Je suis Charlie

englishman

Pripravnik
10. mar 2012
533
0
16
Saj ti pravim: skrajnežu ni potrebno dati razloga. Ne obstaja seznam stvari, ki žalijo muslimane, katolike itd. Oz. tak seznam se ves čas spreminja: včeraj so te napadli zaradi karikatur izpred dveh let, jutri te bodo napadli, ker si nevernik, ker imaš odkrito kožo itd.

Pa jaz tu zagovarjam zelo liberalno načelo, saj menim, da je jedro problema v večji meri zahodno vmešavanje v Bližnji vzhod, in da muslimani s temi skrajneži nimajo nič.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.327
3.001
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik johannes pravi:

Če ni žaljenja, niti ni reakcije, kajne? Niti ni problema.

Vse ostalo (take in drugačne hipoteze okrog žaljenja in reakcij), so čisti bluz...

Satira v karikaturah je vedno posledica aktualnih problemov. Torej, najprej je problem in šele potem žalitev! Če muslimani v evropi nebi delali problemov potem satire na njihov račun nebi obstajale.

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Citat:
Uporabnik englishman pravi:
Saj ti pravim: skrajnežu ni potrebno dati razloga. Ne obstaja seznam stvari, ki žalijo muslimane, katolike itd. Oz. tak seznam se ves čas spreminja: včeraj so te napadli zaradi karikatur izpred dveh let, jutri te bodo napadli, ker si nevernik, ker imaš odkrito kožo itd.

Pa jaz tu zagovarjam zelo liberalno načelo, saj menim, da je jedro problema v večji meri zahodno vmešavanje v Bližnji vzhod, in da muslimani s temi skrajneži nimajo nič.

Spet samo j*beno potenciranje v skrajnosti. Bomo jutri reševali stvari z neverniki, če bo do tega prišlo. Torej tista karikatura jih ni motila, niso se odzvali nanjo negativno (verjetno ne samo skrajneži)? Resda te "normalni ne bo umoril ampak neodobravanje pač je.

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Hvala Bogu,da obstajajo muslimani vsaj vec prsutov in klobas ostane za nas nevernike

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Glede na to, da so francozki le nekaj dni potem, ko so jim zaradi karikatur mohameda skrajneži pobili pol uredništva, zoper objavili karikature ravno takšne sorte, jim zelo težko očitaš pogum, mar ne?

Če pa se že ravno 'moram' zagovarjati nekemu liku z alterja...tekom moje kariere v medijih smo tudi objavili kako zadevo, za katero je bilo treba imeti precej poguma, no streljal verjetno nihče ne bi, fizičen obračun je bil pa kar verjeten.

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
ksz

Mene pa nekaj zanima: glede na to, da ne obstaja nobena zgodovinsko verodostojna podoba preroka Mohameda - kako ga kameltrajbarski degeni prepoznajo v karikaturi?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
to pišeš na forumu, v RL bi pa pogoltnil cmok in se obrnil stran.

Kolikor ga poznam, Matey ni nek agresivec in tudi ne skače na provokacijo, če je treba, zna pa tudi udarit nazaj. Tako ali drugače.

englishman

Pripravnik
10. mar 2012
533
0
16
Citat:
Uporabnik wd40 pravi:
Spet samo j*beno potenciranje v skrajnosti. Bomo jutri reševali stvari z neverniki, če bo do tega prišlo. Torej tista karikatura jih ni motila, niso se odzvali nanjo negativno (verjetno ne samo skrajneži)? Resda te "normalni ne bo umoril ampak neodobravanje pač je.
Seveda so jih karikature zmotile že leta 2012 (tako, kot so slovenske katolike zmotile karikature Strelnikoff). Ampak meni logika pravi, da sta se brata Kouachi radikalizirala, nato pa sta zgolj iskala razlog, da naredita svoj zločin - če ne bi bilo karikatur, bi za izgovor uporabila pa kaj drugega (zakaj potem nista masakra izvedla že leta 2012?). Leta 2012 so francoski muslimani pač izrazili nestrinjanje, vendar so to (tako kot to počno danes) naredili na civiliziran način. Ona dva sta pa bila izven serijska psihopata, ki z užaljenostjo islamske skupnosti ipd. nimata nič.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
592
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
...ter odgovarjati na vprašanja, nato pa bova šla dalje z debato, bi jo prav rad nadaljeval.

1. "Kriminalistom" tvojega tipa NIMAM KAJ odgovarjati na vprašanja.
2. Debata je z moje strani zaključena. Sem jasno povedal, kar sem mislil. Z dobrimi argumenti, zakaj tako.

Povzetek: Soočiti je treba PODJEBAVANJE muslimanov z drugo možnostjo (stopiti korak nazaj, nehati podjebavati).

In se odločiti za eno, ali drugo. Podjebavanje bo namreč spet imelo posledice.

Lahko je srati s kavča, dokler ti ne fentajo brata, očeta, sina. Ker ni znal držati gobca.

Če ne zmorete tega (zapreti gobec, ko je potrebno) pojdite pod lokomotivo. Ker potem NISTE za ta svet.

Kajti svet (in vse, kar je z njim povezano) so TUDI kompromisi. Ne pa le trmarjenje doi nezavesti. Ter nabijanje lastnega (omajanega) ega. Ter življenje v iluziji, da je nekdo, neka nacija "poklicana" nacija.

