Je to običajno...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
[
Dej no. 40 eur kazni je dobil, to ni nič, če vemo, da je do nesreče prišlo ravno zaradi tega, ker kolesar ni bil pravilno osvetljen, v nasprotnem bi ga voznik avta videl, in do nesreče nebi prišlo.
Ja tud uslužbencu policije je treba it malce na roko, pri sodniku je zaradi dejstva da kolesar ni bil osvetljen zagotovo dobil minimalno kazen, ali pa je celo bil oproščen. policaja pa niso poslali k sodniku kajne.

Koliko bi pa potvojem moral dobit? Ker očitno zakona ti ne upoštevaš in maš za kršitelja svojo verzijo kazni...

LP
Moral bi dobit več kot kdorkoli, ki krši predpise pri katerih ni prišlo do nesreče.
Konec koncev je do nesreče prišlo, po njegovi krivdi.
Ker kolo ni bilo osvetljeno, ga voznik avta pač ni videl in ga je zbil. Tako da daleč od tega, da so policaji delo opravili korektno, če so mu napisali samo 40 eur kazni.

Kdo bi bil pa kriv, če bi se jaz ponoči izven naselja peljal s kolesom brez luči po voznem pasu, pa bi me nekdo od zadaj zbil, ker me ni videl?

Nazadnje urejeno:

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
se pravi poka najmanj ze petnajst let, vsak mesec vsaj nekajkrat.
Zavarovalnice bi z denarjem za skodo polozile zlat asfalt ne samo nekega bolj ustreznega. Za prvo silo bi ga bilo najbr dovolj nekaj 100m2.

Tako. Pri nas stvar deluje. Ampak pred tem se je moralo ubiti nekaj ljudi. Tudi tujci. Mi domačini smo vedeli za zahrbtni del. Sedaj gre na enem izmed teh odsekov, lih da ne, po mokrem hitreje, kot je šlo prej po suhem. In glej ga zlomka. Že leta in leta ni bilo smrtne, še za kakšno nesrečo ne vem, da bi se zgodila.
confused-1.gif
Se zapelješ malo hitreje v ovinek, te pa zadaj provida vstavi, ker je skoraj letela v ograjo (ni moja izkušnja).

Novega asfalta pa itak ne bo. Bi naredili preveč za našo varnost.
priden.gif

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Se en stardec na nasprotno stran:
Na cesti Nova Gorica-Tolmin v bližini Deskel starejši voznik nenadoma zavil na nasprotni pas - dve smrtni žrtvi

stardec

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
Še en ? en ga srat.
stupid-1.gif

tu pa imaš 30 letnika , ki je šel na nasprotni pas

http://www.rtvslo.si/crna-kronika/28-letni-sopotnik-umrl-med-solkanom-in-plavami/292482

stupid-1.gif

Citat:
Uporabnik Jado pravi:
http://www.rtvslo.si/crna-kron...ni-zrtvi/292736

vsaj povzročitelj aka fotr, ki nima kaj voziti pri 75....kaj čakajo z zakonom, da nad 65 let naj dajo vsako leto zdravniški pregled in izpitna vožnja?

Jado, daj raje korigiraj tistih tvojih 65 na 30, izgleda da tudi 33 letniki nenadoma zavijejo na nasprotni pas.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
vsakemu se to lahko zgodi. ne bi se smelo ampak se. folk ne obvlada svojih kišt, ne pozna ceste, ima za en qrc gume , drka telefon itd
pol pa se čudimo.
leta nimajo veze. stare boli qrac za vse verjetno ali pa menijo da itak vse obvladajo, mlade tudi boli qrac za vse, ker imajo seveda reflekse hitrejše od bliska, zraven tega pa tudi vse obvladajo
problem bo rešen z uvedbo avtonomnih vozil ( takrat pa bo vse zaiebal operacijski sistem na teh kištah )

