Izposoja avtodoma!

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Bom kar med Čvek dal, vas bo več to prebralo. Namreč, na brzino sem se spomnil, da bi za konec tedna najel avtodom, pa me zanimata dve stvari. Prva je to, da sem malce pozen in je kar panika dobiti koga, ki ga še ima na razpolago, torej, če veste za kakšnega, ki oddaja in ga še ima, povejte, ima pa naj vsaj 6 sedežev in prav toliko posteljh. Kot drugo pa kakšen nasvet glede tega, kam naj bi šel za tri dni. V planu je sicer Dalmacija, vendar sem odprt za vse možnosti, le da se da zadevo izpeljati za vikend. V primeru, da imate kakšen konkreten predlog ali celo izkušnje s kakšno tako potjo, mi lahko natančno opišete, kje se da ustaviti, kaj si ogledati itd... Lahko pa tudi predlagate kakšno zanimivo internetno stran, kjer je kaj opisanega....
cool-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.298
3.924
113
Če tri dni pomeni da ga boš v petek dvignil in ponedeljek vrnil potem Dalmacijo kar pozabi, ker ne bo drugega kot vožnja. Naredite plan in potem pot delite z 2. Bo ravno prav. Jaz ga vedno vzamem dan pred odhodom, ker mi nikoli ne rata v manj kot treh urah vse notr zmetat. Zdajle je konec sezone in bi jih moralo biti kar precej na voljo. Nisi napisal ali bi ga imel v Kopru ali v Murski soboti. Za 110 evrov ga boš dobil kjerkoli, samo to je drago. Da se ga dobit za 75€, samo malo sreče rabiš, ali pa vikend pakend mislim da je bil lani nekje 180€+DDV.

Z več kot 6 sedeži ga ne boš dobil. Če vas gre 6, boste hodili drug po drugem, dobesedno. Realno se da tako, da grejo štirje s tistim za 6. Ok, drugo je če skočiš za vikend na kak dogodek, takrat že potrpiš. Šoferja naj bosta maksimalno dva, v avtodomu ne hodite v čevljih in pred odhodom z vsemi šestimi naredite hitri 10 min tečaj (uporabe opreme, odpiranje oken, itd.). Ker drugače ti bo od celega vikenda v spominu ostalo samo pucanje in glavobol od stvari ki ste jih polomili.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.129
11.216
113
ni računice, raje pejte z dvema avtoma, bo cenej in bolj preprosto, kamor koli ze greste.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Ne pretiravaj.
Letos nas je 5 brez težav prebilo 2 tedna v AD za 6 oseb. Res, da je treba vsako noč podirati mizo, ampak to je tudi vse.

@car: Pri AD-ju velja pravilo - večje je boljše, čeprav za konec tedna niti ni krize.

Vsekakor pa je za "izležavanje" AD sorazmerno draga zadeva. Če nameravaš na lenarjenje v Dalmacijo, pojdi raje v hotel ali apartma.

jello

Guru
22. sep 2008
10.298
3.924
113
Kaj se splača in kaj ne je za kakšno drugo temo. Opozoril sem samo na nekaj začetniških napak, na katere opozarjajo vsi, se pravi raje kakšna oseba manj kot je ležišč in raje kak prevoženi kilometer manj. Da se pa seveda tudi drugače (v treh dneh v Dubrovnik in nazaj). Samo temu se potem ne reče izležavanje oziroma dopust ampak počitek med vožnjo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.129
11.216
113
to kar si napisal je seveda zelo v pomoč, ampak se mi zdi, da večina, ki sliši avtodom prvo pomisli "iiii kak je to fajn, pa poceni". Pa v bistvu ni, sploh če ga moraš rentat..da ne govorimo višje cestnine, trajekti in vse kaj spada zraven, plus da spiš natlačen ko v jadrnici ali prikolici. vse skupaj za relativno velik denar.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
@jello: ne mislim, "splačati" samo v finančnem smislu.

Počitnice z AD so super, vendar niso lenarjenje - to sem hotel povedat. Če želijo čez vikend bolj ali manj lenarit, je boljša varianta hotel.

jello

Guru
22. sep 2008
10.298
3.924
113
No še konkreten primer, nazadnje sem ga rental 14 dni nazaj za na gardsko jezero:
- najem: 4 x 45€
- kamp: 3 x 22€
- diesel: 2 x 90€
- cestnina: 2 x 17€ (za tole nisem čist prepričan če je točno)

Znese 460€, s tem da sem pri najemu dobil več kot 200€ popusta. + hrana seveda.

Ne, ni poceni, še vedno pa edina računica če primerjamo z lastništvom (pustimo to, ker tema je izposoja).

@nigelM: točno to.