Je tole pri golovškem predoru radar?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Zanimivo, desni pas, torej vozni.

Povsem razumljivo, saj gre po temu pasu veliko več vozil, sploh tovornih. Zanimivo bi bilo, če bi bil v povprečju bolj uničen prehitevalni pas
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Glede na to kakšni avti gredo skozi na tehničnem, so amortizeri še najmanjša skrb
wink-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
No, amortizerji v slabem stanju niso ravno zanemarljiva zadeva, lahko zelo hitro letiš s ceste (iz ovinka) zaradi tega, se pa strinjam da pa ni to nekaj takšnega kot recimo slabo ali povsem nedelujoče zavore.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja, to je radar. Ampak ga bos sprozil sele nad cca 116 ker je tam omejitev 80
Tale izjava se mi je zdelo da ne more biti "uradno". Ker da ti dovolijo tolerirajo skoraj 50% prekoracitev se mi zdi res čudno. Mozno pa seveda je (zaradi excel tabel? )
Tista tvoja kasnejša izjava o 5kmh (in kocka jo je potrdil) pa verjamem.
Bi moral dobiti ze nekaj PN, pa jih nisem.
Kaj uradno? Limit ob katerem radar slika nastavi policist ki sedi v vozilu. In na konkretnem mestu je limit nastavljen kot sem napisal. Tako so mi zatrdili trije ki dejansko opravljajo meritve tam.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Zaradi mene, Ti pa kar nadaljuj z vožnjo po uničenih kolesnicah.

Ne vem če si spregledal prej moje vprašanje ali pa sem jaz spregledal tvoj odgovor.

Je takšna vožnja v skladu z zakonom ali je prepovedana? Pa vseeno če je prazna cesta, ponoči ob 04, ko ni žive duše ali ob največji konici. Zanima me samo kaj glede tega veleva zakon, konkretno?
ma, ste bolj papeški ob papeža. zakon je jasen, levi pas je namenjen le prehitevanju, da omogočiš vožnjo tudi hitrejšim vozilom. ampak ponoči ob 4, ko ni žive duše, nikogar ne oviraš in je to določilo namenjeno le samemu sebi, tako da je čisto vseeno, po katerem pasu voziš

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Citat:
Uporabnik sass pravi:
ma, ste bolj papeški ob papeža. zakon je jasen, levi pas je namenjen le prehitevanju, da omogočiš vožnjo tudi hitrejšim vozilom. ampak ponoči ob 4, ko ni žive duše, nikogar ne oviraš in je to določilo namenjeno le samemu sebi, tako da je čisto vseeno, po katerem pasu voziš

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.710
113
pri taščici
Tnx
116+ pa res ne grem pogosto tam mimo.
Vcasih vem da je bila burna razprava koliko je nansprotni strani omejitev pri "fiksnem" radarju. 80 ali 100.(ceprav mislim da so sedaj nedvoumno postavili znake na 80.

tony

Guru
23. jul 2007
9.665
1.482
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik seba81 pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik seba81 pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja, to je radar. Ampak ga bos sprozil sele nad cca 116 ker je tam omejitev 80

Toliko je tolerance?
Toleranca do 100km/h je 5 km/h, nad 100 pa mislim da 6 km/h.

Ampak policisti ki s tem upravljajo nastavijo zadevo tako da meri hitrosti ki za vec kot 30km/h presegajo omejitev. Ce se spomnis sem enkrat na alterju objavil en post v katerem sem opisal kako laufa sistem izrekanja cpp kazni. No tam si videl da prekrski za hitrost s kazenskimi tockami zasedajo drugacno pozicijo v excel tabeli kot tisti brez kazenskih tock

Hvala za odgovor, tiste teme pa nisem prebral.
http://m.avto-magazin.si/aktualno/policijsko-inkasantstvo-v-kraljestvu-tabel/

Članek je odličen, tam nekje pri pisalenm stroju Olympia sem se že režal ko pečen maček
hysterical-1.gif

Če prav razumem, je tole pisal nek anonimež? Dajte mu še kaj pisati, ker ga je veselje brati
zmaga.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Tnx
116+ pa res ne grem pogosto tam mimo.
Vcasih vem da je bila burna razprava koliko je nansprotni strani omejitev pri "fiksnem" radarju. 80 ali 100.(ceprav mislim da so sedaj nedvoumno postavili znake na 80.