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Ja, če inšpektorjeva hčerka z avdijem zleti iz ovinka, potem je cesta mokra in sajbasta (par m prej je bila suha), če bi ven letel 65 letnik bi bilo treba vsem nad 50 uvest zdravniške preglede in ponovne izpite, če bi pa tam ven iz ovinka letel jaz, bi bil pa nekulturen divjak, ki ne spoštuje predpisov in nobena kazen se vam nebi zdela dovolj visoka zame.
Je tako ali ni?
Malo na grobo si povedal tole, ampak je kar blizu resnice. Pa problem ni to, da bodo (če bodo) ugotovili, da je bila cesta v moškem reproduktivnem organu, ampak da se v primerih, ko nezgodo povzroči "navaden" človek ne potrudijo toliko z ugotavljanjem dejstev.
Pred parimi leti sta se manj kot 2 kilometra od tu ubila dva fanta (če se ne motim, sta bila stara pod 20 let), pa so kar hitro zaključili preiskavo.

Najbrž bodo na tem odseku postavili znak za omejitev hitrosti. Je ceneje, kot pa urediti cesto.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
A to je vse naenkrat posneto?
bonk.gif

Pa kaj je na tej dolini? Saj je marsikatera cesta zelo podobna tej, pa ni takih nesreč.

Edino italijanov je pa na tisti cesti res več.
uf-1.gif

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Citat:

Moral bi dobit več kot kdorkoli, ki krši predpise pri katerih ni prišlo do nesreče.
Ker kolo ni bilo osvetljeno, ga voznik avta pač ni videl in ga je zbil. Tako da daleč od tega, da so policaji delo opravili korektno, če so mu napisali samo 40 eur kazni.

Torej je policist v frej času, na kolesu drugorazredni državljan in zanj veljalo drugi zakoni, kot za vse ostale? Kaj pa če bi bil na kolesu zdravnik, paznik, sodnik, direktor??????? A potem bi bilo pa vse OK?

Res maš čudne nazore....

LP

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Citat:

Torej je policist v frej času, na kolesu drugorazredni državljan in zanj veljalo drugi zakoni, kot za vse ostale? Kaj pa če bi bil na kolesu zdravnik, paznik, sodnik, direktor??????? A potem bi bilo pa vse OK?

Res maš čudne nazore....

LP
Očitno za policaja res veljajo drugačni zakoni, ker vsi ostali nebi dobili 40eur kazni, ampak vabilo na sodišče ki bi jih dolžilo povzročitve prometne nesreče.

Tako kot tisti policaj v novem mestu, ki se je zaletel v nosečnico, na nasprotnem pasu, pa so mu "pozabili" dat pihat in napisali takšno poročilo, da danes na sodišču igra žrtev in za nesrečo krivi nosečnico. In kot kaže mu bo uspelo. bilo danes na svet na kanalu A

Saj res model 1a, ti boš zagotovo vedel, ali je to običajno, da povzročitelju nesreče ne dajo pihat oziroma ne odredijo strokovnega pregleda, ali so tega prikrajšani samo drugorazredni policaji?

Nazadnje urejeno:

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Ne menjanj teme. Zakj bi moral it k sodniku? Kje že to piše? Razsvetli nas, ko tako dobro poznaš zakonodajo. Mam par prijateljev, ki so imeli v preteklem letu prometno nesrečo in glej ga zlomka... še nobeden ni šel k sodniku! Naključje? ali tvoje nepoznavanje zakonov? Prej bo to drugo... Kdaj se gre k sodniku za prekrške se ve (ko narediš pi...jo za 18 kazenskih točk). Zdej če je pa kaj novega, me pa le razsvetli. Sem vedno rad na tekočem z novstmi.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Ne menjanj teme. Zakj bi moral it k sodniku? Kje že to piše? Razsvetli nas, ko tako dobro poznaš zakonodajo. Mam par prijateljev, ki so imeli v preteklem letu prometno nesrečo in glej ga zlomka... še nobeden ni šel k sodniku! Naključje? ali tvoje nepoznavanje zakonov? Prej bo to drugo... Kdaj se gre k sodniku za prekrške se ve (ko narediš pi...jo za 18 kazenskih točk). Zdej če je pa kaj novega, me pa le razsvetli. Sem vedno rad na tekočem z novstmi.
A to so bili tvoji drugorazredni prijatelji iz policijskih vrst???
Sem mislil, da krivec za nesrečo, pri kateri je nekdo poškodovan pride pred sodnika. No če ti praviš, da takšni dobijo samo položnico za 40 eur, potem bo najbrž držalo, saj poznaš takšne primere.

