Citat:
Uporabnik neo32 pravi:
Dobro firmo, pa dobrega delavca je danes res težko najt. Jaz recimo sem v obratni situaciji. V firmi sem že 6. leto, v tem času nisem dobil nobene stimulacije, nobene nagrade, plača ostaja cel čas ista. Moje delovne naloge so določene v pogodbi, pa zraven opravljam tudi stvari, ki bi jih večina gladko zavrnila, pa zaradi tega ne delam nobene štale oz. ne "jamram" da jaz tega ne bom delal, ker mi kaj takega ne piše v pogodbi. Leta 2008 sem se vpisal na VŠŠ, letos sem ga zaključil, pa zaradi tega življenje ni nič drugačno, vsaj v podjetju tako menijo. Stvari se učim hitro, ni mi problema delat nadure, delam sobote, nedelje, praznike. Bil na parih razgovorih in ker pač nisem nakladač, ponavadi izberejo tistega, ki jim že na začetku rožce seje.
J*ebi ga, sem pač tehničnem tip, povem tako kot je, zadev ne olepšujem, še manj pa nakladam in sem tam kjer sem...
Sicer se najbrž že zaveš, ma če se ne, ti bom jaz povedal. Ti si odličen delavec za slo razmere. Znaš vse, se ne pritožuješ, na nadure ti ni problem priti, ma same hvale. Popolni delavec, oz. hlapec.
Nauk: Ja dej že začni nakladat. Prakse ti ne manjka. Sam jeba je, ker te bo nakladač še vedno povozil. On bo takoj videl, da je ogrožen s strani znanja in te bo potunkal v razne dreke pa spet ne boš nič naredil. Nažalost se zapomnejo samo slabe strani. Pa četudi je bila samo ena, pa 10 dobrih. Ne ne, ta je pa tisti, ko je takrat to pa to. Brezveze.....
Da je pa vedno težje dobiti enega neumneža, ki bo znal vse in prevzel 100 stvari, je pa spet logično. Odhajajo iz SLO, ker tukaj je eno samo molzenje. Nekje pa še cenijo znanje in ne mutenje. Naša slovenija se bo pa zamutila v kratkem. Toliko stvari ne štima več, da ni res. Sej drugače pa tudi ne more biti, vsi se med seboj poznajo. Roka roko umije in smo rešili problem.
Da nebi o tem, kako podjetje iz tujine vabi delavce (beri bivša YU) in domačinu dajo odpoved.