Je bilo treba podražiti zavarovanja

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Kaj pa ce tudi v zavarovalnistvu delajo takot v zdravstvu, MOL...
Delal bos za nas, ce bos placal to in to, sponzor tu, donator tam...bog si ga vedi

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.174
1.183
113
Ja, nekaj tu ne štima. Ne moreš zavarovalnici za isto delo izdajat nekajkrat višje račune. Ali so res na zavarovalnicah sami debili, kar malo dvomim ali pa se res vsi grejo šmugleraj.
Meni ponavadi mehankarji jamrajo, da jih zavarovalnice stiskajo. Sploh tuje.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.994
10.747
113
kod Džej-Zija
Bo kar držalo. Uradno ne gre za iste račune, ampak popuste.
Meni je kamen na AC razbil sprednjo šipo na foresterju. Šel na enega od teh servisov za menjavo šip. Gospa me najprej vpraša, zavarovalnica ali lasten žep. Lasten žep, reče, daj maksimalen popust. Zavarovalnico bi stala menjava takrat 500€, mene je 280€. Račun, garancija, vse kar paše zraven.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.562
113
41
Lj
Ja ampak zakaj bi zavarovalnica plačala 500€, saj niso glupi in točno vejo koliko stane menjava. Predvidevam torej da plačajo enako kot ti, oziroma še manj, samo nekomu ustreza da je na računu več.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Ja ampak zakaj bi zavarovalnica plačala 500€, saj niso glupi in točno vejo koliko stane menjava. Predvidevam torej da plačajo enako kot ti, oziroma še manj, samo nekomu ustreza da je na računu več.
Takšne cene so za zavarovalnico, zato, ker si uradni servisi to lahko privoščijo, saj:
-zavarovalnica ne bo delov iskala po internetu
-zavarovalnica ne bo storitve popravila iskala pri fušarjih.

Zdi se, da jim škodi ravno magična nevidna roka trga :aplauz:

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Ali ni bilo rečeno, da se največ nesreč pripeti v bližini doma (2km ali kaj že) - potem Mm ne vplivajo več toliko.
To so publicistične floskule. Nekaj resnice je morda sicer v tem, da si ob koncu dolge poti najbolj utrujen ali pa v tem, da se ravno okrog doma opravi največ voženj.

Splošno pa je jasno, da če si na cesti 20k km letno namesto 10k, boš imel občutno višjo verjetnost za škodo. Koliko točno je pa odvisno od mnogih faktorjev.

B81

22. jul 2007
36.924
10.498
113
Zavarovalnice z višjimi premijami dobijo več denarja v hišo in ker se seveda ne porabi vsega, ga več ostane za nagrade in dobre plače. Ko sem delal v zavarovalništvu... boljše plače ni. Že takrat sem govoril ali mafija ali zavarovalnica :D Da ne se menim o pozitivnem vzdušju v službi itd...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
ja, po mojem so zmenjeni, eni se na te račune lepo mažejo s smetano...druge ni.

sem pred 10 leti menjal steklo, neoriginal.. v lastni režiji bi me prišlo 150 €, zavarovanje sem plačal 120 za stekla, zato sem šel na zavarovanje... račun bil 600€ na zavarovalnico. Možakar rekel, kaj še bomo luči menjali???? jaz pa itak da ne. boga zavarovalnica...ajaj kak sem si pamet kupil. Tako da, lepo se lupajo...raja pa plača, posredno.

In prej o tistem edgu (zgoraj), zdrava pamet ti da, da je nateg, ki ga "nekdo" plača.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.163
2.474
113
To so publicistične floskule. Nekaj resnice je morda sicer v tem, da si ob koncu dolge poti najbolj utrujen ali pa v tem, da se ravno okrog doma opravi največ voženj.

Splošno pa je jasno, da če si na cesti 20k km letno namesto 10k, boš imel občutno višjo verjetnost za škodo. Koliko točno je pa odvisno od mnogih faktorjev.
Lahko gledaš tudi kontra: če letno nekdo naredi 3k km in mu je najdaljša vožnja 3 km od doma je njegova splošna sposobnost v sodobnem prometu lahko precej nižja, torej je lahko riziko nesreče precej višji.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Zanima me primerjava življenjskega standarda in stroška zavarovanj. Ne rabita biti ti dve državi, katerakoli evropska. Zaradi mene Švedska, samo bomo težko koga od tam dobili :D

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
Zanima me primerjava življenjskega standarda in stroška zavarovanj. Ne rabita biti ti dve državi, katerakoli evropska. Zaradi mene Švedska, samo bomo težko koga od tam dobili :D

1685690772440.png

tole je vse 100%, kot da na novo delaš zavarovanje... (za E klaso sem dal primer)...torej na tole ceno vsaj 50%+ popusta, imajo tudi razrede.
....verjetno bi sam bil pod 2k€.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.562
113
41
Lj
Ja, in zavarovalnica mora to upoštevati. Pri nas ko je kritje tako majhno bi morala biti tudi zavarovanja dosti ceneje.

• Všeč mi je
Reactions: ales85

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
če si ti na cesti 4 ure (ali kmji) na dan za razliko od 1 ure na dan, si pač 4x bolj podvržen da se ti kam pikneš, ali pa da te drug spluži.. ni neke posebne znanosti. Lahko gremo sicer dlakocepit, glede na čas kdaj, kje in podobno, ampak v praksi je to to.
Zavarovanje po KW je sploh smeh.
velika šala je tudi cestnina po ccm.

tako da, naslednje volitve, bo treba cel sistem spremenit. ali pa selitev. :evil: