Je krščanstvo prevara?

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
S samo vero ni prav nic narobe.

Narobe je marsikaj z ljudmi, ki se grejo igrico z imenom "krščanstvo".

Zanimivo je dejstvo, kako velika večina takih "kristjanov" zivi. Vsi strašno pobožni na zunaj, v resnici pa sama hinavščina, kurbarija in fovšija.
stupid-1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ma jebeštrga.... naceloma mi je vseeno, naj vsak vrjame kaj mu pase. dokler mi da mir in mi ni vsiljuje (zal danes to ne gre vec)

samo kako za hudica naj resno jemljem takega cloveka, ki sveto vrjame v pravljice? pri meni tak clovek zgubi vso kredibilnost. sem premalo inteligenten, da bi lahko povezal religijo in sodobno znanost ter svet v katerem zivimo. jaz preprosto ne vidim sozitja. ne recem, ce se cerkvene institucije in vera ne bi vmesavala v vse aspekte zivljenja, potem bi se nekak slo...

zato so pac ti ljudje za moje pojme stopnjo nizje. jaz jih tako dojemam. in nisem edini

vero dejansko iz psiholoskega vidika razumem in vsaj priblizno vem zakaj se gre.
in vera nastane zaradi strahu pred smrtjo
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
tocno. izdajalci si drugega ne zasluzijo.

cerkvena zalega. ogabni ste

Smo pa 91 zmagali in tolovaje s titovkami in rdečimi zvezdami izgnali iz Slovenije.

Zato vam,ki ste še tu in ste v ilegali, ostane samo jokanje po forumih, medtem, ko je blejski otok naš...
evil.gif

koga ste kaj vi nagnali
stupid-1.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Citat:
Uporabnik Tito pravi:
Kasius očitno si ti ena Pi*čka domobranska. Kdorkoli zagovarja izdajalce nima treh čistih v glavi. Zdaj pa hitro zmoli en očenaš še za mene.

LP Josip Broz

V Sloveniji so leta 91 domobranci premagali partizane.

Partizani so tisti z rdečimi zvezdami, ne? No, ti so 91 vlekli črto iz Slovenije..

Luzerji.
evil.gif

Nevem kdo je nekaj desetletij prej vleku črto v Argentino.
smirk-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.235
113
ksz

in potem se čudimo da so vojne..... še premalo jih je glede na to kak so se tukaj eni zgrabili....

ZAKLEEEEEP

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Verjetno misli na JNA-jevce in njih elito, niške specialce, ki so se izredno osramotili...
grin1.gif
Res pa je, da so se tedaj številni komunistični yugopodrepniki poskrili tako, kot se je med 2. sv. vojno skrivali komunistično vodstvo, sedaj pa lezejo na plano kot podgane iz kanalizacije.

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
...
vero dejansko iz psiholoskega vidika razumem in vsaj priblizno vem zakaj se gre.
in vera nastane zaradi strahu pred smrtjo
smile-1.gif

ne-ne-1.gif
spet mešaš vero in religijo

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik zdravnik pravi:
Nekaj mi ni jasno?

Bog naj bi ustvaril zemljo in ljudi? Katerega leta?

Človeštvo naj bi ostajalo že 10.000 let??

Zakaj krščanstvo obstaja samo 2.000 let??

Kako je z muslimani, a so oni krivoverci?? Se bodo cvrli v peklu??

Prosim za odgovore na nivoju zdrave kmečke pameti!

thx

Od kod ti cifra 10000? Letnice vsaj meni niso znane (pustimo tiste "izračune" na nivoju jehovskih "koncev sveta"

2000 let je od rojstva Kristusa

Tudi Muslimani priznavajo Kristusa, vendar mu dajejo pomen enega od prerokov.

Kdo je "krivoverec" in kdo je "pravoverec"? Ne vemo, lahko ugibamo, verjamemo ali verujemo.

