KAj vse rabiš ti je napisal XCIDE, jaz bi samo dodal, če boš kupoval v Ljubljani, potem raje kupuj v SurfShopu (www.amodor.si), ker so tehnično veliko bolj podkovani kot pa v FunSportu na Celovški.
PRvo itak nekje rentaj, da vidiš, če ti odgovarja windsurfanje, ko boš pa šel v nabavo si pa kupi dilco nekje ranga 145l, da jo boš lahko imel malo dlje časa... na njej se lahko vse naučiš kar rabiš, beach start, water start, vožnja s trapezom, obrati... recimo Mistral Explosion je pomojem dobra izbira.
Glede denarja - lahko zmečeš kolikor češ denarja, je jama brez dna. Recimo za lanski model dile računaj ene 600€, jadro (zopet lanski model)ene 250€ (vstopni model - rekreativno jadro), jambor 150€, lok 100€, podaljšek ene 50€, zglob ene 50€, trapezne vrvice ene 20€, dvižna vrv ene 12€..... potem je tukaj še trapez od ene 100€ dalje, če hočeš zgledati kot prvi sveder MBja, si moraš še eno zajebano lycro kupiti je tudi od ene 50€ dalje, neopren obleka te pride od ene 100€ dalje, rokavice ene 15€, čevlci ene 45€, da si ne razbiješ svoje uma, lahko kasneje še nabaviš čelado, od ene 50€ dalje.... govorim za novo robo, rabljeno je pa odvisno, kolikor si pač pripravljen dati..
Kasneje si boš moral kupiti še eno jadro, ki te bo prišlo od 300€ dalje, seveda pripadajoči jambor, ker približno na vsak kvadrat se manjša jambor, pa še lok, da boš da boš lahko imel sestavljena dva jadra.. uglavnem, kolikor češ denarja...
Glede firm, je če mene prašaš dokaj vseeno. Od desk so v vrhu Tabou, Mistral, JP, F2, Fanatic, Starboard, pa še sem kakšno izpustil... tukaj bi jaz gledal, predvsem katero dobiš najceneje, ker na začetku itak ne boš opazil razlik med dilami, pa še kasneje vprašanje... vsaka dila je dobra in če kupiš novo, po mojem mnenju ne moreš faliti..
Za jadro je podobna zgodba (NeilPryde, Severne, NorthSails, Gaastra - pri NorthSails imaš pet let garancije), katero koli znamko kupiš, ti bo zadostovalo, jaz bi zopet gledal na ceno. Vsekakor se še pogovori s kakšnim majstrom, da ti o njpametneje svetoval.. Je pa morda zazačetek kupiti dobro rekreativno jadro, da že takoj ne zmečeš gore denarja za neko Freesytle jadro, potem pa ugotoviš, da bi bil pa vseeno raje najbrži v zalivu (rave jadro).
Za prevoz opreme, če ne moreš na strehi peljati, je bolj težko vse skupaj speljati. Ali si nabaviš prikolico, kar je zopet drago k žafran, druga varjanta pa je, da daš pač vse skupaj v avto - meni v karavana gre dila, trije jamborji, dva loka, tri jadra brez problema, je pa res, da grem lahko samo sam nekam, ker mam celo desno stran avtomobila zafilano.
@XCIDE: Arrows jader ne izdelujejo več, v FunSport-u imajo samo še zadnje modele lanskega leta, oziroma enega prej. Tam prodajajo MauiSails, pa Ezzy Sails, pa morda še kakšna. Slosurf.com pa tudi žal več ne dela - baje so jim strežnik skenslal, tako da samo še totisurf.com, pa styleteam.com sta goody..