Izkoriscevalski lopovi

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
@bobek glupi odgovorim ti samo tako : ko bos prenehal piti mamino mleko z dojke bos mogoce razumel kaj in zakaj . Jaz sem posteno placan za moje delo ,sicer ne v sloveniji ...zato sem fantu dal 30 € napitnine ker lopovski sp mu da 4 € na uro medtem ko si on vecino poletja plajha jajca v Istri kjer placa za pavsal za prikolico vec kot ta fant zasluzi celo leto...razumes da si... ???Ali ti pojasnim se kak detalj ???
@ softi hvala ker si mi prisparal nekaj jeter in namesto mene razlozil novodobnim grofom da je tudi delavec clovek. Drugic vzemem uslugo pa magari iz Nemcije samo da ne bom vec podpiral teh nasih ciganov ki z delavci delajo kot z smetmi ,oziroma bom uprasal kaksno placo imajo zaposleni in se na podlagi tega odlocal.

--------------------
*Večji drek kot si, manjša je verjetnost, da te kdo pohodi.*

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Najlepše je za delavca, oddela 8ur + nadure in via v gostilno na kavo, sokec....šefe se nej pa sekira, kaj bo jutri, čez 1 teden a bo lahko odplačal kredit....najel stroje, plačal stroške...gorivo....

Kaj hočeš povedati?

Ker delavec odbije 8 ur in gre "na sokec", naj ima le 550, ali 600 evrov?
Za kazen, da mu bo jasno, da je en usran delavec?

Delodajalec pa naj je (kar tako po defaultu) genij? Samo zato, ker je delodajalec? Ker je kupil nekaj mašinc? Ker se gre posel.
In zato naj ima vsaj tri jurje mesečno neto?

Ti bom povedal za Avstrijo.
Takle monter klim bi tam imel kakih 2000 neto plus še dve plači, torej 28.000 evrov letno. Še dve plači po zakonu, drugače delodajalcu takoj zaprejo!

28.000 deljeno z 12 je skoraj 2300 evrov mesečno. NETO!

In če ima delavec v Avstriji (ali Sloveniji) 2300 evrov mesečno NETO, potem ga ne sme boleti kur.. in ga ne briga, če ima delodajalec 5 ali 10.000.
Tudi zato, ker lahko VSAKDO z 2300 evrov plače mesečno da v štumf 300 - 500 evrov mesečno. 300-500 evrov MESEČNO v štumf!
In tudi če ima delodajalec samo 2000 evrov neto (nekaj zahebal), mora delavec dobiti teh 2300 mesečno. MORA! Brez izjeme.

V Sloveniji pa barabe (razni šešoki) z ne vem kakšnimi avtomobili, jahtami in nepremičninami plačujejo ljudi 500 - 700 evrov, pa morajo skoraj na psihiatrijo, ker so v silni duševni stiski, in to zato, ker delavcu po njihovem dojemanju pravičnosti dajejo mnogo preveč...

Spremeniti zakone in dovoliti, da delajo Kitajci (se bodo že naučili, ni hudič) za 200 neto...
Pa zmagajo. Delodajalci namreč...

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
467716-post_slo.gif

Čeprav se redko strinjam z johannesom, ampak za napisano mu dam 100% podporo.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Tako je!
Vsak delavec mora zaslužiti za dostojno življenje. Tudi ko se kaj zgodi (nesreča, invalidnost), mora biti zagotovljeno dostojno življenje. Pa ko greš v penzijo, prav tako - dostojno življenje! To je najmanj do višine kompletne oskrbe v predjamskem gradu. Pomeni da bi morala biti najnjžja pokojnina za naše trenutne razmere vsaj 1200 minimalno.

Potem se bo lahko govorilo, da je država zdrava.
AMPAK, bo v čisto prvi vrsti treba ustoličiti delo kot vrednoto nazaj na najvišje mesto lestvice, kjer je nekoč že bilo! In degradirati posredna in nepotrebna dela iz vrha, kjer so trenutno.
cheer.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Podal sem temelje slo gospodarstva
Dodaj se to kar si opazil
Pa dejstvo, da je treba takoj odplacat vse
Pa pavsal, bmw, coln

In smo pri stanju.

Lahko vidis v vseh segmentih gospodarstva.
Triglav, drzavna firma, morje zunanjih sp in doo placanih 100% skozi promet. In triglav belezi 85 mio dobicka. Delavcem ne da.

In tako dalje.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pohaša ga. Monter klime nima NIKDAR v Avstriji 45000 EUR bruto letne plače, kolikor znese 2000 EUR neto mesečne plače. Ima pa 2000 EUR bruto plače, kar lepo prinese 28000 EUR bruto letno in 20000 EUR letno neto, vključeno 13 in 14 plačo. Pa brez olajšav.
Malo manj populizma ali pa se nauči ločiti bruto/neto.
45000 EUR letne bruto plače imajo inženiriji, razvijalci.
Pa da ne boš rekel da nakladam, si Tule izračunaj sam predno pišeš neumnosti o višini.
Ostalo se strinjam s tabo.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Tole izkoriščanje se neha ravno pri delavcih, saj mal preberte druge forume, ko delodajalci iščejo delavce pa jih ne dobijo, pravjo da se javjo pa na koncu še tist 1-2 rečeta da je premal.....

saj kdo bo delal, če so del.pogoji že v štartu zgrešeni.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
A je šefa kdo prisilil, da odpre s.p? Kdor ne zna narediti srednje ali dolgoročnega plana in backup rešitve, v primeru da zagusti, naj raje ne odpira nič. Še preveč je takih, ki potem pustijo samo dolgove drugim.

