Izolacija

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
A je to notranja stena ali zunanja, izoliraš zaradi toplote ali hrupa?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Zunanjo steno imaš iz gipsa, oziroma notri še oblogo?

Daleč najbolje bi bilo izolirati zunaj, sicer ti zna namakati gips. Če ga odstraniš bo pa še vseeno teklo dol, ker je pač zrak/steklena volna.

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
knauf odstrani in direktno na steno stirodur oz stiropor. Čez daš mrežico in lepilo.

Imam celo bajto tako narejeno in ni nikjer problema.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Knauf je šraufan na sosedovo fasado, ker so hiše vrstne. S kondenzom po moje ne bi smelo biti problema, saj je tudi sedaj suho.

confused-1.gif

A to je govora o skupni steni med dvema hišama?

Če ja..ali sosedovi ogrevajo svojo hišo? Če je tudi tu ja potem ne rabiš nič lepit ker ne prihaja do toplotnih izgub.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.819
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Hehe, sem vedel, da ne boste dojeli.
Najprej so se naredile hiše, malo kasneje pa so vmes sezidali še garaže, na katerih so bile ogromne terase. Kasneje smo vsi te terase zaprli in v njih uredili stanovanja. Tako da je na obeh straneh tega dela stanovanja fasada. Čez to fasado sem dal samo knauf, ki je pa mrzel. Ravno včeraj sem govoril s sosedom, ki ima proti naslednjemu sosedu tudi mrzlo steno, čeprav so vse hiše ogrevane. Zato bi to steno izoliral s stiroporjem, čez dal mrežico in pobelil.
Bistvo vprašanja je, če nalepiti stiropor kar na knauf plošče ali bi bilo bolje knauf odstraniti in stiropor direktno nalepiti na sosedovo fasado. Glede kondenza me ne skrbi preveč, saj je zdaj stena popolnoma suha in pričakujem, da bo tako tudi ostalo....

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
to potem niso več zunanje stene in v tem primeru je vseeno kako lepiš, če govorimo z vidika vlage.