100km/h je omejitev pred radarjem

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:Svetlobni prometni znak za omejitev 80km/h ne velja?
Ko so ta famozni radar postavljali, so rekli, da ne, ker je bil vsaj takrat znak utripajoč. Sedaj pa nikoli več nisem tako pozoren. Kadar grem tam mimo, je običajno gneča in še 80 ne gre.
DARS

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik ametist pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik ametist pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Takole je šlo:

In zakaj se voziš po prehitevalnem pasu, namesto po voznem pasu? Ali boš potem spet limal film, ko te bo kdo po desni prehitel?
lp.

Si imel tole v mislih ali le rad nabijaš?

Nič ne nabijam, ampak pač vedno takoj lepiš posnetke drugih kateri delajo bedarije na cesti in kako letiš na PP, sam pa očitno nisi dosti boljši oz. dostikrat izgleda sam sprovociraš take reakcije drugih udeležencev. Torej po tvojem če se mi bo zazdelo, da je desni pas preveč uničen za vožnjo lahko potem vozim po levem pasu ali pa kar po odstavnem? Dokler bomo videli samo tuje napake svojih pa ne in gledali samo na svojo rit v prometu potem bo tako kot je in nič boljše.
lp.

Očitno si pozabil prebrati, ko sem napisal, da vozim tam samo, ko je to varno, drugače se pač postavim na zluknjan pas.

Jaz sprovociram? Kaj na mojih zgornjih posnetkih sem sprovociral? Je vožnja po voznem pasu AC provociranje?

Destvo je in na to opozarjajo strokovanjaki že leta, da slabe ceste ogrožajo varnost na cestah in to je realnost. Ne samo z vidika nestabilne vožnje, ampak tudi s tega vidika, da se ljudje prestavijo na vozni pas, ki je manj uničen. Pelji se zjutraj ali popoldne kdaj od Trzina do rondoja Tomačevo. Večina vozil vozi po level pasu, ker je desni že tako uničen.

Kar zatiskajte si oči in obsojajte tiste, ki nočemo voziiti po sami jami. Zraven pa si ne upate nič narediti proti tistim, ki vaš namenski denar kradejo iz vašega žepa, ga dajo drugim, vam pa predpišejo, da vozite po sami jami in popravljate podvozje.

Amen!

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Svetlobni prometni znak za omejitev 80km/h ne velja?

Svetlobni znak z omejitvijo 80 začne veljati od mesta postavitve tega znaka naprej torej boj kot ne tik ob radarju, kar pomeni, da je v območju, ki ga radar meri, omejitev 100km/h
smile-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Hvala za info, je pa zanimivo, ker zadnjic, ko smo se vracali s Stajerske so bili pred enim trojanskim predorom najprej utripajoci 80, potem pa 60km/h.
Torej te omejitve dejansko ne veljajo?

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Hvala za info, je pa zanimivo, ker zadnjic, ko smo se vracali s Stajerske so bili pred enim trojanskim predorom najprej utripajoci 80, potem pa 60km/h.
Torej te omejitve dejansko ne veljajo?

Seveda veljajo. Matej je razlagal le konkretno za radar pri Golovcu - tam je v območju, kjer meri radar še ravno omejitev 100. Če pa bi znak za omejitev 80 stal kakšnih 20 metrov prej, potem pa bi radar lahko za osnovo imel 80 km/h.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Ok, tega pa ne razumem.

V čem je razlika med to postavitvijo znakov: Golovec

in to postavitvijo znakov: Trojane

Oboji so svetlobni, pri Trojanah so in nad cesto in ob cesti, pri golovškem pa svetlobni znaki za 80 stojijo pred radarajem.

Nazadnje urejeno: