Izguba Iphona 5s

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
Baje se na podlagi IMEI stevilke da najti oz. onemogociti delovanje Iphona, kam se je potrebno obrniti glede nato, da je iphone bil kupljen v tujini, racun in original papirje imam, hvala in lp

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Ob prijavi kraje na policiji se le ta pošlje zahtevek za sledenje,..
b

Kdor to verjame
smile-1.gif
...

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Policija pošlje zahtevek ponavadi vsem operatrjem, ki imei vnesejo za določen čas na preverjanje in če je narejen klic potem se podatek sporoči policiji oni pa ukrepajo naprej,..poznam nekaj primerov ko so se oglasili pri stranki, ki je kupila telefon preko bolhe,..
b

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Čisto tako tudi ni. Če je "novi" uporabnik telefona registriran uporabnik, lahko pričakuje obisk policije.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
Hvala, sem javil na policijo in mi niso nic rekli da naj posredujem se imei stevilko za sledenje, jih bom jutri kontaktiral kako je s tem,
Lp

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Pa si mel vključen Find my phone? Preko icloud.com ga lahko izslediš, pobrišeš, na telefonu pustis svoje sporočilo s kontaktnimi podatki. Če si uporabljal fingerprint lock, pa je telefon za druge povsem neuporaben in je še večja šansa, da ga dobiš nazaj.

http://www.iclarified.com/4704...co-50-in-london

BlonG

Pripravnik
10. avg 2010
174
15
18
Jaz verjamem.
wink-1.gif

Telefon mi je bil ukraden v tujini; prijavil tam na policiji, nato se pri nas (ob prijavil dal kopijo zapisnika policije iz tujine).
V tem casu sem dobil telefonsko stevilko in stevilko SIM kartice "novega" uporabnika mojega telefona. (Na mojih aparatih so "ustrezne" aplikacije za to
grims-1.gif
)

Ce bi bil telefon ukraden tukaj, bi bilo vse skupaj lazje - sem na nasi policiji izvedel kaj in kako lahko postopajo: imeli so IMEI aparata, telefonsko stevilko "lopova", podatek o operaterju, kjer je njegova SIM kartica bila registrirana. Skratka: da se.

Jaz sem na koncu dobil svoj aparat nazaj - iz tujine.
grin1.gif
Je bilo potrebno malo vec napora, ampak sem bil uspesen.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
Find my iphone nisem imel vklopljen, fingerprint lick pa sem imel , pa mislis da ni sanse da ga kdo kako resetira in vzame narazen in kako to onemogoci, lp

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Find my iphone je zaščiten z geslom, ker pa tega nisi imel, se restore z lahkoto izvede. To pa pomeni, da ima novi lastnik zdaj doma povsem delujoč 5S...

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Vsak telefon ce ni imei stevilka spremenjena se da izslediti vkolikor ima uporabnik narocnino. Ce potem vrne telefon ali ne je odvisno od njega. Lahko rece da je telefon kupil na bolhi in je telefon njegov.
Take super zakone imamo nazalost. Zaradi raznih zidarjev in tovsakovih....

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Ce potem vrne telefon ali ne je odvisno od njega. Lahko rece da je telefon kupil na bolhi in je telefon njegov.
Yeah right
bonk.gif

Kvečjemu se pod nosom obriše za kupnino in za telefon.

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Vsak telefon ce ni imei stevilka spremenjena se da izslediti vkolikor ima uporabnik narocnino. Ce potem vrne telefon ali ne je odvisno od njega. Lahko rece da je telefon kupil na bolhi in je telefon njegov.
Take super zakone imamo nazalost. Zaradi raznih zidarjev in tovsakovih....

Tako tudi ni, pred leti so mi ukradli telefon, prijavil na policiji in operaterju, čez par dni dobil javljeno, da je telefon najden. Ta lopov je prodal telefon naprej. Policija dala na sodišče, tat in novi lastnik sta oba dobila kazen, jaz pa telefon nazaj, če bi pa šel za dele, pa bi dobil protivrednost v denarju. Tako, da lastnik te teme bo dobil telefon nazaj, moram pa priznat, da pri meni je malo trajalo, ampak telefon sem dobil nazaj, samo ni bil Iphone
ne-ne-1.gif