Je suis Charlie

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Čudno, pa saj sem ti napisal, da je bilo strelivo, ki je bilo najdeno, proizvedeno leta 1986 v 'temeljni organizaciji združenega dela' Igman. Upam, da veš, kaj je Igman in kje se nahaja. V pomoč naj bi bodo besede...tovarna, konjiææææ, BiH.

Torej še tretjič...strelivo je prišlo iz BiH. A ti narišem??? A bo slika dna tulca z oznakami igmanske tovarne pa letnico izdelave dovolj?
Mogoče gre pa za 'zaroto' in lažne podatke

Slika tulca!!!!!

Kako točno je potovalo tja in koliko časa, pa se zaenkrat ne ve.

Aha, torej si si zgodbico 'večina hiš na balkanu ima tako strelivo doma', gladko izmislil? Si se zlagal? A je to greh?
confused-1.gif

Strelivo naj bi bilo proizvedeno v BiH pred XX let. V teh letih je zamenjalo roke 150x Stekas? To strelivo se skladiscilo po celi YU. Po vojnah se je razsirilo po celem planetu. Na voljo je tudi v prosti prodaji v nekaterih drzavah. To strelivo je konec koncev prodajala tudi Slovenija.
Podatek je glede na vse skupaj popolnoma nepomemben in to kakorkoli povezavati z danasnjim svetom je 100% IDIOTIZEM.

O tem koliko in kaj se najde "doma" bos zagotovo znal poiskati sam... No ja, glede da na to da nisi prav brihten ti bom pomagal.

MILJONI KOSOV MUNICIJE SO KONCALI NA LEGALNEM CIVILNEM TRGU

KAJ VSE SE NAJDE PO HISAH

Btw, mislim da bo te dni slo 17.000 ton orozja iz BIH Americanom (na njihovo zahtevo) kakor donacija... vse bo na koncu koncalo v rokah IS
smirk-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Namestnik bosanskega obrambnega ministra Klik je potrdil, da je bilo strelivo izdelano v Igmanu leta 1986.

Ni pa potrdil tvoje laži o 'skoraj vsaki hiši', saj je postregel z natančnimi podatki in sicer, da ima vsaka druga hiša skritih 20 nabojev.

Med besednima zvezama 'skoraj vsaka' in 'vsaka druga hiša' je ogromna razlika-
cheer.gif

Aja, pa da bi bila stvar še bolj zanimiva, eden od zloæincev je imel škorpijona, ki je bil, kolikor je meni znano, proizvajan le na češkem in v jugi, orožje se je pa v preteklosti iz balkana lifralo na zahod, kjer je precej v uporabi pri raznih kriminalnih združbah. Pa tokarev je najbrž tudi prišel v francijo z balkana. Prav tako sta brata imela zoljo (priljubljeno tudi pri slo džihadistih...oziroma naši imajo radi samo cevi)

Tudi kalašnikovke đihad bratov, najbrž izvirajo iz balkana...ampak pozor, če je verjeti članku, naj bi šlo za model AKS-74 (verzija ak-74), ki pa uporablja čisto drugačno strelivo, torej ne 7,62 x 39, ki ga according to eazy, najdeš v skoraj vsaki hiši na balkanu, temveč strelivo 5,45 x 39 (in ga zagotovo težk najdeš v balkanskih hišah).

Tu pa se postavlja vprašanje....sta doma imela ak-47 in strelivo iz igmana, ali pa so našli samo strelivo, ker kot sem razumel 1986 igman naj bi bil 7.62x39, naboj ki so ga našli na prizorišču je bil pa...točno takega kalibra in ne paše v aks-74? Je prišlo do kakšne pomote, sem jaz kaj narobe si zapomnil ali pa imamo novo 'teorijo zarote'?
grin1.gif
Mogoče je pa 1986 igman kalibra 5.45 torej? :D

Torej ima VSAKA hisa v povrecju XX metkov? Sicer ga verjetno samo ti nisi razumel. Poanta ni bila v stevilu metkov ,ker on nima pojma koliko ima kdo tocno munciije doma. Govori o "oceni" in bistvo povedanega da je tega OGROMNO. ALi ima vsaka hisa 20, 15 ali 125 je popolnoma nepomembno. Raznega orozja in raznih kaliborov. Od metkov do raketometov. Tudi skrite tanke se je za naslo. V vsakem mestu se da bp dobiti municijo, sicer se pa tudi opazi ob vsakem praznovanju.

