Izrael - Palestina

B81

22. jul 2007
39.254
12.053
113
Zahod bi naredil najbolje, če bi normalne palestince oborožil, da bi se uprli hamasovcem. Koliko palestincev si sploh želi mir in nimajo želje po izbrisu izraela...

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.684
3.470
113
Lublana
Obišči stran
No, vsaj nekaj.
gey.JPEG

netko

Guru
25. jul 2007
7.294
2.648
113
dogovorov, ki jih ne moreš izpolnit ne sklepaš...
zdaj pa še ti vklopi tisto šavje, ki ga tam na vratu nosiš

• Objave ne odobravam
Reactions: jest5

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
21.111
12.550
113
kod Džej-Zija
Kako ti vedno razumeš Hamas. Lepo, tako človeško. Kako se ti je dopadla Hamasova čistka po podpisu premirja? Tisto tudi razumeš?

Če v sporazumu piše "VSE talce in VSA trupla", morajo vrniti VSA, ne samo tista, ki so jih našli. Bo zdaj šlo?

Moja domneva je sicer, da trupel niso "izgubili", ampak jih ne želijo ali ne morejo vrnit, ker so preveč izmaličena in v delih. Kašogi stajl.

zakon

Guru
16. maj 2008
9.246
1.083
113
toti Maribor
Težko je imeti objektivno razpravo s simpatizerji Izraela, tako da klepetajte dalje v vašem mehurčku.

P.S.
Še vedno nisem dobil odgovora na vprašanje, ki sem ga postavil že dolgo nazaj. Posledica česa je Hamas?

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.408
4.441
113
Hamas je rekel, da bodo izpustili vse talce in predali trupla. Vsa trupla, ki so jih imeli in jih našli so jim predali. Kaj od tega niso naredili?
Hamas je prav tako obljubil, da bo vrnil ostanke (posmrtne ostanke) tistih talcev, ki so umrli med ujetništvom. Izrael je prvo fazo v celoti izpolnil.
Hamas ni v sporazumu nikoli povedal, da nima vseh teh posmrtnih ostankov, pravzaprav jih ima malo.

Zanimivo, tebi pa ni jasno zakaj je konflikt? Izrael tako veliko operacijo težko opravičuje, če ni dosegel vsaj vrnitev svojih ljudi.
To da Hamas laže že pri dogovoru je stalnica... Imajo problem, ne lažejo našim levičarjem ampak Izraelcem...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
21.111
12.550
113
kod Džej-Zija
Simpatizer? A ker interpretiram besedo VES kot VES? Daj no, resno? Sem se že velikokrat zelo jasno izrazil proti Izraelu in njegovi nelegalni in nelegitimni širitvi naselbin na Zahodnem bregu, pa še pri marsičem sem proti.

Odgovor na to vprašanje si dobil velikokrat. Pa dajmo še enkrat. Hamas je uradno nastal leta 1987, med prvo Intifado kot odziv na izraelsko okupacijo, militantno krilo pa 1991. Ustanovitelj je šejk Jasin, korenine so v Muslimanski bratovščini, ki je takrat operirala v Egiptu in Gazi. Če sta PLO in Fatah relativno sekularna, je Hamas izrazito islamističen.