Je tole pri golovškem predoru radar?

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Rekel sem servis, torej ko se avto pelje na uradni servis na redni pregled, ne preverijo tudi amortizerjev in ostalega?

Se. Ampak navadno so amortizerji O.K. prva tri, stiri leta. Kasneje ne vec. In potem, ko je avto izven garancije se avto ne vozi na pooblascen servis, ker so lopovi, zlatarji, pa se pojma nimajo kaj delajo. Da ne govorim o ceni olja, ki je res drag. Pustimo to, da z razliko, ki jo imajo v ceni olja investirajo v opremo, kot je tudi naprimer naprava za kontrolo amortizerjev, ker to ni pomembno.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Citat:

Ampak policisti ki s tem upravljajo nastavijo zadevo tako da meri hitrosti ki za vec kot 30km/h presegajo omejitev.

To je nepreverjena trditev.
nahrung002.gif

Ne vem kako bi zate bolj preveril trditev policista ki upravlja s ti zeleno kanto od kangooja. Ce pa trdis da so limiti na konkretnem merilnem mestu nizji pa podaj to trditev nato pa jo se argumentiraj.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik seba81 pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik seba81 pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja, to je radar. Ampak ga bos sprozil sele nad cca 116 ker je tam omejitev 80

Toliko je tolerance?
Toleranca do 100km/h je 5 km/h, nad 100 pa mislim da 6 km/h.

Ampak policisti ki s tem upravljajo nastavijo zadevo tako da meri hitrosti ki za vec kot 30km/h presegajo omejitev. Ce se spomnis sem enkrat na alterju objavil en post v katerem sem opisal kako laufa sistem izrekanja cpp kazni. No tam si videl da prekrski za hitrost s kazenskimi tockami zasedajo drugacno pozicijo v excel tabeli kot tisti brez kazenskih tock

Hvala za odgovor, tiste teme pa nisem prebral.
http://m.avto-magazin.si/aktualno/policijsko-inkasantstvo-v-kraljestvu-tabel/

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Apollo8 upam, da si vsaj kaksen honorar dobil. Ker novinar je ta tale dober clanek dobil honorar kot, da bi ga napisal sam.
cheer.gif

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.050
119
63
Doma
Nevem kak protokol je za kontrolo amortizerjev, pri mojem avtu smo iskali nadležen ropot in je uporabil test amortizerjev.

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Popravljam apolota8 glede toleranc. Veljajo od sredine decembra 2015:
- 5 km/h na celotnem področju do vključno 100 km/h,
- 6 km/h od 101 km/h do 120 km/h,
- 7 km/h od 121 km/h do 140 km/h,
- 8 km/h od 141 km/h do 160 km/h,
- 9 km/h od 161 km/h do 180 km/h,
- 10 km/h od 181 km/h do 200 km/h,
- 11 km/h od 201 km/h do 220 km/h,
- 12 km/h od 221 km/h do 240 km/h,
- 13 km/h od 241 km/h do 260 km/h in
- 14 km/h za hitrosti nad 260 km/h.

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Apollo8 upam, da si vsaj kaksen honorar dobil. Ker novinar je ta tale dober clanek dobil honorar kot, da bi ga napisal sam.
cheer.gif
Pod tale članek sem bil kar jaz podpisan (no extra money, seveda). Zakaj, verjetno ni težko uganit. In da je zgodbo napisel kar naš vir (razen spet, razumljivo, uvoda), je tudi jasno zapisano.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Zakaj bi moral jaz plačevati nepotrebno popravilo podvozja, če se državi fučka in meče naš namenski denar za ceste drugam, mi pa se moramo voziti po sami jami.
Pelji se npr. od Brnčičeve do rondoja Tomačevo po desnem pasu. Naslednjič pa se še vozi po levem pasu in glej kolesa vozila na desnem pasu, kaj mu jim dela.
Da ne govorim o cesti od Mengša do Komende, ali pa desnem pasu Dunajske od WTC-ja proti centru. Ali pa Šmartinki, pa Celovški - same stopnice.
Mogoče ti je pa bolj všeč na novo postavljen znak na tem mestu, kjer je na novo postavljen znak za omejitev 40km/h, pa zraven znak za SAMO JAMO (Poškodbe vozišča)?
Si naštel vse jame na cestah, ki jih poznaš, ali imaš še kako na zalogi?