Kako se v to tvojo debilno teorijo o dzihadu iz BIH vplete orozje iz Srbije?
evil.gif
Pa to ni misljeno dobesedno, prislo je iz Bog ve kje, kdaj in kako.
Tega po prvem branju nisi opazil, kaj?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Torej, to, da je bilo proizvedeno v BiH je dejstvo in tisti v epilogu, ki je govoril o tem, ima povsem prav.

Držav, kjer je tako strelivo 'v prosti prodaji', pa po mojem vedenju ni veliko, iz glave bi vedel le za ZDA (pa tu ne gre za 100% prosto prodajo) in mogoče Švico ter Pakistan, gotovo je pa še kakšna.

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Glede 20 nabojev in vsako drugo hišo mi je jasno, da je tip najbrž govoril 'figurativno', samo si nisem mogel pomagati, ker te je tako luštno 'hebati'
evil.gif

Glej, že dolgo je znano (kot sem že napisal), da evropske kriminalne združbe dobivajo orožje z balkana, vsem je pa jasno, da zloæinci iz pariških pokolov ne izvirajo iz bosne oziroma balkana.

Vseeno pa drži dejstvo. da strelivo prihaja iz BiH, kjer je bilo proizvedeno leta 1986. In tu je imel tip iz epiloga povsem prav. Seveda si pa tudi sem skušal vpletati amerikance(wtf?)
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Pri reviji Charlie Hebdo so oznanili, da bodo še enkrat ponatisnili izvod, ki je izšel po krvavem napadu na uredništvo, da bi tako zadostili mednarodne zahteve.

Najprej so natisnili tri milijone izvodov revije, ki so jo tokrat prevedli v 16 jezikov, a je še isti dan pošla. Nato so dodali še dva milijona, zdaj še dva, kar pomeni, da bo revija izšla v neverjetni nakladi kar sedmih milijonov izvodov. Sicer so prodali okoli 30.000 izvodov.

Številni, ki so kupili zadnjo številko, revije prej niso brali, še več, mnogi zanjo niti niso slišali.

V kanadskem francosko govorečem Montrealu so se v petek vile vrste, a bi dobile svoj izvod, a v Kanado jih je prispelo le 1500. Številni so v tem tednu svoj izvod v angleščini iskali tudi v Londonu.

''Rada bi pokazala solidarnost. Poznam zgodovino, zato moramo zaščititi svobodo govora. To je zelo pomembno in zato sem tu,'' je komentirala v vrsti čakajoča 22-letna Moritz Riewoldt. V vrsto pred knjigarno, kjer so v južnem Kensingtonu prodajali revijo, se je postavila že okoli polnoči, da je imela prednost pred okoli 300 ostalimi kupci.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Torej, to, da je bilo proizvedeno v BiH je dejstvo in tisti v epilogu, ki je govoril o tem, ima povsem prav.

Držav, kjer je tako strelivo 'v prosti prodaji', pa po mojem vedenju ni veliko, iz glave bi vedel le za ZDA (pa tu ne gre za 100% prosto prodajo) in mogoče Švico ter Pakistan, gotovo je pa še kakšna.

Kakor sem ze v prvem postu povedal... povezavati poreklo municije (stare xx) let in dogodke v Parizu je 100% idotizem. Na youtubu
lahko v 10sekundah najdem vsaj 10.000 kosov iste municije v rokah civilistov. Ce bi govorili od cisto frisnih metkih potem bi vsaj priblizno zadeva imela smisla ampak pri municiji bo to malce tezje.

