Izrael - Palestina

mistique

Guru
16. jun 2009
17.183
4.111
113
Mosad zelo veliko vé. Ampak če poenostavim, so te informacije velikokrat takšne, kot če 5000 kosov sestavljanke streseš na mizo. Veš, da imaš pred sabo notredamsko katedralo, ampak jo moraš še sestaviti...mama pa teži, da mora biti čez pol ure miza prazna, ker bo kosilo.

Seveda se da tudi Mosad zadržati ali preusmeriti itd...priority flag prestaviš ali pa ga nikoli ne postaviš na neke aktivnosti...ni da ni. Ampak, to je bolj domena domišljije spletnih lovcev na oglede...in podlaga za nadaljevanke na Njetfliksu.

frodoo

Fizikalc
16. maj 2026
180
130
43
Izrael ima najboljšo obveščevalno službo na svetu. Ni šans, da o tem niso vedeli ničesar. Vprašanje je, ali so nevarnost katastrofalno podcenili (česar ne verjamem), ali pa so napad dopustili. S tem je Bibi rešil problem težav s pravosodno reformo in svojimi korupcijskimi procesi. Njemu najbolj ustreza permanentno stanje vojne nizke intenzivnosti, ker se ves čas lahko sklicuje na izredne razmere. Pa še legitimiziral je čiščenje Gaze, ki je bilo do tistega trenutka nesprejemljivo. Win-win zanj. Če pušne volitve, bo pa imel problem. Ker potem pregon ne bo več nemogoč.
Ne samo dopustili, po moje so se infiltrirali v Hamas in ga pospešili. Bibi si z vojno rešuje oblast, zato tudi ne kaže nobene pripravljenosti za premirje v Gazi. Vsake toliko še zrežirajo na sodiščih farso zoper settlerje na Zahodnem bregu in to je to, harajo dalje.

• Všeč mi je
Reactions: Gatto

B81

22. jul 2007
40.575
13.139
113
Jutri imajo propaletinci hamasovci zbor, Mladina že meče pamflete...ne pozabit it še enkrat državi sramote naredit, prilika je dobra :bonk:

ferdo

Guru
3. sep 2007
12.178
4.410
113
Ljubljana
hmpg.net
Ta zbor ni "propalentinski" je izraziro proti Izraelski, ne proti židovski, ne proti veri, proti državi, ki zganja genocid in ne priznava nobenih mednarodnih dogovorov. Žal, blizu temu smo tudi mi.