izplačilo polovica nepremičnine

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
zadeva je taka.
Lastnika hiše sta dve osebi, vsak pol pol. Kredit pa plačujeta 70: 30. Do izplačila kredita je še 10 let, vendar ker se osebi ločujeta, je partner dejal da ne bo vzel hiše, če mu žena izplača njegov delež kredita. Sedaj pa vprašanje, a je možno da žena poplača možev kredit v enkratnem znesku in se moževa lastnina prepiše na njo, svoj del kredita pa še zmeraj plačuje mesečno?
Ali je edina varianta ta da se stari kredit poplača v celoti in žena vzame novega...?

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Odvisno od kreditne pogodbe in prilagodljivosti banke. Načeloma bi se to moralo dati dogovoriti (saj je to enako kot predčasno poplačilo kredita) razen, če kreditna pogodba vključuje kake visoke stroške predčasnega poplačila in se morda zaradi tega ne splača.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
No visokih stroškov predčasnega poplačila najbrž ne bo ampak mislim da si ti napačno razumel, on/ona noče predčasno poplačati kredita... Koliko sem jaz razumel sta v pogodbi oba kreditojemalca, torej sta zato najbrž tudi dobila kredit ker imata visoko boniteto (najbrž sta oba zaposlena ter bla bla bla). Zdaj pa bi se rad on umaknil ven s te pogodbe, ona bi kar s kešom izplačala njegov del kredita če prav razumem. S prepisom njegovega deleža na njo ne bo težav razen če ima banka plombo prepoved obremenitve in odtujitve čeprav ne razumem zakaj bi banka to imela gori.. Torej lahko gresta kadarkoli do notarja in on prepiše njegov delež na njo. Ni pa mi jasno kako bi onadva kreditno pogodbo sfrizirala da njega ne bi bilo naenkrat več. Treba bo na novo sestavit pogodbo itd. itd.. Najlažje je popolačilo tega kredita ter najem novega... Potem bo treba delat tudi spremembe na ZK, kjer je sedaj on vpisan kot dolžnik... Kar kompleksna zadeva...

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
No, očitno je eden od naju napačno razumel.

Glede na izrazoslovje ...
Citat:

Sedaj pa vprašanje, a je možno da žena poplača možev kredit v enkratnem znesku in se moževa lastnina prepiše na njo, svoj del kredita pa še zmeraj plačuje mesečno?

... jaz razumem, da bi se predčasno poplačal 70% delež kredita (tisti del, katerega plačuje mož), preostali del pa bi plačevala naprej. Tudi, če ima banka plombo je ta plomba vezana na isti kredit in tu ne vidim težav s spremembami v ZK, saj bi zaradi poplačila banka verjetno brez težav dala soglasje za spremembo.

Najbolje je, da gre do banke, ki jima je dala kredit in vpraša za opcije.

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:

Citat:

Sedaj pa vprašanje, a je možno da žena poplača možev kredit v enkratnem znesku in se moževa lastnina prepiše na njo, svoj del kredita pa še zmeraj plačuje mesečno?

... jaz razumem, da bi se predčasno poplačal 70% delež kredita (tisti del, katerega plačuje mož), preostali del pa bi plačevala naprej. Tudi, če ima banka plombo je ta plomba vezana na isti kredit in tu ne vidim težav s spremembami v ZK, saj bi zaradi poplačila banka verjetno brez težav dala soglasje za spremembo.

tako je bilo tudi mišljeno.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:

Citat:

Jaz sem prav razumel, hotel sem samo povedat da poplačilo kredita nima nobene s spremembo lastnika nepremičnina in v kolikor ni plombe gre prenest delež brez težav. Sicer pa v kolikor bi bile plombe mislim da se banka s tabo ne bo šla ukvarjat ter spreminjat plomb v kolikor ne bo kredit v celoti poplačan. Kot sem rekel, kredit sta dobila odobren najbrž zaradi njune SKUPNE visoke bonitete. Se pa mi poraja vprašanje kje bo žena dobila takoj še 70% preostanka kredita. Če ima tak denar zakaj sploh ima kredit?
smirk-1.gif
Kakor koli mislim da bo v vsakem primeru treba kredit v celoti poplačat in najet drugega. Če je šefica kreditno sposobna ne vidim težave, nevem zakaj toliko komplicirate ter zapletate stvari?

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Kje bo dobila denar za 70% kredita ni nihče spraševal. In glede na to, da bo obdržala enak kredit, kot ga ima trenutno (30%) potem tudi vprašanja bonitete ni potrebno odpirati, saj se s pogleda banke rizičnost celo občutno zmanjša (enako zavarovanje za občutno manjši kredit - zmaga za banko). Glede prepisa na ZK pa bo potrebovala soglasje banke, saj drugače sprememba ne bi bila možna in ne vidim nobenega razloga, da banka ne bi dala soglasja.