Poleg drzav z prosto prodajo (in nekaj mio kosov) je tudi ogromen crni trg in prav ta kaliber bil verjetno najbolj prodajan
od leta 1991. Tudi iz Slovenije je normalo vsaj mio (istih) metkov na jug. Kje je to vse skupaj koncalo pa ...
rolleyes-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:Glej, že dolgo je znano (kot sem že napisal), da evropske kriminalne združbe dobivajo orožje z balkana, vsem je pa jasno, da zloæinci iz pariških pokolov ne izvirajo iz bosne oziroma balkana.

Vseeno pa drži dejstvo. da strelivo prihaja iz BiH, kjer je bilo proizvedeno leta 1986. In tu je imel tip iz epiloga povsem prav. Seveda si pa tudi sem skušal vpletati amerikance(wtf?)
grin1.gif

Kaj ti tocno pove dejstvo da je bila municija proizvedena v BiH? Kaj tocno je uporabnega v tej info? Kako tocno lahko to kakorkoli
racionalno vpletes v stavek in povezes sedanjost in 30let staro preteklost. Skorpijon je bil (recimo) proizveden v Srbiji ampak bom preskocili. 30 let nazaj verjetno... In? Bila je vojna in tisoce koso raznega poceni orozje sedaj krozi po sosescini. Nic pretresljivega, nenormalnega ali omembe vrednega.

Oni so prevarali banko in z denarjem kupili orozje od prvega dilerja na ulici. Pa je sla vse teorija o zelenih poteh terorizma, poreklu
municije papa......

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
on je gaza (pa čeprav še nikoli ni bil tam)...

Aja... vse jaz sem charlie so pa bili Charlie ali bili v Parizu.... No shit, Sherlock?

in da, vsekakor sem raje Gaza kakor f. Charlie...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Uporabno je to, da imaš več možnosti, da najdeš vir, ki je priskrbel municijo. A veš, policija načeloma ve, kdo dila orožje in strelivo (jasno, ne za vse, za velik del pa) in gredo pač malo preverjat in kaj lahko se zgodi, da dobijo kakšno uporabno info...recimo ugotovijo, da je isti diler prodal orožje inu strelivo pa še 5 kil semtexa tudi nekim drugim sumljivim bradačem, za katere slučajno celo ve, kje jih najti...

A veš, k so ownal une džihadiste v belgiji, mogoče celo na podlagi podobnih informacij.

Zakaj pa misliš, da pri zloæinih s strelnim orožjem može v modrem zelo zanima tip orožja, s katerim, je bilo dejanje narejeno? Ker jim je dolgčas?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Uporabno je to, da imaš več možnosti, da najdeš vir, ki je priskrbel municijo. A veš, policija načeloma ve, kdo dila orožje in strelivo (jasno, ne za vse, za velik del pa) in gredo pač malo preverjat in kaj lahko se zgodi, da dobijo kakšno uporabno info...recimo ugotovijo, da je isti diler prodal orožje inu strelivo pa še 5 kil semtexa tudi nekim drugim sumljivim bradačem, za katere slučajno celo ve, kje jih najti...

A veš, k so ownal une džihadiste v belgiji, mogoče celo na podlagi podobnih informacij.

Zakaj pa misliš, da pri zloæinih s strelnim orožjem može v modrem zelo zanima tip orožja, s katerim, je bilo dejanje narejeno? Ker jim je dolgčas?

Pa ti sploh beres bedarije ,ki jih pises? Vir v tem primeru NI VAZEN. Niti najmanj, sploh glede na to da se je predal. Vazen bi bil ce bi slo za neko oh in sploh organizacijo in oh in sploh poti (o katerih v filozofiral "strokovnjak" v Epilogu). Pa ocitno ni.... Kupili so orozje random prodajalca na ulici. Ali je to orozje prislo iz BIH, Srbije, Ukrajine ali Moldavije je pa cisto k. vseeno. Povem nakljucno so dobili zbirko orozja iz razlicnih drzav. Nek drug dan bi pa dobili spet nekaj tretjega.

Btw, kdorkoli se misli proti taksnim napadom boriti z represijo je ze v startu zgubil.