Bobek007

Drehher
22. jul 2007
303
0
16
@Poldo
Glup si ti. Glej js sem uporabil tvoje podatke za izračun, katere si podal. Se pravi, da si pisal gluposti
priden.gif

Zdaj, če ti delaš v tujini še to ne pomeni ničesar.
Za katere delajo v tujini se vedno vprašam.
Ali niso mogli najti tako dobrega delavca v lastni državi (zelo močno dvomim, da ga nebi mogli najti) ali pa so zaposlili tebe, ker si cenejša delovna sila.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Le zakaj potem ta delavec ne odpre lastnega s.p. ali pa gre nek softi montirat klime, ko je tako pameten. V Sloveniji je pač največji problem zavist, ljudi več kot očitno zvija po želodcu, ko se kak s.p. pripelje mimo v dobrem avtu. Sami bi bili pa vsi radi v 'ziher' službicah. 'Ziher' je povsod slab donos, pa naj bo služba ali pa naložbe.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Le zakaj potem ta delavec ne odpre lastnega s.p. ali pa gre nek softi montirat klime, ko je tako pameten. V Sloveniji je pač največji problem zavist, ljudi več kot očitno zvija po želodcu, ko se kak s.p. pripelje mimo v dobrem avtu. Sami bi bili pa vsi radi v 'ziher' službicah. 'Ziher' je povsod slab donos, pa naj bo služba ali pa naložbe.

Mogoče v svetu... pri nas pa ravno taki v ziher javnih službicah prosperirajo od učiteljev,...... , pa na koncu do uradnikov.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zgrešeno. Na žalost je pri nas tako da s.p. mesec po odprtju praviloma ubode bemflco 5 ali mečko... Ima se, može se stil. Na fafing, čes da me bodo resno jemali.
Pro nas je zgrešeno to, da se uspešnost ocenjuje po tem kaj imaš navzven za pokazat oz prvedno v podjetniški jezik kako dolgega imaš.
Pro nas je skorajda bogokletno, da bi se novodobni espejevec vozil v kakšnem starejšem vozilu in prvenstevno skrbel za rast firme in zadovoljstvo zaposlenih, ki mu prinašajo dobiček.
Se opravičujem tistim nekaj, ki se ne vidijo v tem opisu.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pohaša ga. Monter klime nima NIKDAR v Avstriji 45000 EUR bruto letne plače, kolikor znese 2000 EUR neto mesečne plače.

Ves čas sem govoril in bom govoril o neto. Ker iz neta plačujemo položnice in hrano.
Bruto me ne zanima. Velikost prispevkov me ne zanima.

Zanima me LE NETO in višina dohodnine.

In ne zanima me, če je država (Slovenija) pogoltna in jemlje 70, ali 80 odstotkov na neto.

To (modro ekonomsko - politično vodstvo: drnovški, kučani, ropi/roparji, "pametni" ekonomisti) so pravzaprav čisto VSI za na Dob. Zaradi napak, ki so jih storili. Da jih niso storili, pravite slepci?

Res ne veste, v kakšnem dreku smo, in do kam smo v dreku? Ste slepi?
In ja: svet (modrih) slepcev bi bolje peljal to državo, kot so jo oni.

"Oni" pa so še kako dobro videli, kam se potapljamo.. Ali pa so bili slepi, kar pa jih ne odvezuje krivde!

Tole nas čaka. Že letos. Nekatere. Pravzaprav mnoge...
2241283-deda.jpg

Priponke

• 2241283-deda.jpg
    2241283-deda.jpg
    98,1 KB · Ogledi: 320
Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Spet si izven teme. Trdim, da monter, zaposlen pri firmi v Avstriji nima 2000 EUR meečne plače, pa če se ti na glavo postaviš. Ima 20000 EUR letne plače, pa to razdeli na 14 in dobiš mesečni dohodek.
NE trdim da tudi to ni lepa plača, ampak daleč od tvojih navedkov.
Pa še glede bruto/neto. Fakt je da ti zaslužiš bruto, od katerih že takoj odvedeš cesarju in odvedeš prispevke. Tudi to si ti zaslužil, ni to zaslužil Paja Patak. Ostane pa tebi manj potem ko nafutraš vse prisklednike. In tu je razlika.
Pa glede tvoje Avstrije... Za 45000 EUR letne plače (zame je samo ena plača in to je tisto kar ti zaslužiš in ne kar dobiš na račun) ti avstrijci nabijejo lep 50% dohodnine. Zgolj v vednost.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Za piko na i skos sam jamrajo spjevci. Kok je stroskov pa ovo ono....Pa da ce mas jurja place, da je to vrhunsko in sm lahko samo vessel, da lahko pridem v pondelk spet na siht. Ja prosm lepo no....ce sam zivis v najemu v Lj, se mors tricetrt stvarem odrekat, da si loh ksno cunjo kupis, ko jo rabis, pa da gres mrbit na dopust kampirat v Umag. Ce ti pa avto crkne, je pa ze kreda. Ampak to je super placa baje. Medtem k sami po ostarijah zabijajo lepe vsote, pa k avto crkne skesira par jurjev ce je treba....zena doma brezposlena, ker zakaj bi delala za minimalca, ce je lahko doma.....
bonk.gif
Delas pa vsak dan skos, tut na cik ne mors it....prvic se ne sme, drugic pa nimas kej v luft gledat.