Je bilo treba podražiti zavarovanja

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Zavarovalnico v Sloveniji je skoraj nemogoče odpreti. Novo zavarovalnico lahko dobiš z dovoljenjem Agencije za zavarovalni nadzor za opravljanje zavarovalnih poslov, ki pa je zlizano z zavarovalniškim trgom. Če želijo ti lahko onemogočijo vstop, tako sem slisal.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: Garfildd in B81

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.243
4.801
113
Zavarovalnico v Sloveniji je skoraj nemogoče odpreti. Novo zavarovalnico lahko dobiš z dovoljenjem Agencije za zavarovalni nadzor za opravljanje zavarovalnih poslov, ki pa je zlizano z zavarovalniškim trgom. Če želijo ti lahko onemogočijo vstop, tako sem slisal.
:valjamse: :valjamse: :valjamse:

in kdo ti je to razlagal, da ima tako zanesljive informacije, je sam hotel "odpret" zavarovalnico in ima izkušnje,
da ni bil kakšen Jurček ali pa Dragan?

• Všeč mi je
Reactions: Vojnik

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Jah en je zgleda bil. ;)

V panogi so dobicki na stotine milijone EUR letno. Privlačen trg. Kdaj je nazadnje bila odprta popolnoma nova zavarovalnica? Ki ni zgolj brand v lasti obstoječe ali podružnica globalne zavarovalnice?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.243
4.801
113
Jah en je zgleda bil. ;)

V panogi so dobicki na stotine milijone EUR letno. Privlačen trg. Kdaj je nazadnje bila odprta popolnoma nova zavarovalnica? Ki ni zgolj brand v lasti obstoječe ali podružnica globalne zavarovalnice?

Vse zavarovalnice so kar mal happy ko pride nov player na trg, ker gredo k novi zavarovalnici vsi prevaranti, škodarji in neplačniki,
saj nova zavarovalnica nima baze kdo to so, ostalim na trgu se pa malo smeji, naj se še oni mal na7ebe7o :fredi:

Je probal Ergo pred leti, pa niso pokrili minusa in je mama iz DE rekla da dovolj, od 2018 imaš na novo Allianz ki je podružnica
in Croatia zavarovanje od 2019, katere lastniki pa so hrvaški hotelirji...

• Všeč mi je
Reactions: bluub in Matey

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.271
4.097
113
Saj če nisi totalni idiot, daš onim ko so na - 50% velike popuste in se izogibaš novih voznikov tisti, ki pa kaj polomi pa mu znižaš komercialni popust.
Pa velik popust na gotovinsko plačilo oziroma enkratno nakazilo in je že skoraj win win situacija.

Pri Croatia je 10% samo na to da plačaš v enkratnem znesku.

Med vrsticami pa Idi položnico plačati na Petrol, lahko plačaš z Master ali Viso in si razdeliš ko dobiš SMS, no pač odvisno od tvoje banke.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Vse zavarovalnice so kar mal happy ko pride nov player na trg, ker gredo k novi zavarovalnici vsi prevaranti, škodarji in neplačniki,
saj nova zavarovalnica nima baze kdo to so, ostalim na trgu se pa malo smeji, naj se še oni mal na7ebe7o :fredi:

Je probal Ergo pred leti, pa niso pokrili minusa in je mama iz DE rekla da dovolj, od 2018 imaš na novo Allianz ki je podružnica
in Croatia zavarovanje od 2019, katere lastniki pa so hrvaški hotelirji...
Ergo ni nova nova. In kaj so tako visoke vstopne ovire? ;)

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.562
113
41
Lj
Saj če nisi totalni idiot, daš onim ko so na - 50% velike popuste in se izogibaš novih voznikov tisti, ki pa kaj polomi pa mu znižaš komercialni popust.
Pa velik popust na gotovinsko plačilo oziroma enkratno nakazilo in je že skoraj win win situacija.

