Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Se vidi da se ne spoznam, nisem gledal na obratomer ko to delajo, sem pa slišal.... torej če se sliši tako kot pri avtu ko naviješ na 4k rpm, blokado ima pa na 6.5... potem motoristi navijajo na ene 10-11k ok?... pač ene parkrat navije da fejst zaropota.
A to more narest al je kak drug razlog?
Ne, tega ni treba narediti. Speljati se da tudi z normalnimi obrati.
Zakaj nekateri to počnejo? Ne vem, mogoče jim pri tem tič zraste. Jaz tega ne počnem že zato, ker nočem priganjati hladnega motorja, pa še gume kar hitro poradiraš in jih je potrebno zamenjati, poleg tega pa postane kvadratna, kar je zelo neprijetno pri vožnji čez ovinke, ko motor iz navpičnega položaja v nagib ne "pade" normalno.
Moraš pa tudi vedeti, da si marsikateri pozer kupi motor zato, da se pokaže okolici. Imajo ga za pot od kafiča do kafiča. Sam imam motor za hobi, včasih pa z njim skočim v mesto po krajših opravkih, saj si z njim recej bolj mobilen. Ne parkiram na nenormalnih mestih kjer bi oviral kogarkoli (ponavadi ga pustim tam, kjer so parkirana kolesa in nikoli še nisem imel težav zaradi parkiranja. Sem pa že slišal pripombe avtomobilistov češ kaj je moral motorist parkirati na parkirnem prostoru za avtomobile in jim odžreti dragoceni prostor.