Janši narisali brke in mu nataknili kolar

Ali bo Janša sfural mandat do konca?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.212
16.499
113
Citat:
Uporabnik tincelj pravi:
a ne bojo sprejeli interventnega zakona?

dokler ne bo res kaj narejeno v to smer so vse samo govorice
tongue-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
že če bi obdavčil zemljišča bi cerkev lepo plačevala :D
Zakaj misliš, da noče nobena vlada narediti pravičnega obdavčevanja nepremičnin?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
In kaj naj plačujejo, vse davke so plačali že stem ko so morali plačati davek na dedovanje, vse kar imajo so jim ljudje podarili! Borce pozabljate in njihove velike penzije, pa umetnike?
Se strinjam skoraj v celoti. Zanima me, kakšno je razmerje cerkev - borci in cerkev umetniki. Samo toliko, da pragmatično ugotovimo, koliko nas košta delo vseh upletenih za sprejem enega ali drugega zakona (spremembe) in kolikšen bi bil na koncu izplen. Borcev je samo še peščica, vseeno majo čist preveč privilegijev, se strinjam, umetnikom se itak samo prispevke plačuje in jih je po zadnjem štetju manj kot cerkvenih mož z enakimi privilegiji. Klinc, treba je bit neizprosen in dat številke na mizo.

Kakšen davek na dedovanje?

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.581
5.162
113
Dvomim, da bo kakršen koli premik v plačah (in pri regresu) v javni upravi, dokler država ne bo bankrotirala. Gre za napenjanje mišic, izpeljati se ne bo dalo nič. Dejstvo je, da novi davki ne bodo prinesli dovolj notri. Dvig DDV-ja za 2% niti približno ni dovolj, tako da tudi razni davki na nepremičnine in zemljišča ne bodo dali čudeža od sebe (razen ideološkega zadovoljstva, da pač obdavčijo dodatno tisti del državljanov, ki se združujejo v neko cerkev).
Vlada bi morala razmišljati o konkretnem zmanjšanju javnega sektorja na nivo, ki ga trenutno zmore gospodarstvo. Obstajati bi morala alternativa: ali iz javnega sektorja odpustiti mlajše, kjer je manjši strošek odpravnine, ali pa znižanje plač. Problem je, da plačni sistem, ki je naravnan izključno na stopnjo izobrazbe in ne na rezultate in zahtevnost dela to težko prenese. Mogoče bi potem nehali kot ovce tekati za svojimi sindikalnimi voditelji, ki jih pasejo že 100 let. Druga varianta, ki jo je imel Pahor in niti ni napačna ter bo mogoče obveljala tudi pod to vlado, da se pač troši, dokler se kje dobi, potem pa se bo že moral zgoditi nek odpis dolgov.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Kam boš dal odpuščene? Na zavod, da bodo dobivali podporo? Sitno je tole in sploh ni rešljivo na tako enostaven način, z eno potezo ali dvema. Vse vlade so izkoriščale JS za kupovanje socialnega miru, celo za to, da so se hvalili z znižanjem nezaposlenosti. Zdaj je za vse kriv JS. Ja fino, demagoško in enostavno.

sad

Guru
24. avg 2007
21.278
9.906
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
In kaj naj plačujejo, vse davke so plačali že stem ko so morali plačati davek na dedovanje, vse kar imajo so jim ljudje podarili!
Meni je mati tudi podarila gozd, bajto, vikend na morju, ajde, tisti vikend v goricah sem si sam prislužil… Zdej me pa zanima, zakaj bi moral jaz (če bo sprejet) davek od nepremičnin plačevat, cerkvi pa ji ga ne bi bilo treba. V čem je drugačna od mene?

shift

Guru
20. jul 2007
9.939
2.349
113
za šankom
ksz....

vsi govorite kje rezat pa kje šparat pa komu pobrat.nihče vključno z vlado ne govori kako ustvarit kako dobit in zmanjšati število nezaposlenih.če bi nezaposlenost prepolovili ne potrebujemo nobenega ukrepa.me znaima kaj se bo zgodilo ko tudi rezati in jemati ne bo več možno

sad

Guru
24. avg 2007
21.278
9.906
113
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ksz....

vsi govorite kje rezat pa kje šparat pa komu pobrat.nihče vključno z vlado ne govori kako ustvarit kako dobit in zmanjšati število nezaposlenih.če bi nezaposlenost prepolovili ne potrebujemo nobenega ukrepa.me znaima kaj se bo zgodilo ko tudi rezati in jemati ne bo več možno
Čakamo predloge od tebe, kako povečat zaposlenost ob takšnem parazitskem javnem sektorju.
grims-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Še ena rešitev je, ki nam v JS ustreza! Dvig DDVja na recmo 25%, to bo kar "prilivov", pa še Zoki bo zadovolno podprl.

Avtomobile in razno tehnično robo pa itak kupimo v tujini.
cheer.gif

Še najbolje je pa to zarito EU it nategnit, da nam posodi keš itak je to kapljica v morje zanje, če nam dajo 3mrd€ letno mo na konju.
cheer.gif

terencehill

Pripravnik
2. mar 2011
209
2
18
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ksz....

Ce danes najdes firmo, ki lahko ustvari 500-1000 novih delovnih mest v SLO, si iluzist. Investitorji so lahko samo se tujci. Domaci tajkuni so presvoh na racunu. Pa tudi IMF ne bo vec posojal denarja kot ga je v zadnih 3 letih Boratu. So videli kaksno sranje imamo. Se nemskega svetovalca nocemo placati ceprav smo ga povabili. Treba bo rezat in konec.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
In zakaj ga niso poslušal mi pa še zdaj ni jasno.

Ziher ne bi bil več tak minus z železnico.

terencehill

Pripravnik
2. mar 2011
209
2
18
Mogoce se je Borat prilizoval Angeli kot kaksen solarcek. Se ne bi cudil ker je en tak !@#$%^&*.

terencehill

Pripravnik
2. mar 2011
209
2
18
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Svetovalec je obljubil, da bo svetoval zastonj, potem pa iznenada račun za več kot pol milijona evrčkov.
stupid-1.gif

13.gif
Haha, a poznas tale rek: Nema džabe ni kod babe.

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
Žal je cerkev dala pod spomeniško varstvo tudi kmetijska zemljišča, stem so se izognili katasterskemu dohodku. Edina stvar, ki jim nebi obdavčili so cerkve...

Tukaj pa bi bilo narobe. Če smo pošteni tudi v dobi največjega komunajzerstva so pustili cerkev kot objekt na miru... Vse drugo pa. Predvsem pa duhovnikom neplačevat prispevkov.

Naj se potem živijo od darov. Če je folk tolko zažagan naj daje. V to se nebi vtikal.

to je pošteno...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
In kaj naj plačujejo, vse davke so plačali že stem ko so morali plačati davek na dedovanje, vse kar imajo so jim ljudje podarili! Borce pozabljate in njihove velike penzije, pa umetnike?

Kak davek, matere ti!?

Nazadnje je cerkvi zemljo, ki jo je prodala, nazaj podaril Korošec!

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.393
1.259
113
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Kam boš dal odpuščene? Na zavod, da bodo dobivali podporo?

Seveda. Podpora je precej manjša (in časovno omejena) od plače, in je to prihranek ...