Triglavu očitno tega nihče ni povedal, ker delajo ravno obratno. Najbolj nabijejo ceno obstoječim varnih voznikom.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Kako bi pa ti to dosegel brez podrazitev? :evil:
Beri drugi navedeni razlog ...

Povečanje so dosegli predvsem pri pozavarovanju in premoženjskih zavarovanjih zaradi večjih zavarovalnih prihodkov in tudi zaradi drugačne strukture večjih škod, ki so v letu 2023 v večji meri sprožile pozavarovano zaščito skupine in bile s tem prenesene pozavarovateljem. V letu 2022 je bilo sicer več škod, ki pa pozavarovalnih kritij niso sprožile v takšnem obsegu, so navedli.

Jaz imam Triglav osnovno+kasko od lani, skupaj cca 650€. Zdaj ko moram podaljšati sem naračunal preko tiste online aplikacije, da hočejo po novem 980€, za isti avto, ista polica, brez škod v zadnjem letu. PR1 v obeh primerih.

Lahko edino rečem lol. Za 50% podražitev pa definitivno ne podaljšam. A ima kdo kak nasvet kam se dati? Načeloma je že 10 let star avto tako da kaska niti ne rabim več, čeprav mi je prav prišel vsake toliko.

Polica stara (648€) in nova izračun (980€)

Poglej priponko 68190Poglej priponko 68188
mam kio stara nekje kot tvoja obvezno + kasko (parkirišče, divjad, toča) pa sm tud tam nekje na 600 in neki evrih..so zadeve podražili

• Všeč mi je
Reactions: LeQuack

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.271
4.097
113
Probaj Grawe, Croatia in Allianz.
Če si iz Maribora Idi na agencijo varen.si na Dogoško ulico na Tezno ali pa jim piši, pokliči, lahko zrihtaš tudi na daljavo, če si znaš avto poslikati!!

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.243
4.801
113

henkl

Majstr
18. nov 2019
473
292
63
25 let že plačujem kasko,brez da sem ga koristil,zato že od samega začetka plačujem čim cenejšega.Povprečno je triglav dražji vsaj 200e letno:bonk:

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.550
927
113
Pri meni je letos Sava podražila za okol 11%.

LeQuack, na tvojem mestu bi šel do kakšnega zavarovalnega zastopnika, ki ima čez več teh zavarovalnic.
Za Savo bi rekel, da bi cenovno bila tam nekje, kot si zdaj imel pri Triglavu. Kako bi bilo drugje, npr. pri Allianzu ali Croatii (ki se zadnje čase tudi precej pojavljata), pa ne vem.

• Všeč mi je
Reactions: LeQuack

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.216
1.712
113
40
Pri meni je letos Sava podražila za okol 11%.

LeQuack, na tvojem mestu bi šel do kakšnega zavarovalnega zastopnika, ki ima čez več teh zavarovalnic.
Za Savo bi rekel, da bi cenovno bila tam nekje, kot si zdaj imel pri Triglavu. Kako bi bilo drugje, npr. pri Allianzu ali Croatii (ki se zadnje čase tudi precej pojavljata), pa ne vem.
Ljudje, saj veste, da imamo vsaj 2 taki osebi na forumu?

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in B81

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.071
113
To je uskladitev z inflacijo. Uradno jo ni oz. je par % na letni ravni, neuradno pa je vse kar pogledaš (razen tistega kar vlada gleda) 10-20% dražje.

Sem ravnokar plačal premijo za avto, 14% več kot lani pod enakimi pogoji.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj in sajkek

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.716
113
asistence ven vržeš si že minus 150, pa na kombinacijah kasko malo premislit, kje se avto pušča, kam se vozi, kje si doma in podobno. Jaz sicer malo še, pa samo na obvezo oba avta.

za praske porihtat sem dam lani 120€ (en lokalec) pa so mi cel avto okol polišpali, je ko nov. Kolk je že parkirplac, p s kom bi se moral dajat, in podobno..... nema.