Po mojem osebnem mnenju je v vseh verstvih tako, da bo "dober človek" nagrajen, "slab" pa kaznovan. In razlike v definicijah "dobrih" in "slabih" (če izvzamemo islamske fanatike in njihove device) niso prav velike. Torej bo lahko katerikoli "dober" človek nagrajen (zveličan po krščansko) ne glede na vero po kateri je živel.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ammm... niti ne
smile-1.gif

zaradi strahu pred smrtjo in neznanim. preberi kak znanstven clanek, bos videl da ne govorim v 3 krasne. dejansko je to psiholoska obramba nasega telesa pred tem.

religija pa se je naucila ta strah prodajat. in to je vsa umetnost
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Krščanstvo se pač igra z posameznikovimi čustvi, z občutkom krivde, ki ga ima sleherni človek, pa četudi ni nikoli ničesar zagrešil. Človek vedno išče neko odpuščanje, občutek varnosti, kar mu pa daje cerkev. Sploh pa, ker so doštudirano grajene na zelo močnih energetskih točkah in ker je folk naiven in to naivnost eni zelo izkoriščajo.
Svaka jim čast, haha, zanimivo pa bi bilo vedet kdo vleče niti ali če so res vsi kleri tak
uf-1.gif

Hazler

Pripravnik
3. sep 2007
361
0
16
Obišči stran
Krščanstvo ni čisto nič slabega. Verovanje v Boga, Jezusa, Marijo, ni čisto nič napačnega ampak je to lepo. Tako da cerkev je krasna stvar.

Ni pa krasna stvar Cerkev.

Ločite razliko, ateisti?

KrNeki99

Pripravnik
3. sep 2007
884
23
18
Ljubljana
KSZ

bog je ustvaril Adama in Evo... njima sta se rodila dva sinova... zdej pa samo meni ni jasno naprej. Al sta ratala pedra in rodila clovestvo
confused-1.gif
ali sta nazigala lastno mater da sta prisla do istih rezultatov ?

lp

Hazler

Pripravnik
3. sep 2007
361
0
16
Obišči stran
A je sta se dedi in babi tud nekje morala tako tolčt kot tvoja Adam in eva, da sta naredila celo Slovenijo?

Preberi biblijo pa boš videl kako se je to dogajalo. Verjemi, da tudi če bi to bila zgodba, ne bi bila tako površno napisana, kakor si ti predstavljaš. Najbrš pa nisi zastopil prejšnega posta, da moraš ločit (no ni ti treba) med cerkvijo in Cerkvijo.

KrNeki99

Pripravnik
3. sep 2007
884
23
18
Ljubljana
Nisem nikjer omenjal da sem proti "tvoji" cerki! samo kakor zadevo predstaljajo RKC farji je vse prislo od Adama in Eve. Ce ne drugega je to zelo veliko zavajanje, saj nikoli ne omenjajo drugih. oz. recimo drugace, povejo kar jim odgovarja, v njihovih zgodovinskih "dejstvih" pa manjka 90% podatkov.

lp

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik KrNeki99 pravi:
Nisem nikjer omenjal da sem proti "tvoji" cerki! samo kakor zadevo predstaljajo RKC farji je vse prislo od Adama in Eve. Ce ne drugega je to zelo veliko zavajanje, saj nikoli ne omenjajo drugih. oz. recimo drugace, povejo kar jim odgovarja, v njihovih zgodovinskih "dejstvih" pa manjka 90% podatkov.

Zakaj pa misliš, da se je RKC na veliko borila proti znanstvenikom?
Enkrat v zgodovini (ko seveda še niso poznali dejstev) so se nekaj zmislili - in zmislili so si največjo bedarijo (oz. kar zanimivo pravljico). V to pravljico so vkomponirali veliko dobrij, pozitivnih vodil, katera naj bi postala pravila. Da so v tistem času (necivilizirano, anarhično) lahko pravila uveljavljali so seveda na drugo stran postavili "božje kazni". In za tisti čas je bilo to ok - sedaj je pa seved pase. Ena največjih patetik je, da je RKC recimo uradno priznala, da je zemlja okrogla šele pred koliko - morda 15 leti? Druga a veliko večja patetika (če mene vprašate meji že na kriminal) pa je zagovarjanje nekaterih vrednot za vsako ceno (recimo prepoved uporabe kontracepcije v Afriki).

