Je kdo že na T1 optiki

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Pri meni je bilo tako, da sem šel na T1 takoj, ko so majstri v stanovanje potegnili optični kabel. Poskušal sem že prej, da bi malo pospešil zadevo, vendar so me vedno odslovili, češ da mi morajo najprej napeljati optični kabel, šele nato lahko sklenemo pogodbo. 6.9. so majstri pobrisali prah od vrtanja, jaz pa sem takoj odšel na T1, jim povedal, da je kabel v stanovanju in tako smo sklenili pogodbo. Po 28 dneh so me poklicali s Telekoma, se opravičili za zamudo in se najavili za 8.10. od 15 uri. Tehnik je prišel okoli dvanajste, priključil modem, vzpostavil povezavo in odpeketal. Seveda ni šlo popolnoma brez komplikacij. Vmes je moral opraviti še nekaj telefonskih razgovorov z zaposlenimi na centrali, saj je bila moja parica napačno priključena. Ko so rešili zaplet je zadeva takoj začela delat. Prvo noč je bilo nekaj ur izpada, saj so morali vlakna v centrali prevezat in napeljat tako kot treba. Popoldne so namreč spojili optiko samo improvizorično. Od takrat še ni bilo izpada, vsaj jaz ga nisem opazil. Hitrosti so takšne kot piše v pogodbi, oz. celo nekaj večje (predvsem upload). Če te še kaj zanima pa le vprašaj.

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
551
9
18
Čaki, 6.9.2007 se še ni točno vedelo, kdaj bodo zunanji izvajalci splih potegnili kable.
Sedaj ko kabli so, ne traja dlje od 14 dni.
Te podatke sem dobil od kolega, ki to dela po NM.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
6.9. je kabel že bil v stanovanju.

Danes je prvič prišlo do resnejšega izpada povezave. Opazil sem ob 10.15 in je trajalo do 17.45. Kljub večkratnemu izklopu modema iz napajanja se povezava ni vzpostavila. Na helpdesk nisem klical, ker poznam odgovor: "Gospod, izključite modem iz napajanja."
bonk.gif

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Nove cene:

20/20Mb za 26€

Uporabnikom 6/6 in 12/12 se bo paket avtomatsko zvišal.

In vojna se nadaljuje.
cheer.gif

Le uporabnikov na bakru ne bo med vojnimi dobičkarji.
smirk-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Nove cene:

20/20Mb za 26€

In vojna se nadaljuje.
cheer.gif

smirk-1.gif
Ja, plačujem 30 EUR za 4 M
frown-1.gif

(upload pa je seveda še manjši ...
cry12bpy.gif
)

Edvard

Pripravnik
30. okt 2007
559
0
16
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Nove cene:

20/20Mb za 26€

In vojna se nadaljuje.
cheer.gif

smirk-1.gif

Od kje ta informacija?

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
[censored] ne moreš verjet kakšne hitrosti in nizke cene. Nej Telefuckinkom malo pospeši gradjo optike, da bo tud v kakšnih manjših krajih aka Iv. Gorica.
Še dobr, da je T2, da vsaj na bakru nimamo astonomskih cen.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Kaj pa vem, kot da bo kdo lahko izkoristil 20/20. Kako bodo take hitrosti za tako ceno zagotovili na daljši rok mi pa ni povsem jasno, že zdaj jim tujina pogosto odpove. V osnovi bi sam bil bolj zadovoljen z nekaj cenejšim 6/6 in stabilnostjo omrežja. Če bo kdaj 50k+ uporabnikov z 20/20 je vprašanje kako bo s povezavami v tujino...

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
T-2 optika je že možna... vsaj po podatkih s t2 strani:

Stanja optike v vaši ulici:
Knezova ulica 3 : priključeno + instalacija
Knezova ulica 4 : priključeno + instalacija
Knezova ulica 6 : priključeno + instalacija
Knezova ulica 7 : priključeno
Knezova ulica 7A : priključeno + instalacija
Knezova ulica 11 : priključeno
Knezova ulica 11A : priključeno + instalacija
Knezova ulica 13 : priključeno + instalacija
Knezova ulica 13A : priključeno + instalacija
Knezova ulica 14 : priključeno + instalacija
Knezova ulica 16 : priključeno + instalacija
Knezova ulica 18 : priključeno
Knezova ulica 19 : priključeno
Knezova ulica 19A : priključeno + instalacija
Knezova ulica 20 : priključeno
Knezova ulica 20A : priključeno
Knezova ulica 21 : priključeno + instalacija
Knezova ulica 22 : priključeno
Knezova ulica 22A : priključeno
Knezova ulica 24 : priključeno
Knezova ulica 26 : priključeno
Knezova ulica 32 : priključeno + instalacija
Knezova ulica 36 : priključeno + instalacija

Telekom optike pa na vaši lokaciji še ni (spet sklepam po podatkih z njihove strani),

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
KSZ

Kak široki pa so ti kanali od T-2 in pa od T-1? T-1 bi jih že položil (soglasja ma), samo dokler ne dobimo odgovora o potencialni delitvi kanala s T-2, ne smejo nič delat. Na odgovor pa čakam že 1 mesec.
Ker stopnišče mamo zrihtano (ni navadna bela barva), pa se ne ve, kako bo z vrtajnem, odpadanjem ometa... Predvsem pa imamo že sedaj kanal od Telemacha (cca 3x2 cm), kjer je samo en 6 mm debel kabel in bi po moje bilo dovolj prostora za optične kable.
Če bi pa T1 in T2 dala še vsak po 8x2 cm kanale zraven po vertikali...ma, bi bli sami kanali na sredi hodnika, ki je v rumenkasti barvi.

LP
Peter

BOBI

Pripravnik
9. sep 2007
106
0
16
Zastonj čakaš na odgovor, ker optična dela izvaja Gratel in ne T2
bonk.gif

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Čakam odgovor T-1 in ne T-2, ki bo na našem koncu mogoče pričel z deli šele naslednje leto.
Ker bi radi, da si delijo kanale, ne pa vsak svoje zraven postavlja, mi pa potem to gledamo kot nek izmeček na hodniku.

LP
Peter