Kot sem dejal... pot na banko bo dala vse odgovore.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
ksz...

Nekatere banke (npr, sparcasse) imajo možnost poplačilla del kredita brez stroškov odobritve, kakšni so potem pogoji ne vem.

Nekatere banke pa bodo v tvojem primeru zahtevale nov kredit s katerim se poplača 70 % starega, novi kreit pa je vezan samo na ženo. Upam, da je kreditno sposobna.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Najlažje je da vzame novega poplača svojega in njegovega (če je le kreditno sposobna), seveda ne pozabiti sestaviti primermo pogodbo (notar, odvetnik naj sestavi) da bo po plačilu xxx EUR njegov delež prepisan na njo, notar bo tako ali tako potem vložil še predlog za lastninsko pravico in to je to. Ni nič posebnega takšna situacija.

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Najlažje je da vzame novega poplača svojega in njegovega (če je le kreditno sposobna), seveda ne pozabiti sestaviti primermo pogodbo (notar, odvetnik naj sestavi) da bo po plačilu xxx EUR njegov delež prepisan na njo, notar bo tako ali tako potem vložil še predlog za lastninsko pravico in to je to. Ni nič posebnega takšna situacija.

a lahko to tako narediti, da eno in isto nepremičnino zastavi?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Jooooooooooooooj, saj pa to je ena in ista stvar, NOV KREDIT VZAME PRI ENAKI BANKI kot ga ima sedaj ter poplača starega. Torej banka nakaže denar sama sebi...

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
saj pa to me je zanimalo.

npr. če je ostalo še 90.000 kredita je možno da vzame 100.000 kredita. 90.000 da poplača starega 10.000 pa ker izplača še moža ....:)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Če mene vprašaš te številke ne bodo šle skos. Torej gospa bi rada višino kredita povečala še za 10% a jamstvo z osebnim dohodkom (plačo) se bo razpolovilo (prej sta bila dva jamca, sedaj bo jamec samo ona in to v teh časih)? Ja, zdaj se bo zopet našel en pameten ter rekel: pa saj bo zastavila hišo ter še zraven travnik pa kozolec. Ja, bo res, ampak bank ne zanimajo nepremičnine ki so v današnjih časih dobesedno "nepremičnine". Vse kar se proda, se proda na dražbah in ne samo da je pot do denarja dolga, en drek dobijo za te kolibe in na koncu je razliko ter obresti ter sodne stroške še vedno treba nekje vzeti in te hiše ponavadi niso dovolj.... Torej še enkrat, če gospa nima super duper dohodka ji nihče ne bo dal 100.000 kredita na hipoteko brez vez in poznanstven. 4 leta pa 7 mesecev nazaj mogoče, danes nikakor.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Dajte komplicirat.

Do KONCA KREDITA JE 10 LET !!!

SE pravi prav veliko denarja ni treba vrniti, če vzame gospa kredit na nekaj več kot 20 let bo šlo BP skozi. Lahko pa vzame tudi 2 kredita, lahko pa pač moža zjaga ven in mu ne plača nič. Ona in otroci rabijo prebivališče, bajte nemore sama kupiti mož jih pa moti, tako da ga lahko tudi ven vrže.

Uglavnem, recimo da ima za povrniti še 20.000eur kredita, vzame nov kredit 40.000 eur na 25 let pa je stvar rešena.

Je pa seveda veliko ugank, koliko je treba še izplačati, kakšne dohodke ima.... ne smemo pa pozabiti, da v svoje prihodke lahko prišteje še NAJMANJ 200 eur preživnine, kar konkretno dvigne zmožnosti.

LP

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.962
113
pri taščici
Pa smo spet prizakonskih zadevah. Kaj to sovrazim!
Da mi baba bajto, otroke vzame., pa da ji se prezivnino placujem.ma si raje luknjo v kolen zvrtam.
Ce je tako sposobna bi menjala. Naj meni pusti otroke in bajto, pa se prezivnino da......
Me zanima od kje babi 70% za placilo kredita. Naj se 30 mnapraska.
Sicer pa se to vprasanje resi na banki. In ce ima banka kaj pameti, mora zadevo resiti v zadovoljstvo vseh treh. Bo pa najbrž se nelkaj stroskov si ob tem zaracunala.
[censored] ga locitve so drage, in vsak pristavi loncek

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Mario tako se to naredi, vzame toliko kredita da poplača starega in izplača moža. Ker se z novim kreditom poplača stari, se briše stara hipoteka in vpiše nova in to je to, ampak mora biti kreditno sposobna (ne vem za koliko denarja se gre), sama bo pa težko dobila 100t EUR. Skratka naj ne pozabi na pogodbo kjer bo pisalo da bo po plačilu toliko in toliko EUR, njegov delež nepremičnine prišel v njeno last. Pa naj gre od banke do banke in to je to.