Tako, da ja - krščanstvo je ena velika prevara a vsaj na začetju je bila to prevara z dobrim namenom. Potem so jo pa posamezniki začeli prirejati in izkoriščati na veliko. Tako pri svojem bogatenju niso izbirali poti - od zažiganja "čarovnic", do iztrebljanja in podrejanja celotnih civilizacij. Žalostno.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Marx je rekel, da je vera opij za ljudstvo. Vi pravite, da je narod na nivoju potočne postrvi. Zgleda, da je žal res tako. Baje je še vedno veliko odraslih ljudi, ki si Boga predstavljajo kot nekega starčka v oblakih, ki gleda in preži na hudo in zlo. Za take ljudi je povsem jasno, da bodo po eni strani slepo zaupali v biblijske zgodbe in v farja, po drugi strani pa jim abstraktnost ne deluje do te mere, da bi jim lahko bilo jasno, da obstajajo tudi "nadkonkretne" stvari, ki jih sicer z našimi omejenimi čutili ne moremo zaznati. Tisti, ki je pa sposoben malo globlje razumeti verske nauke, spozna, da Biblija sploh ne uči napačnih zgodb in da tudi v Cerkvi lahko slišiš zelo pametne stvari. Sam grem k maši mogoče 2x letno, pa me far vsakič fascinira s svojo retoriko, pomirjenim glasom, dobroto in pozitivnimi nauki.
Če je krščanstvo prevara je malo čudno vprašanje. Na kak način bi bilo lahko prevara? V Bibliji mislim, da pišejo povsem konkretne stvari, kaj je pa RKC delala skozi zgodovino, je pa druga stvar. Krščanstvo je povsem jasno definirano, zapisano in se ga podaja na zelo splošen in enostaven način. Če pa Rimokatoliška Cerkev sama kot institucija ravna v skladu z določbami, ki jih sama narekuje, je pa seveda zelo vprašljivo. Tako kot imamo na svetu dobre ljudi, imamo vedno tudi slabe. In tako kot bodo v Cerkvi nekateri vedno delali v dobro sokrajanov, si bodo nekateri mastno polnili žepe. To so dejstva, s katerimi se moramo sprijazniti.

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Citat:
Uporabnik Hazler pravi:
Krščanstvo ni čisto nič slabega. Verovanje v Boga, Jezusa, Marijo, ni čisto nič napačnega ampak je to lepo. Tako da cerkev je krasna stvar.

hysterical-1.gif

Žalostno.

dej dej dej, 5 x na dan se pa obračaš protu drugemu največjemu turnu v Lj.
evil.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Marx je rekel, da je vera opij za ljudstvo. Vi pravite, da je narod na nivoju potočne postrvi. Zgleda, da je žal res tako. Baje je še vedno veliko odraslih ljudi, ki si Boga predstavljajo kot nekega starčka v oblakih, ki gleda in preži na hudo in zlo. Za take ljudi je povsem jasno, da bodo po eni strani slepo zaupali v biblijske zgodbe in v farja, po drugi strani pa jim abstraktnost ne deluje do te mere, da bi jim lahko bilo jasno, da obstajajo tudi "nadkonkretne" stvari, ki jih sicer z našimi omejenimi čutili ne moremo zaznati. Tisti, ki je pa sposoben malo globlje razumeti verske nauke, spozna, da Biblija sploh ne uči napačnih zgodb in da tudi v Cerkvi lahko slišiš zelo pametne stvari. Sam grem k maši mogoče 2x letno, pa me far vsakič fascinira s svojo retoriko, pomirjenim glasom, dobroto in pozitivnimi nauki.
Če je krščanstvo prevara je malo čudno vprašanje. Na kak način bi bilo lahko prevara? V Bibliji mislim, da pišejo povsem konkretne stvari, kaj je pa RKC delala skozi zgodovino, je pa druga stvar. Krščanstvo je povsem jasno definirano, zapisano in se ga podaja na zelo splošen in enostaven način. Če pa Rimokatoliška Cerkev sama kot institucija ravna v skladu z določbami, ki jih sama narekuje, je pa seveda zelo vprašljivo. Tako kot imamo na svetu dobre ljudi, imamo vedno tudi slabe. In tako kot bodo v Cerkvi nekateri vedno delali v dobro sokrajanov, si bodo nekateri mastno polnili žepe. To so dejstva, s katerimi se moramo sprijazniti.

Kdo je že Marx?

Čakaj, sej res, tisti tip, ki ga v njegovi domovini ne šljivijo 5 %, z njim so obsedeni le nekateri levičarji v postkomunistični V Evropi.
hysterical-1.gif