Kaj pa na vprašanje v zadnjem odstavku, boš odgovoril?
Citat:
Saj res model 1a, ti boš zagotovo vedel, ali je to običajno, da povzročitelju nesreče ne dajo pihat oziroma ne odredijo strokovnega pregleda, ali so tega prikrajšani samo drugorazredni policaji?

Upam da ni zate prevelik odmik, od teme, če v temi z naslovom "je to običajno" vprašam, če je običajno da povzročitelju nesreče ne dajo pihat oziroma ne odredijo strokovnega pregleda, ali so tega prikrajšani samo drugorazredni policaji?

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
A to je vse naenkrat posneto?
bonk.gif

Pa kaj je na tej dolini? Saj je marsikatera cesta zelo podobna tej, pa ni takih nesreč.

uf-1.gif

Včeraj je bilo pri dnevniku.
Mislim, da je govoril komandir prometne policije in dejal, da je kriva polna luna
d055.gif

Dva dni prej in potem se cesta spremeni v oranžno in je razsvetljena s svečkami.
Na posnetkih žal ni videti precejšnjega števila zaviralnih črt, ki se ponavadi končajo v skalah
tongue-1.gif

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Sintič... malo se pozanimaj.. če maš lahke telesne v prometni, se ne gre pred sodnika. (če so pa težje ali kaj veš se gre pa tako ali tako na sodišče. S takimi bedarijami, kot jih pišeš, si samo kredibilnost znižuješ-kolikor je sploh še imaš.... Prav veliko ne... In JA... misliš narobe.

Pa še odgovor na tvoje vprašanje, ki je bilo tukaj že neštetokrat premleto (ker pa veš, da nimaš prav privlečeš temo, ki je že bila obdelana in probaš zadevo preusmerit).

Kaj je običajno, in kaj ne ti jaz ne morem povedat, ker se s tem ne ukvarjam, niti me ne zanima. Če te že tako zanima, je treba delat tako, kot piše zakon - to je moje mnenje, ki ti itak ne bo všeč. Če je bla kje napaka, se bo oz. se je ugotovilo, s tabo nabijat brezzvezne teme je pa zguba časa. Na pametno vprašanje boš dobil pameten odgovor, na debilnega pa temu primeren.

Pa nič ba, ne bom razočaran/presenečen, če ne boš odgovoril ali pa boš delno odgovoril, citiral le tisto, kar ti bo všeč... smo te že navajeni
smile-1.gif

LP

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Še kratko vprašanje, se že ve epilog nesreče ali je še v teku preiskava?

LP

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik pediater pravi:

uf-1.gif

Nekaj je. To jaz trobim že nekaj let. S tem, da sem dobil tudi potrditve od drugje, ko pridejo v te konce, da dejansko tukaj nekaj narobe z vozniki. Italijani so večinoma krivi za cjazenje ob nedeljah. Če prideš za vikend in se boš na 90 omejitve vozil 50 je spredaj makaronar. Ti prehitiš, ker ga maš poln [cenzura], te pa pojebejo.
smile-1.gif
Najbrž ni z neba padlo tistih 10 avtomobilov, kateri so bili za njim. Men je logično, da so bili avtomobili zadaj sposobni voziti, se popravljam, noreti, tudi po omejitvah.

Citat:
Uporabnik Robert pravi:

Včeraj je bilo pri dnevniku.
Mislim, da je govoril komandir prometne policije in dejal, da je kriva polna luna
d055.gif

Dva dni prej in potem se cesta spremeni v oranžno in je razsvetljena s svečkami.
Na posnetkih žal ni videti precejšnjega števila zaviralnih črt, ki se ponavadi končajo v skalah
tongue-1.gif

A sem bil po dnevniku?
grin1.gif

Glede zaviranja pa tudi ne bomo izgubljali besed, res je. Ene črte so res sam
shocked-1.gif
Nič jasno.