preveč kompleksno zame
huh, mislim da sem rešil. Po tem vodiču:
Extract Non-Exportable Certificates and Evade Anti-Virus with Mimikatz and Powersploit
Some time ago, one of our customers contacted us with a special request. For some legitimate reason, they needed to centrally collect certain certificates including their private keys which were distributed across many client systems running Windows and stored in the corresponding user stores...insinuator.net
mi ga je izvozilo ampak ko ga želim uvozit v nov OS mi zahteva password..Jao
Pri migriranju na nov disk pa res ni potrebe po novi inštalaciji. Disk kloniraš in je to to. Do zdaj je še vsak SSD imel nek cloning utility kjer je bilo vse skupaj zelo enostavno za izvesti.Certifikati so res moja nočna mora. Kolegu sem na novo nalagal win10, ker je migriral iz HDD na SSD. Iz starega win10 sistema bi rad izvozil certifikate (ima 2 aktivna) in prvič v lajfu vidim, da mi pri izvozu zahteva neko "pametno kartico". To prvič vidim in ne vem kakšno pametno kartico sistem sploh hoče od mene. Sem predvideval, da ob izvozu sistem želi avtentifikacijski USB ki ga uporablja ob uporabi spletne banke, ampak očitno ni fora v temm ker tudi če ga vtaknem, ni razlike. Če to varnostno okno prekličem, je potem možnost izvoza zasebnega ključa osivela in izvoz je potem praktično brezpredmeten. Razen če se grem spet zajebavat z mimikatz hackom, kar pa se mi nekako ne da..
To drži ampak s prejšnjim sistemom rabiš do win desktopa cca 10 min..melje, melje, melje..ko odmelje potem malo dela, potem spet melje. Nimam srca takega sistema klonirat na nov SSD, kjer instalacijo na novo naredim v 15 min. Računalnik je star cca 5 let, na njem ni bilo nobenega vdrževanja. Itak se računalnik uporablja samo za pisarniško delo.