Izguba Iphona 5s

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Pač... zadeva je precej preprosta. Operaterji (na podlagi zahtevka policije) spremljajo, če se telefon prijavi v omrežje... in če se prijavi, pogledajo, kater naročnik ga uporablja. Če je ta naročnik izsledljiv (beri: ni predplačnik, ki ni registriran), bo le-ta dobil na dom obisk policije, ki bo zahtevala telefon... Ne bodo pa tega telefona s triangulacijo locirali in potem v policijski akciji iskali, kdo ga uporablja. Skratka... če se bo telefon iskalo in ga bo uporabljal nekdo z naročniško SIM kartico v Sloveniji, se bo telefon dobil nazaj... Če je šel pa v tujino, se uporablja s predplačniško kartico, ali pa je šel za dele, se pa od njega lahko posloviš.

PS: V Bosni imajo en precej zabaven izraz za ukradene avte... "avto brez roaminga" :D

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
sem klical operaterja in na policijo, na policiji moras oddati podatke o telefonu in okvirno ceno, nato pa policija pošlje zahtevek vsem operaterjem in telefon se najde, lahko traja tudi mesece, tako da ne priporočam da kupujete gsm aparate iz bolhe, ker jih prodajajo tisti , ki so jih nasli in vedo te fore

hvala in lp

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.657
113
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
tako da ne priporočam da kupujete gsm aparate iz bolhe, ker jih prodajajo tisti , ki so jih nasli in vedo te fore

hvala in lp

Če ni lih kak junkie iz bolhe.....ima komot doma software s katerim pred prodajo spremeni IMEI
wink-1.gif

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
sem klical operaterja in na policijo, na policiji moras oddati podatke o telefonu in okvirno ceno, nato pa policija pošlje zahtevek vsem operaterjem in telefon se najde, lahko traja tudi mesece, tako da ne priporočam da kupujete gsm aparate iz bolhe, ker jih prodajajo tisti , ki so jih nasli in vedo te fore

hvala in lp

Glej, da boš dal ceno 501€. Zakaj? Zato ker to vrednost obravnavajo in dajo naprej, naj me popravi kdo, če ni tako
wink-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik zino pravi:
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Na računalniku vklopi gmail in klikni na link. Morda boš videl, kje se trenutno nahaja tvoj GSM.

https://maps.google.com/locationhistory/b/0

nahrung002.gif

men nič ne pokaže, find iphone imam na on, ip6, na tem zemljvidu nič.

To velja za mobilnike z Androidom... Ce imas iPhone, uporabi Apple-ovo storitev "Find my iPhone" >> https://www.icloud.com/#find ) ...

Za to, da bos videl svoje lokacije na Googlu pa lahko probas s temi navodili za aplikacijo Google+ in v njej aktiviras funkcijo za belezenje zgodovine lokacij >> https://support.google.com/plus/answer/4426688?hl=en

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.588
8
38
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Ob prijavi kraje na policiji se le ta pošlje zahtevek za sledenje,..
b

kaka policija! Rečejo ti da sam pošlji vsem operaterjem ker se njim ne ljubi, no nimajo časa!
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Ok, a lahko potem kdo potrdi, da je v zadnjih dveh letih dejansko šel na policijo z IMEI in da je policija naročila blokado IMEI pri operaterjih?

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.588
8
38
blokade se ne delajo! Vsak operater samo sledi nekaj časa IMEI če se vstavi kakšna njihova simka not.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
Zadeva je taka vam povem iz prve roke, ker sem rekel da je iphone bll izgubljen to za policijo ni prekrsek in da se moram sam obrniti na vse operaterje z podatki da sem ga izgubil in prosim za sledenje, operaterji baje iscejo gsm do 30 dni , ce ga najdejo me obvestijo in sele nato lahko grem na policijo po zapisnik oz. oni posredujejo zahtevajo podatke od operaterja kdo ga uporablja.
Sem naslovil prosnjo na vse tri nase operaterje, simobil mi je ze odgovoril da oni ne bodo sledili za mojih telefonom ker nisem bil njihov narocnik in da je tako po zakonu nasega informacijskega pooblascenca, sem na ministrstvo poslal mail kdo si je tak bedast zakon izmislil in me zanima kaj bodo odgovorili, sem jih napisal da ne razumem zakona da najdem gsm in preverim kje je lastnik imel sklenjeno narocnino in grem pac lepo sklenit narocnino k drugemu ponudniku in mi nihce nic ne more, ce pa ze, se bom obrnil na nasega inf. Pooblascenca in bom vztrajal da je lastnik gsm dobil moje podatke po nelegalni poti in ga bom se tozil ter tistega ki mu je to izdal, pa kje mi zivimo, kaksne zakone imamo da ne mores verjet, na policiji pa morate obvezno reci da vam je bil gsm ukraden, ker sicer za njih izguba se ni prekrsek ce ne dokazes da tvoj gsm nekdo drug uporablja, lp

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.588
8
38
Citat:
Uporabnik pablohasan pravi:
mislis ali veš?
Sledenje pa delajo na podlagi sporočila s policije?

vem! ČE je ukraden potem moraš poslati na vse ooperaterje zapisnik, in kopije garancijskega lista(razviden IMEI) ali računa(razviden IMEI) in prositi za sledenje. Načeloma to vsi naredijo, samo Simobil izgleda serjee kot pravi Dejvi.
Če pa je izgubljen je pa samo volja operaterja če ti bo sledil...