Je možen prenos 070 na simobil - predplačniška?

NoviC

Pripravnik
11. jun 2008
278
0
16
Imam 070 predplačniško in bi jo rad prenesel na predplačniško od simobila... Je možno ali pa je edina varianta samo prenos na naročnino?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Kolikor vem, je mozno ...

http://vfjava.simobil.net/mnp/prepaid.jsp

Ste postali uporabnik predplačniških storitev Si.mobil in bi želeli obdržati svojo staro predplačniško številko?
Nič lažjega. Preprosto sledite navodilom. Za vas bomo izvedli celoten postopek prenosa številke v omrežje Si.mobil.

Kako izpolnim obrazec Zahtevek za prenos predplačniške številke v omrežje Si.mobil?
1. Vpišite telefonsko številko, ki ste jo pridobili z nakupom paketa HALO v okence 'HALO telefonska številka'. Kliknite 'Nadaljuj'.
2. Odpre se Zahteva za prenos predplačniške številke.
3. V okence Mobilna telefonska številka, ki se prenaša vpišete številko, ki jo želite prenesti (npr. Mobi številka).
4. Pripišite še PUK kodo SIM kartice številke, ki jo prenašate (na podlagi PUK kode vaš bivši operater preveri ali ste lastnik številke) ter izberite operaterja.
5. Vpišite kodo, ki ste jo medtem prejeli prek SMS-a na HALO telefonsko številko.
6. Kliknite Pošlji in natisnite oziroma shranite svojo Zahtevo.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Se da... Za edini prenos, ki zanjga vem, da ne deluje je iz MMobil na Simobil in obratno...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Tudi to se da... samo preko ovinka in malce drazje je (pa malce dlje traja)... Enostavno preneses MMobil stevilko k drugemu operaterju... in jo potem spet prenses nazaj na Si.mobil ...
grims-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Problem je verjetno v tem, da MMobil ni pravi MVNO ... ampak prodaja v bistvu samo brandane Halo pakete pod posebnimi pogoji (drug cenik) ... Tehnicno nima enakega statusa kot recimo izimobil, ki je "tapravi" MVNO ...

Kolikor vem za MMobil vse dela Si.mobil (tudi izdaja SIM kartice, imajo isti helpdesk,...)

NoviC

Pripravnik
11. jun 2008
278
0
16
ok super.... še eno vprašanje:

Imam tarifo 8 centov/min (simpl PLUS) na eni že rabljenihalo kartici. Če prenesem številko 070 na Simobil in izberem to staro halo karticom da se prenaša me zanima kakšno tarifo bom imel?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik NoviC pravi:

Imam tarifo 8 centov/min (simpl PLUS) na eni že rabljenihalo kartici. Če prenesem številko 070 na Simobil in izberem to staro halo karticom da se prenaša me zanima kakšno tarifo bom imel?

Za to bo pa verjetno najbolje, ce poklices Si.mobilov CPN (080 404040) ali jim pises na info@simobil.si ...

Ali pa pocakas na odgovor koga, ki dela na Si.mobilu (Borovnica?)
smirk-1.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
To ti lahko naredijo, da to rabljeno številko prekrijejo z 070 številko. Jaz sem zadnjič kupil halo paket s telefonom, kjer je številka že zraven pa je šlo normalno narediti prenos izimobil->simobil.

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.483
119
63
40
Malo tu,malo tam :)
Citat:
Uporabnik NoviC pravi:

Tvoj aktivni tarifni sistem bo po prenosu še vedno SIMPL plus saj se HALO številka zamenja z prenešeno " Prenos lahko enostavno opraviš na spletu: Obrazec za prenos predplačniške mobilne številke v omrežje Si.mobil.