Je to običajno...

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
... da policisti po prometni nezgodi s smrtnim izidom že tri dni "ugotavljajo dejstva"? Merijo, preučujejo, se posvetujejo,...
Predvidevam, da dejstvo, da je povzročiteljica nezgode hčerka policijskega inšpektorja, ne igra nobene vloge, kajne? Sintič mode je bil v zadnjem stavku izklopljen, se ne hecam.

p.s. Vprašanje je namenjeno predvsem Apollu, Kameli,... in ostalim policajem na Alterju. Tudi ostali normalni odgovori so zaželeni, prepucavanje pa raje zadržite zase.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.103
1.278
113
42
Mogoče hočejo opraviti vestno delo, da jih nebi na koncu obtožili česa.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Mogoče hočejo opraviti vestno delo, da jih nebi na koncu obtožili česa.
Tako je. Delo je treba opravit vestno in zbrat vse dokaze, da punca ni bila nič kriva.

3 dni za preiskovanje ni nič. Saj res si me zdej spomnil, A je tista "notranja komisija", ki preiskuje nesročo, ko je policaj spomladi povozil mulca na njivi že zaključila z delom in oddala poročilo? Nisem nič o tem zasledil?

https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/1499067/page/0/fpart/all/vc/1

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.344
7.425
113
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
... da policisti po prometni nezgodi s smrtnim izidom že tri dni "ugotavljajo dejstva"? Merijo, preučujejo, se posvetujejo,...
Predvidevam, da dejstvo, da je povzročiteljica nezgode hčerka policijskega inšpektorja, ne igra nobene vloge, kajne? Sintič mode je bil v zadnjem stavku izklopljen, se ne hecam.

p.s. Vprašanje je namenjeno predvsem Apollu, Kameli,... in ostalim policajem na Alterju. Tudi ostali normalni odgovori so zaželeni, prepucavanje pa raje zadržite zase.
Glede na to da gre za kaznivo dejanje, preiskavo usmerja drzavno tozilstvo in preiskovalni sodnik. In ce se je preiskovalni sodnik odlocil, da bodo cesto izmerili 15x, jo bodo morali izmerit 15x.

Je pa bolje, da vse trikrat preverijo, kot da nekdo placuje za nekaj za kar ni kriv. Aja pri prometnih nesrecah s smrtnim izzidom se velikokrat se vec dni meri zadeve. Na koncu bo zadeva morala stat na sodiscu, skice so narisane v merilu, itd, itd, itd

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Prijatelj je zletel z mokre ceste. Na cesti so našli oljne madeže in ni bil vzrok prehitra vožnja. Tako da je dobro, da se vse pregleda.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.983
113
pri taščici
Tukaj bodo mogoce nasli pa neustrezen asfalt ( premajhen kolicnik "tornosti"- prevec drsec).
Sicer bi ga mogli najti se kje drugje ampak...

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Tudi meni se je že zgodilo da sem zapeljal (zdrsel) na nasprotni pas zaradi asfalta ( premajhen kolicnik "tornosti"- prevec drsec). Na srečo ni nihče pripeljal nasproti. (Sem imel pa še zimske gume (zgodnjo poletje) nikoli več upam).
Čez dva tedna, ko sem ponovno peljal po tej cesti je bil na istem mestu asfalt obdelan (tiste drobne luknjice), očitno nisem bil edini ki je zdrsel.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.105
4.097
113
Moja mama pa je na točno takem asfaltu,v dežju, zdrsela v eno gospo. Policaj je rekel, da je bila neprilagojena hitrost, čez nekaj mesecev pa je bil tam nov asfalt.
Lokacija: cesta iz centra Domžal proti Petrolu, kjer se priključiš na cesto proti Trzinu, ko pri Petrolu zaviješ na desno. In tam je bil včasih res zelo gladek asfalt.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
Prijatelj je zletel z mokre ceste. Na cesti so našli oljne madeže in ni bil vzrok prehitra vožnja. Tako da je dobro, da se vse pregleda.

To, da ni bila kriva "neprilagojena hitrost" je pa lepo slišat.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.983
113
pri taščici
andy mi je znan tist ovink.

Nekaj podobnega se je leta dogajal na saveljski pri vodovodu, ko so zavijali levo proti klecam. Ni bilo dezja brez pokanja.
Kako je sedaj ne vem vec, ker me ze dolgo ni vec tam.

FireMan

Fizikalc
19. sep 2007
276
43
28
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Naj uganem: pob zadaj ni bil privezan?
Bil je privezan! Nelogično, ne?.

Da še dodam, da je bil tam asfalt tisti večer malo boljši od ledu.

LP

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.155
11.030
113
kod Džej-Zija
Moram priznati, da me to resno preseneča. Če je bilo trčenje čelno kot piše v medijih, potem mi ni jasno, kako sta spredaj dekleti preživeli, zadaj pa fant umrl.

FireMan

Fizikalc
19. sep 2007
276
43
28
Citat:
Uporabnik kajn pravi:
se je vprasanje kuk je močno počlo. Če ša je bil zadaj neprivezan, je pa lahk šov skozi sprednjo šipo

Bil je privezan. Pripet z varnostnim pasom!

SSKJ: pripéti -pnèm dov., pripél; nam. pripét in pripèt (ẹ́ ȅ) 1. pritrditi, namestiti z iglo, zaponko: pripeti komu nagelj, šopek; pripeti nakit; pripeti z bucikami vzorec na tkanino; pripeti si uhane / pripeti lase z lasno sponko // pritrditi, namestiti s kako pripravo sploh: pripeti vola k vozu; pripeti psa na verigo; / pripeti jadralno letalo z vrvjo k motornemu letalu; pripeti si meč / ptička je pripela gnezdo v rogovilo; pren. zemlja ga je pripela nase 2. ne dokončno, le nekoliko pritrditi: rob krila je samo pripela; pripeti desko z nekaj žeblji pripét -a -o: na klobuku ima pripete tri značke; čutila se je kakor pripeta na to zemljo...