Govora je bilo o predoru Golovec. Če ti ta z=be podvozje, imaš pač zanič podvozje.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Jam je kolikor hočeš.

Nisem rekel, da ti ta del ceste uniči podvozje, ampak poškodbe podvozja so komulativne. Kamen na kamen...

Oz. po tvojem sklepanju imamo slovenci pri sebi probleme s podvozji in ne zaradi cest, kajne?

Dokaz, da slovenske ceste nadpovprečno uničujejo avte

Te mogoče zanima podatek, da so nedavno pred prvim tunelom od Celja proti Slovenskim Konjicam, omejili hitrost iz prejšnjih 100km/h na 80km/h in je taka omejitev hitrosti še vedno tam? V drugo stran vožnje in v drugem tunelu pa je omejitev 100km/h?
Misliš, da so tistih 80km/h dali kar za foro? Ne, vozni pas v tej cevi prvega tunela je sama stopnica pri stopnici.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.710
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja, to je radar. Ampak ga bos sprozil sele nad cca 116 ker je tam omejitev 80
Tale izjava se mi je zdelo da ne more biti "uradno". Ker da ti dovolijo tolerirajo skoraj 50% prekoracitev se mi zdi res čudno. Mozno pa seveda je (zaradi excel tabel? )
Tista tvoja kasnejša izjava o 5kmh (in kocka jo je potrdil) pa verjamem.
Bi moral dobiti ze nekaj PN, pa jih nisem.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Ne, Andy1, ne pravim, da ni lukenj na cesti. Pravim, da golovški predor ni tak, da bi zahteval posebne manevre.

Pač, voziš po levem pasu in imaš 10^6 izgovorov. Nisi edini, ne na levem ne z izgovori.

In ker ja, jam je dovolj po celi Sloveniji, takih resnih, lahko to nadaljujeva v nedogled: "Vozim po desni, ker je v Sp. Kungoti prav grda luknja." Torej lahko tudi kar nehava.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Zaradi mene, Ti pa kar nadaljuj z vožnjo po uničenih kolesnicah.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Meni gre tudi na jetra, ko so ceste dako "zje*ane".
nahrung002.gif
Zanimivo, desni pas, torej vozni.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Ceste se delajo narobe. Prehitevalni pas bi moral imeti že na novi avtocesti luknje. Na desni bo dobil zaradi velike količine tovornega prometa. To bi pomagalo, da se Slovenci naučimo, kaj pomeni, če je v isto smer vožnje več pasov
smile-1.gif
.
Edinkrat, ko so me ujeli na radar (tok, tok), je bilo na avtocesti, kjer je bila hitrost za kazen 141 (torej po že upoštevanih tolerancah) pri omejitvi 130 km/h. Veliko več pravzaprav res ni moglo biti, ker tisti avto več kot 160 po števcu ni šel in do konca ga gotovo nisem tiščal. Res pa je, da takrat ni bilo policijske stavke.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Zaradi mene, Ti pa kar nadaljuj z vožnjo po uničenih kolesnicah.

Ne vem če si spregledal prej moje vprašanje ali pa sem jaz spregledal tvoj odgovor.

Je takšna vožnja v skladu z zakonom ali je prepovedana? Pa vseeno če je prazna cesta, ponoči ob 04, ko ni žive duše ali ob največji konici. Zanima me samo kaj glede tega veleva zakon, konkretno?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Ocitno nimas pojma, kako se preverjajo amortizerju, ker tega ne dela noben tehnicni, niti nima naprave za test.

To pa ne bo držalo. Na našem koncu so štirje tehnični ... eden izmed njih ima napravo za testiranje amortizerjev.

Opa, zanimivo. Pa to napravo tudi uporabljajo ob tehničnem pregledu vsalega vozila ali je tehnični pregled bolj standarden, po potrebi pa se uporabi tudi to napravo?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Rekel sem servis, torej ko se avto pelje na uradni servis na redni pregled, ne preverijo tudi amortizerjev in ostalega?

Sem potem opazil ja, prej sem pa mislil, da ciljaš na klasične (tehnične) preglede, kjewr še nikoli nisem doživel, da bi se kaj bolj konkretno ukvarjali s podvozjem
smile-1.gif