, držite se teme in neumesni komentarji so res odveč, ker jih v bistvu ne rabim.
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Ne niso nič zdrava.
Za te bedarije z B17 imaš na voljo dosti drugih virov, vsekakor ne rabiš takega, ki ima zraven še cianide
evil.gif


klik
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Jedrca koščičastega sadja so naravni vir cianida, zares zdravo.

(sem pojedel tega na tone v mladosti, pa sem še vedno živ, raka pa tudi nimam tako da sklepam da deluje)
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Ti si si razvil odpornost na cianid
evil.gif

No vsekakor je 50+ jedrc v enem obroku zelo dober recept za hude težave.
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Tole s cianidom in strupenostjo je itak fama, vohunski filmi in podobne bedarije. Recimo tista da vonj cianida pomeni da umreš. Pa poznam osebo ki je delala v laboratoriju s cianidom in je večkrat prišlo do "nesreče" pa ni nobenega pobralo (pa so vsi dobili v nos lep sladek vonj mandljev). Kdaj so sicer koga tudi malce pobirali s tal, govorilo se je da so se eni celo zanalašč zadevali!
evil.gif


Da ostanemo ontopic, jedrca koščičastega sadja so toliko zdravilna kot karkoli drugega. V zmernih količinah ne morejo škodovat, v prevelikih so pa itak vse zadeve strupene, vključno z vodo. Glede količine lahko poješ toliko jedrc kolikor si pojedel "sadja" (to smo kot mularija delali), če kdo zmaže 50 marelic+ na dan pa verjetno ne bo imel težave če čez prežveči še 50 jedrc ker bo itak narava prej poskrbela da bo črevo začelo izločat nesnago!
grims-1.gif
 

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
evo, tole sem prebral, zato sprašujem http://www.bodieko.si/marelice-proti-raku


"Nasprotniki vitamina B 17 imajo dober izgovor: ta snov namreč vsebuje cianid, ki je na slabem glasu kot modra galica (bakrov sulfat s kristalno vodo) in je strupen. A dejstva govorijo drugače: še nikdar ni nihče umrl ob uživanju vitamina B 17. Ta snov je namreč zelo “inteligentna”. Dr. Krebs je ugotovil, da B 17, ki ga vsebujejo marelice, sestoji iz ene molekule hidrogencianida (modra galica), ene molekule benzaldehida (sredstvo proti bolečinam) in dveh molekul glukoze (grozdni sladkor, monosaharid). Obe prvi snovi sta močna strupa, ki sama lahko povzročita smrt. Njuna kombinacija znotraj vitamina B 17 pa je stabilna, kemično neaktivna in nestrupena. To spojino lahko stre samo encim beta-glukozidaza. Ta encim je sicer prisoten v vsem telesu, na tistih mestih pa, kjer so se stvorile rakave celice, se nahaja v ogromnih količinah. Beta-glukozidaza razpara molekulo B 17 na tistem mestu, kjer se je stvoril rak. Oba strupa se sinergetsko spojita in s tem ustvarita superstrup, ki je nekajkrat močnejši, kot sta obe snovi v izoliranem stanju. Zahvaljujoč selektivni strupenosti molekule B 17 zadane rakavo celico kemična smrt. Encim rhodaneza prevzame pri tem nadzorno funkcijo. V telesu ga je zelo malo po celem telesu, ni ga pa tam, kjer so se naredile rakave celice! Ko B 17, ki ga dobimo, ko zaužijemo marelice oziroma njihova jedrca, pride v stik z zdravimi celicami, rhodaneza razstrupi cianid (iz modre galice) in oksidira skupino benzaldehidov, kar seveda pomeni, da B 17 postane aktiven z zelo ostro natančnostjo samo na mestih, ki jih je napadel rak, ne pa na zdravem tkivu. Oba stranska produkta, ki nastaneta kot reakcija z rhodanezom – namreč tiocianat in benzojeva kislina -, pa celo obogatita zdrave celice s hranilnimi snovmi. Če pa je teh snovi preveč, se izločajo z urinom.

Še enkrat poudarjamo: v laetrilu ni “prostega” vodikovega cianida. Šele ko pride laetril v stik z encimom beta-glukozidaza, tvori dve molekuli glukoze, grozdnega sladkorja, eno molekulo bezaldehida in eno vodikovega cianida – hidrogenski cianid – HCN. Samo rakava celica vsebuje ta encim. Ključna beseda pri tej zadevi je, da mora HCN šele nastati, saj ne plava prosto v laetrilu in se potem sprosti, ampak mora biti oblikovan. Encim beta-glukosidaza in samo ta encim lahko tvori HCN iz laetrila. Če ni v telesu rakavih celic, potem tudi ni beta-glukosidaze, če te ni, HCN ne more nastati iz laetrila. Benzaldehid, ki se oblikuje ob tej kemični reakciji, je za rakavo celico skrajno strupen."
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
V tem sestavku je toliko bedarij iz kemije da ga sploh ne mislim komentirat. Sicer je očitno prepis iz tujega članka pa niti kemijskih imen niso prevajali prav ampak kar poslovenil.

Ti je pa zgoraj jest5 dal članek kjer piše kako se famozni nestrupen "vitamin" lepo preko ene 10h možnih metod presnovi v cianid. Konkretno obstajajo vsaj 4 naravni encimi ki ga lahko spravijo v strupeno obliko (poleg še par čistih kemijskih metod pretvorbe).
 

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Povezavo med modro galico in cianidom pa pozna samo avtor te bedarije. Malo opletanja s kemijskimi pojmi je za neuke takoj vrhunska znanost.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.953
6.987
113
wtf je ta tema no
smile-1.gif


Avtor te zanima zaradi "splošne vednosti" ali poznaš koga ki išče alternativno zdravljenje v tem? Če slednje, lahko podam veliko bolj, znanstveno dokazano rešitev, in ne nekih guru pogruntavščin.
 

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Zanima me zgolj samo tako na splošno, pa sem hotel še tu preveriti, če je res tako, kot piše.
zmaga.gif
 

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Zdravijo ne, škodijo pa tudi ne, če ne pretiravaš. Italijani celo pečejo slaščice iz mareličnih semen, mi smo jih včasih na veliko jedli.
 

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Zdravijo ne, škodijo pa tudi ne, če ne pretiravaš. Italijani celo pečejo slaščice iz mareličnih semen, mi smo jih včasih na veliko jedli.

Cianid ni ravno zdrav...

Citat:
In 1993, the New York State Department of Agriculture and Markets tested the cyanide content of two 220 gram (8 oz) packages of bitter apricot kernels imported from Pakistan that were being sold in health-food stores as a snack. The results showed that each package, if consumed entirely, contained at least double the minimum lethal dosage of cyanide for an adult human .

Vir: Wikipedia
 

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Ni, ne. Ampak se ne spomnim, da bi jedrca bila grenka, kot otroci kaj takega ne bi z užitkom jedli. Torej 5x manj amigdalina kot v tej grenki sorti.

"On average, bitter apricot kernels contain about 5% amygdalin and sweet kernels about 0.9% amygdalin."
 

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Cianid se ireverzibilno veže na hemoglobin. Če pretiravaš in redno ješ manjše doze, boš kmalu postal slabokrven. Umrl verjetno ne boš, ni pa to niti približno zdravo za telo.