Japonska - potres + tsunami

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Mhm, montažne hiše... Pri meni nikoli in nikdar. Precenjeno, prešvoh, prenevarno. Ppopndekl bajta, hvala lepa...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.445
3.828
113
davorinm.wordpress.com
tole zgleda kot po atomski bombi
64773327_sin120_japan-quake-_0313_11.jpg

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.448
7.147
113
pri taščici
Zidana bajta mogoce nekaj vec zdrzi ce ima bolj svoh okna in vrata in tako dovoli vsaj delu vode da gre skozi njo.
Ce pa bi postavil betosnko kocko pa v njo butnil val pa???
Najebal so ga, (po)zavarovalnice tudi, premije bodo sle gor, borza pa se dolgo ne bo na nivoju konca 80.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.344
11.371
113
uf, če bi več gozda obdržali bi bile poseldice manjše..na sliki je vidno daje gozd ob strani skoraj nedotaknjen...zanimivo.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.832
559
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
uf, če bi več gozda obdržali bi bile poseldice manjše..na sliki je vidno daje gozd ob strani skoraj nedotaknjen...zanimivo.
Pust ti gozd on ima miljon let prakse preživetja v naravi.
Je okrogle oblike in dovolj elastičen da preživi take valove.
Hiše pa imajo večinoma iz lesa ker imajo potrese, cunamije in tajfune letno in se jim ne splača betonskih delat.
Pozabljate, da ko se beton napije vode ga težko posušiš.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ja sej vem ja... bežat je pomoje bolj nevarno... čakaš na helikopter...
To bo to. Zid vode prihaja k tebi s cca 100 km/h, mogoče je pa helikopter hitrejši.

Pa kje vas delajo, da takele ven mečete.
bonk.gif

če bi ti malo bolj pozorno bral moje poste, bi videl, da govorim o videu, ki ga je poslal ynos. Lahko si ga tudi ti ogledaš, in mi poveš, kjer je val velik 10m...

kje pa vas delajo, da samo na hitro preletite poste, in potem pametujete???

ja mene tud zanima, kako vse to počistit? dost ljudi je izgubilo vse prihranke, k so jih mel doma... kako naprej?

Kako bojo zavarovalnice vse to zrihtale? kako bojo vse težke ladje spravili nazaj v vodo?

Vse to spelat, bo kar zahteven projekt, pomoje da kar svetovni...

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
jaz mam eno vprašanje za poznavalce jedrski reaktorjev:
tongue-1.gif

po tv pravijo, da je v JE Fukushima razneslo vodik, ki ga uporabljajo za hlajenje al nekaj takega. Nisem pa še nikjer videl, da bi z vodikom hladili reaktor. NEK uporablja uporablja vodo, ruski sistem uporablja težko vodo, za vodik pa mi je prva.
confused-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.292
1.400
113
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
tongue-1.gif

po tv pravijo, da je v JE Fukushima razneslo vodik, ki ga uporabljajo za hlajenje al nekaj takega. Nisem pa še nikjer videl, da bi z vodikom hladili reaktor. NEK uporablja uporablja vodo, ruski sistem uporablja težko vodo, za vodik pa mi je prva.
confused-1.gif

Hladili so ga z vodo. Pri visokih temperaturah da se voda razcepi na vodik in kisik. Ker je bil v notranjosti prevelik pritisk so spuščali le tega v zunanje ohišje in ne direktno v okolje. No tale vodik je pol razneslo...

takole na hitrco...

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
tongue-1.gif

confused-1.gif

Hladili so ga z vodo. Pri visokih temperaturah da se voda razcepi na vodik in kisik. Ker je bil v notranjosti prevelik pritisk so spuščali le tega v zunanje ohišje in ne direktno v okolje. No tale vodik je pol razneslo...

takole na hitrco...

tnx
write.gif

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
V TET Trbovlje npr. z vodikom hladijo električni generator. Morda ga imajo za hlajenje posameznih segmentov tudi Japonci in jim je ušel iz nadzora.
a015.gif