Je krščanstvo prevara?

zdravnik

Pripravnik
11. avg 2007
935
0
16
MB
Nekaj mi ni jasno?

Bog naj bi ustvaril zemljo in ljudi? Katerega leta?

Človeštvo naj bi ostajalo že 10.000 let??

Zakaj krščanstvo obstaja samo 2.000 let??

Kako je z muslimani, a so oni krivoverci?? Se bodo cvrli v peklu??

Prosim za odgovore na nivoju zdrave kmečke pameti!

thx

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Krščanstvo ni prevara in je zelo ''lepa'' vera, Katoličanstvo je tisto, ki je pokvarjeno, skorumpirano, skregano s Kristusom itd. Vera se je zaradi interesov določenih ljudi skozi ti dve tisočletji popolnoma izrodila. Precej so popravili protestantje, ampak tudi ne vsega oz. se protestanstvo žal ni razširilo dovolj.

Če bi ljudje živeli po nauku Kristusa na svetu nebi bilo nasilja, vojn, župniki bi bili poročeni, otrok nebi krstili po rojstvu, Vatikan nebi obstajal, otroci nebi hodili k verouku zato, da bodo pri birmi dobili moped itd itd itd.

Glede ustvarjanja sveta po Bibliji pa tole - Cerkev je potrebovala nek ''dokaz'' o vsemogočnosti Boga in zato so ljudem natvezli zgodbo o tem, kako je Bog ustvaril svet in smo potemtakem mi vsi njegovi otroci oz. zapuščina in moramo zato Boga spoštovati (in se ga bati).

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
bog je po mojem to ustvaril že dolgo nazaj, pač z adamom in evo in tisto kačo..krščanstvo pa obstaja od kristusovega prihoda dalje- on je prišel, da bi človeštvo rešil pogube in jim pokazal pravo pot in od takrat nekje štejemo leta (tako si jaz predstavljam, pravega znanja o tem nimam)..
Islam uvrščamo v abrahamsko družino, kamor spadata tudi judovstvo in krščanstvo..te tri religije imajo skupne korenine.. vse tri religije priznavajo isto sosledje zgodovine religije, v kateri ima ključno mesto prerok abraham, tako jaz ne bi rekla da so muslimani ali židi za katolike krivoverci..

mhmm

GIFtedALTER 08
22. jul 2007
2.370
0
36
poster61101501.jpg

medak

Pripravnik
18. jul 2007
730
0
16
www.potopisnik.si
ce bi ljudje ziveli v skladu z zakoni ki so bili napisani par tisoc let pred krscanstvom.

vera in krscanstvo je samo nek nov zakonik in izkoriscevalsko orodje, ki so ga nekateri priredili da sluzi njihovim interesom.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Sama vera v smislu tega, da ima svoje pozitvne nauke in uči neke pozitivne vrline, je dobra stvar. Problem je v institucijah oz. podjetjih (beri RKC), ki jo izkoriščajo za lastno okoriščanje in bogatenje.

Kar se pa teh zgodbic o bogu in hudiču tiče so pa men kot pravljice za lahko noč. Pač od majhnega jim trobjo te pravljice in pol ljudje verjamejo v to. Pa večina vernikov, ki ti razlagajo o veri se mi zdijo tok načitani. Kot da ne znajo s svojo glavo tuhtat in sam blebetajo naprej tisto kar jim je bilo rečeno.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ja kolk tem o veri boste pa še odprli?

RKC ni vredna da jo kdorkoli sploh omenja. Dokler se ne omenja kriminal znotraj nje.

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
ne, mislim da gre tukaj za načelo "ni pomembno, ali je slaba ali dobra reklama, pomembno je, da se govori o tem"

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Podobna vprašanja sem si zastavljal v šesterm razredu osnovne
evil.gif
Kasneje se s tem nisem več obremenjeval, ker sem spoznal da nič ne boli, od viška pa itak ne boli glava.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik zdravnik pravi:
Nekaj mi ni jasno?

Bog naj bi ustvaril zemljo in ljudi? Katerega leta?

Človeštvo naj bi ostajalo že 10.000 let??

Zakaj krščanstvo obstaja samo 2.000 let??

Kako je z muslimani, a so oni krivoverci?? Se bodo cvrli v peklu??

Prosim za odgovore na nivoju zdrave kmečke pameti!

thx

Islam je še mlajši.Kaj pa zdaj?

Vprašaj kakšnega muslimana, kaj si misli o tebi, ničvrednem džauru.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Ja kolk tem o veri boste pa še odprli?

RKC ni vredna da jo kdorkoli sploh omenja. Dokler se ne omenja kriminal znotraj nje.

Ti nisi preveč razgledan, očitno.Sicer bi vedel, da krščanstvo ni samo RKC, ampak tudi protestantizem oz. vse variante le-tega, pa pravoslavje...