Evo ti moje izkušnje z ljubljanskimi taksisti ...
Ena in edina, in nikoli več ...
Ko sem prišel v srednjo šolo, v strokovno gimnazijo in nisem mel pojma o ljubljani, sem stopil lepo z vlaka. Sem si rekel, vrag pa po avtobusu, ko niti ne vem kako vozijo, pa kam vozijo ... in sem kar taksi zagrabil ... me vpraša kam pa to, pa mu povem naslov dijaškega doma... in on me lepo pelje tja ... tja ... tja ... pa tja ... in ko prispeva na cilj, mu plačam (takrat še so bili tolarji) 3300 tolarjev ... wtf ... zahtevam račun še predno mu denar pokažem. In zgoraj je pisalo 9 km pa kilometrina je bila visoka... hm .. ok ... te že, števec ne laže ...
Ko me je oskubil, sem šel lepo v dijaškega, pa to... in teh 3300 čukov me je močno žrlo cel teden. Potem pa grem enkrat z enim kolegom z mojih krajev, ki je tudi tam študiral, od mojega dijaškega do železniške ... in glej ga zlomka ... preštimal sem, da sem do železniške peš prej prišel kot s taksijom! Sem prišel domov, hitro odprl zemljevid, pa že računal pot ... 3km sva mela samo do železniške ... a oni jih je naredil 9km
Tak sem bil jezen, da sem samo čakal ponedeljek, da tega človeka dobim. In pridem v LJ pa ga vidim, in ga skregam ven, če je neumen ali kakšen ... pa mi tip začne .. čuj ti pokavc, še mau teži, pa te sprefukam tle .. Sem ga debelo pogledal ... in mi je še bolj dvignil pritisk, pa mu takoj nazaj zatežil naj pazi kako se pogovarja, stari pa še kar ni nehal grozit, še smejal se je zraven oz norčeval. Sem potegnil ven telefon, poklical maminega bratranca, ki je policist za bežigradom, pa prideta on in še en na železniško, pa smo meli malo aferice ...Mislim, da so tega potli skinili z mesta, ker ga nikoli več nisem videl na postaji s taksijem.
Ampak glede taksista .... bil je južnjak, niti malo sumljiv tip ... cel čas me je spraševal, s kot sem, koliko poznam LJ, za kaj se grem učit, kakšne so kaj navade pri nas tam in kakšne tu v lj ... skratka, niti malo sumljiv, dokler mi ni dal računa.
Lahko bi ga šel tožit zaradi tatvine, pa sem si mislil, vrag pa on, denar pa policisti ... 3 čuke sem pozabil, ampak na finto pa me je dobil.
Od tistega časa več ne hodim na taksi, raje eno uro na avtobus čakam, kot pa da grem v ta gnil taksi.
Sicer pa od kar mam avto, ne vem več, kaj taksi sploh je...