Jajca vsak dan

vidovitimilan

Zelenc'
13. jun 2014
11
0
1
Ni panike, tudi sam jem vsakodnevno od 2-4 jajc že kar dolgo časa in ni nobenih problemov. Če si športno aktiven in hranila porabiš, te nima kaj skrbeti.
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik vidovitimilan pravi:
Ni panike, tudi sam jem vsakodnevno 4+ jajc že kar dolgo časa in ni nobenih problemov. Če si športno aktiven in hranila porabiš, te nima kaj skrbeti.

+1

pa sedaj malo prakticiram jajca pečena na domačem bučnem olju:)
 
Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.110
7.017
113
Ta vikend sem imel "kraljeve" zajtrke, pač...morje, ipd.

2dcl toplega mleka s 40g raztopljenega masla
5 jajc
5 rezin sira
5 rezin šunke
5 rezin mortadele
0.5L jogurta on top.

Jajca FTW, samo prisegam na trdo kuhana, mešanim ne zaupam.
 

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.920
11.055
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ta vikend sem imel "kraljeve" zajtrke, pač...morje, ipd.

2dcl toplega mleka s 40g raztopljenega masla
5 jajc
5 rezin sira
5 rezin šunke
5 rezin mortadele
0.5L jogurta on top.

Jajca FTW, samo prisegam na trdo kuhana, mešanim ne zaupam.

Kap pri 40 kar kliče
wink-1.gif
 

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
Vsako jutro za zajtrk pojem 4 zmešana pečena jajca (in polnozrnato žemljo). Prepričevati so me začeli, da vsak dan ni dobro jesti jajca. Še več, priporočljivo naj bi bilo uživati zgolj do 3 jajca na teden.

Alter - pro et contra?
4 jajca ni malo, če nato cel dan sediš - če pa to pokuriš, ne vidim težav.
Vseeno daj preveriti holesterol, sicer pa jej kar ti paše.
 

tomi

Guru
1. sep 2007
18.653
9.865
113
40
MB
4 jajca so cca. 300 kalorij ... dajmo ne pretiravat, to pokuriš v 6 urah če spiš, kaj šele če se gibaš, delaš, hodiš itd
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
4 jajca so cca. 300 kalorij ... dajmo ne pretiravat, to pokuriš v 6 urah če spiš, kaj šele če se gibaš, delaš, hodiš itd
Ampak lepo (ne preveč) zabeljena z ocvirki in šunko zdržijo neprimerno dlje kot pa pol kile kruha.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.110
7.017
113
V tem primeru ne rabiš sir, saj nisi lačen...edino če bi bil nekdo požrešen in se pač basal še naprej...

po kruhu pa bo človek lepo lačen, ko bo inzulin prišel v igro
 

erikson

Guru
25. avg 2007
22.547
6.288
113
hranilnavrednostjajca.png


Zgoraj imaš v drugem stolpcu hranilne vrednosti (velikost M), v desnem pa priporočeno dnevno količino. (Vir: Jajca)
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
220 na mesec
2205901-10933773_10205574834108623_7480826079355020900_n.jpg
 

Priponke

  • 2205901-10933773_10205574834108623_7480826079355020900_n.jpg
    2205901-10933773_10205574834108623_7480826079355020900_n.jpg
    126,6 KB · Ogledi: 673

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Pa se kar zgleda...
2205902-10730857_10205664422508277_4732735180977190009_n.jpg
 

Priponke

  • 2205902-10730857_10205664422508277_4732735180977190009_n.jpg
    2205902-10730857_10205664422508277_4732735180977190009_n.jpg
    37,1 KB · Ogledi: 671

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.110
7.017
113
mislim da je bilo tukaj govora o cvrtju in olivnem olju. Namreč, ne vem sicer zakaj, ampak nekako velja splošno znanje, da je olivno olje zelo slabo za cvrtje in je potrebno zelo paziti na temperaturo, ker potem zelo rado oxidira, kar pa pomeni probleme.

Tale študija lahko pride prav pri ugotavljanju resnice: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20678538

The results also show that the chemical composition of olive oils, particularly the amount of natural antioxidants, are important parameters in their predictive behavior along the frying process, but mostly that olive oil is clearly resistant to frying conditions, independently to the commercial category chosen.

Ampak vseeno je ghee boljša izbira, če smo že pri tem
wink-1.gif
 

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Kakšne nove ugotovitve na tem področju? V zadnjih 5 letih....
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Olivno olje ni primerno za cvrtje, ker ima prenizko vrelišče. Ravno zato je bolj zdravo, ker se pečenje izvaja pri nižjih temperaturah.

Mene pa zanima razlika med sončničnim in repičnim oljem. Je funkcionalno kaka razlika?