Je suis Charlie

erikson

Guru
25. avg 2007
22.723
6.492
113
zlatko.png

Zlatko Čordiæ - Epilog

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Glede podpore palestinskih opic mi je tvoje jamranje tuje.......

Dejansko se vidi, da ko imaš opice za sosede, je efekt vedno enak... recimo cigani? Obenem ko niso neposredno sosedi pa jih zagovarjaš...

what is wrong with you

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Preklinjanje, vpadanje v besedo, govorjenje nekih poslošenih dogodkov in še in še...

Če so njega danes povabil kot "predstavnika" muslimanov, potem jim ni naredil velike usluge. Mi je bil veliko bolj všeč tisti tip iz prejšnjega Epiloga, ko se je tudi govorilo nekaj o muslimanski veri in je sogovornike repliciral vsaj z učenim jezikom in dejstvi, ne pa tole današnje kurčenje...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
No men se zdi da pa vseeno kr dobr govori. Itak da ima naglas ampak to je pač okolje. Jih poznam veliko ki slabše govorijo. Kar govori ej pa itak bedarija

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:
Preklinjanje, vpadanje v besedo, govorjenje nekih poslošenih dogodkov in še in še...

Če so njega danes povabil kot "predstavnika" muslimanov, potem jim ni naredil velike usluge. Mi je bil veliko bolj všeč tisti tip iz prejšnjega Epiloga, ko se je tudi govorilo nekaj o muslimanski veri in je sogovornike repliciral vsaj z učenim jezikom in dejstvi, ne pa tole današnje kurčenje...

ker ti je oblika vaznejsa od vsebine... sploh ce primerjas Zlatkota in prejsnjega gosta...

sicer je pa tole bilo podn od "novinarstva"

mistique

Guru
16. jun 2009
14.087
1.891
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:
Ja ampak on je rojen v Sloveniji, kako imaš lahko naglas če si rojen v Sloveniji?

"Slovenec" rojen v ameriki nima naglasa.

Moj stric je šel v AU pred 30 leti pa nima naglasa ko govori angleško, poleg tega pa govori tudi slovensko.

Te buče prodajej komu drugemu...

Po mojem mnenju si kot Slovenec malce falil z izborom jezika za iskanje naglasa. Kot drugo pa bi tvoje mnenje imelo težo, če bi bil native speaker z območja, kjer živi tvoj stric ali pa odlikovan anglo-lingvist ali kaj, še bolj akademskega.

A ko se nekje rodiš, že pridobiš jezikovne lastnosti knjižnega govora in je geografska lega edini faktor?
bonk.gif

Zlatko sicer govori podpovprečno slovenštino te generacije. Je*e ga tvorjenje stavkov, raba besed, ipd. Tako, da mene tisti naglas še najmanj moti. Je pa tudi nevzgojen in ozkogled.
Komade ma pa lirično dokaj dobre in tam fužinščina in njegova napačna raba besed in nepoznavanje oz. neupoštevanje slovničnih pravil, kar dobro izpade.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.087
1.891
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Ne mesajte jezika z naglaskom. Slovensk cist dobr zna, naglasa se pa nau znebil nikoli. Tko kot ce gremo mi v Ameriko, pa bo american vedu da nisi cistokrvn

Zlatko pa ne zna čist dobr slovensk mudel. Mal standarda prosim
smile-1.gif

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
daleč od tega...

poglej si obe oddaje, pa primerjaj vsebino æordiæa in alima hasanagica iz oddaje Epilog o obglavljanju in ISIS-u (bom prilepil če najdem oddajo)

Oba sta imela svoje stališče, vendar æordiæ v trenutku, ko dobi eno fotografijo, ki mu ni po godu, takoj "zabije" komentatorja, da tako sliko lahko naredi vsak 7 letnik z PS-om. Meni to deluje, da noče sprejeti dejstva, da se lahko moti oz. da ni "vsevedni"

Po drugi strani pa Alim malo bolj zadevo pozna, vsaj izraža se tako in je tudi vsebinsko daleč pred æordiæem...

link: 24kur

erikson

Guru
25. avg 2007
22.723
6.492
113
Papež: Vere drugega ne bi smeli žaliti in se iz nje norčevati

"Če bi moj prijatelj dr. Gasparri užalil mojo mater, bi ga udaril. To je normalno. Ne smemo izzivati in žaliti vere drugih. To, kar se je zgodilo nedavno v Parizu, se nam zdi neverjetno. Toda poglejmo svojo zgodovino. Koliko vojn smo začeli zaradi vere?" je dejal papež, ko si je za prispodobo izposodil organizatorja svojih potovanj v tujino Alberta Gasparrija, ki ga je spremljal na letalu.

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Misliš da moraš bit akademik, da slišiš naglas v angleščini?

In ja če se rodiš na nekem območju, skozi odraščanje pridobivaš jezikovne lastnosti tistega področja. Pač nisem zraven besede rodil napisal tudi odraščanje ampak samo zato, ker človek z neko normalno pametjo to pokapira ampak ti pač nisi... Pač...

Rosenthal

Pripravnik
11. okt 2007
515
18
18
Velika verjetnost je da so ti teror napadi "islamistov" zrezirani; v režiji vojne proti islamu...

Medijski pompi govorijo zase.

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Miki Muster je ob teh dogodkih v Franciji karikaturo označil kot opozarjanje družbe na probleme, ne na žaljenje osebe, mnenja, stališča, vere... Taka je njegova predstava karikature.

Vsak na karikaturo gleda drugače.

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Ah, to je never ending story. Kaj mediji predvajajo množici je eno, resnica je pa lahko daleč stran. Že ena sama slika vzeta iz konteksta, lahko spremeni celotno zgodbo.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:
Ja ampak on je rojen v Sloveniji, kako imaš lahko naglas če si rojen v Sloveniji?

"Slovenec" rojen v ameriki nima naglasa.

Moj stric je šel v AU pred 30 leti pa nima naglasa ko govori angleško, poleg tega pa govori tudi slovensko.

Te buče prodajej komu drugemu...

Po mojem mnenju si kot Slovenec malce falil z izborom jezika za iskanje naglasa. Kot drugo pa bi tvoje mnenje imelo težo, če bi bil native speaker z območja, kjer živi tvoj stric ali pa odlikovan anglo-lingvist ali kaj, še bolj akademskega.

A ko se nekje rodiš, že pridobiš jezikovne lastnosti knjižnega govora in je geografska lega edini faktor?
bonk.gif

Zlatko sicer govori podpovprečno slovenštino te generacije. Je*e ga tvorjenje stavkov, raba besed, ipd. Tako, da mene tisti naglas še najmanj moti. Je pa tudi nevzgojen in ozkogled.
Komade ma pa lirično dokaj dobre in tam fužinščina in njegova napačna raba besed in nepoznavanje oz. neupoštevanje slovničnih pravil, kar dobro izpade.

Ko pravi, da so se 'drugi' pred 400 leti spraševali, če ima ženska dušo...no, o tem se v islamu po mojem še danes niso uspeli 'zmeniti', recimo Alaviti pravijo, da je nima, vsaj kakor je meni znano...toliko o zlatku...

aja, bi dejal, da je alim zanj 'profesor', kar se poznavanja religij tiče, rapa pa zlatko najbrž bolje

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.038
11.158
113
ko je ne francoski komik izjavil da je je suis tist napadalec, je šel v čuzo včeraj al predvčerajšnem. In tale zlatko isto podpira posredno tako sranje. Zapor in delovno taborišče. At takoj.

I

Izbrisan uporabnik #488

Pa za kazen na svoj rap posluša al kaj je tisto skropucalo