Velja tudi za Američane, ki bodo to prebrali. Pa tudi za Izraelce...

Se je tako težko malo zamisliti?

Nazadnje urejeno:

englishman

Pripravnik
10. mar 2012
533
0
16
Lej stari, imaš pravico do lastnega mnenja - večina Slovencev se strinja s tabo, saj je naš narodni moto "poglej stran, bodi tiho, brigaj se zase". Jaz (in mnogi drugi) se s tabo ne strinjam, ampak that's life.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Torej, če si musliči zmislijo, da je za njih žaljivo, ker kakaš stoje in potem uporabiš sekret papir, bomo pol naenkrat začeli drugače živet?

Spet bedna primerjava. Ki ne drži vode.

Bo bolje, da nehaš pisati. Nisi kredibilen. Niti zanimiv.

Pa dajmo primer, ki bo bližje tvojemu intelektualnemu dometu...tebi in tvojim kolegom so naglavne ženske rute skrajno žaljive, tako rekoč gre za smrtno žalitev. Naj jih torej muslimanke v sloveniji nehajo nosit?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Brez problema se lahko tako izražaš in s tem svetu sporočam svojo primitivnost
zmaga.gif
Ubil pa te ne bo zaradi tega nihče. Drugo je pa ban zaradi neprimernega žaljenja uporabnika ampak če boš pa po Alterju limal karikature kakšnega uporabnika v smešni poziciji pa ti ne bo nihče prav ničesar storil.

Jaz sem nalepil 'karikaturo' turbobitcha kot pajka s srpom in kladivom na zadku, ki drži v rokah motorko, pa so me baje njegovi privrženci 'izspamali'
tongue-1.gif

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Citat:
Saj ti pravim: skrajnežu ni potrebno dati razloga. Ne obstaja seznam stvari, ki žalijo muslimane, katolike itd.

No, glej glej, zgleda da je prva svar, ki žali muslimane, risanje preroka v satiričnih revijah. (glede na to, da je večina reagirala na to). Jezus v čudnih seksualnih pozah jih verjetno ne bo tako pretresel (verjetno pa bodo neodobravali početje kot vsi razumni ljudje).

Citat:
Ampak meni logika pravi, da sta se brata Kouachi radikalizirala, nato pa sta zgolj iskala razlog, da naredita svoj zločin - če ne bi bilo karikatur, bi za izgovor uporabila pa kaj drugega .

Torej zaradi te karikature so ustvarjalci živeli samo še 3 leta, lahko pa bi x let (verjetno se jim ne bi nikoli nič slabega v zvezi z islamom zgodilo). Jaz sem vedno za drugo možnost.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Ne samo to - po novem (oz.kao ne po novem) je skrajno neprimerno in žaljivo tudi delanje snežaka pozimi. Kje je meja?!?

Sosed ga je postavil, res pa, še pred tem, ko se je razvedelo, da se to ne sme, baje pa če nekaj narediš, pa ne veš, da ne smeš, potem kao nisi kriv...no, bomo videli, kako se bo zadeva odvila...jaz k sreči že več let ne postavljam snežakov
tongue-1.gif

englishman

Pripravnik
10. mar 2012
533
0
16
Katolike (in muslimane) žali emancipacija žensk, pravice istospolnih, seks itd. Katera koli od teh stvari je lahko povod za blazneža, da te ubije.

Pa naj še enkrat povem: meni večina karikatur CH, ki sem jih videl, ni bila ne smešnih ne na mestu. Prav tako se ne strinjam s prostim lovom na muslimane, ki se ga gremo na zahodu (kot piše Greenwald v zgornjih člankih: za kritiko Izraela izgubiš službo, za pritimivno norčevanje iz muslimanov ti dajo nagrado in aplavz). Ampak svoboda izražanja je morda najpomembnejša svoboda v demokraciji.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.500
122
63
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Ne, gre se za to, kako nekdo odreagira na nekaj, kar on jemlje kot žaljitev.

Če ni žaljenja, niti ni reakcije, kajne? Niti ni problema.

Vse ostalo (take in drugačne hipoteze okrog žaljenja in reakcij), so čisti bluz...

Ma lej, žaljenje je relativno: včasih smo si med domačimi bloki za dobro jutro j3bali mater, ponoči v centru Lj pa to rečeš napačni osebi pa misli, da te ima pravico zradirati z obličja Zemlje. In če muslimani na nekaj iz povsem drugega sveta (evropa) gledajo kot žalitev to še ne pomeni, da to dejansko tudi je žalitev, še manj pa to pomeni, da lahko zaradi nečesa, kar imajo zgolj oni za žalitev, potem kar moriš ljudi vsepovprek.

Sori, ampak reci v javnosti, da so vsi muslimani teroristi je se zame zaljivo, pa nisem musliman.
Namrec vse se je zacelo s slikco Mohammeda, ki ima na glavi bombo namesto turbana...
Ocitno zate ni nic zaljivo, dokler se ne tice tebe osebno

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
So trenutki, ko je dobro držati gobec in so trenutki, ko ni dobra držati gobca. Velika večina zahoda je presodila, da sedaj ni dobro držati gobca. Ti pa ga lahko mirno držiš, ti nihče ne preprečuje, ne vem zakaj potem tako glasno kokodakaš po forumu kot nekakšen živčen kopun
grin1.gif