Jedilna miza s poličko od spodaj?

raners

Majstr
4. mar 2008
2.842
462
83
Hej!

Danes sem bil v Rutarju, včeraj v Lesnini (samo v spodnji etaži) in nisem našel nekih pametnih jedilnih miz s poličko pod glavnim steklom.

V mislih nekaj podobnega kot na naslednjih mizah:
esstisch-peggy-glas.jpg

Jack_m.jpg

2680c89d4e0eef7a2bec9d93e6bfc11a_285x255.jpg

Kje bi pri nas (lahko tudi na spletu) lahko kupil takšno mizo - za neki pameten denar? Če je na spletu, lahko prilepite tudi povezave...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.246
113
www.adriamedia.si
Malo O/T, ampak: pri vseh mizah s poličko, ki sem jih videl, sem ali s koleni/stegni v poličko zadeval ali je bila polička tako blizu ploskve, da je bila neuporabna, ali pa je bila površina mize previsoko ... To je po mojem mnenju nujno najprej sprobat,ne kar na blef po netu kupit ... Razen če se ti da j... s pošiljanjem nazaj.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Za normalno velike ljudi so očitno te mize na slikah dovolj ergonomsko usklajene.

Nasvet za 'raners'-a: morda bi kakšen kreativni steklar lahko pomagal, noge niso ne vem kakšen problem, srednja slika daje možnost nakupa standardnih nog in štirih vmesnih kosov, ki prav tako ne bi smeli biti večji problem.

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.535
113
Off: Tele mize izgledajo kar solidno narejene, sam imam sicer s stekleno mizo precej slabe izkušnje, ker je za pop.... nestabilna. To pomeni, da gor postaviš desko, štruco kruha in pol kozarec, iz katerega se lepo začne polivati, ko odrežeš kos kruha...

Skratka: pred nakupom jo pejt pogledat v živo in jo fajn porukaj
grin1.gif

raners

Majstr
4. mar 2008
2.842
462
83
Se strinjam z vsemi, da jo je treba v živo videt...

Tudi pomisleki o udobju sedenja poleg mize (zaradi nizke police mogoče ne moreš niti udobno prekrižat nog) so na mestu...

Je pa lepo, ko lahko na poličko narediš kakšno preprosto dekoracijo, pa izgleda ful lepo
wink-1.gif

Grem še danes v Dipo in Lesnino (zgornje nadstropje)

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.246
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Pa steklena površina je zelo hladna.
In roke gor držat ni prijetno niti zdravo.

Sem imel jedilno mizo s steklom (ampak kovinskim okvirjem) 10 let, pa so moje roke čisto OK. Če daš golo roko gor je hladno prvih par sekund, potem ne opaziš več. Oziroma se navadiš, vsaj jaz sem se. Je pa pametno tudi o tem razmislit (poleg recimo prostora zaa noge zaradi poličke in majavosti pri tistih modelih, ki imajo noge brez ogrodja direkt na šip pritrjene), seveda, ker koga zna pa resno motit ...