izdelovalec spletnih strani - NPK

musicfreak

Pripravnik
26. apr 2012
677
0
16
Zanima me kako je kaj s tem biznisem. Ali laufa v današnjih časih, ali je tudi te delovne sile preveč? Koliko se da zaslužit na mesec, če imaš recimo SP in delaš sam doma?

Ali je dovolj če dokončaš program NPK da se lahko ukvarjaš s tem?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik musicfreak pravi:
Zanima me kako je kaj s tem biznisem. Ali laufa v današnjih časih, ali je tudi te delovne sile preveč? Koliko se da zaslužit na mesec, če imaš recimo SP in delaš sam doma?

Ali je dovolj če dokončaš program NPK da se lahko ukvarjaš s tem?

Zelo zelo težko. Veliko dela, malo denarja. Poleg tega je konkurenca huda, potrebe manjše. Ogromno malih firm in sp-jev si raje sami postavijo spletno stran in FB profil, ker je to danes v bistvu precej enostavno. Govorim seveda o enostavnih predstavitvenih straneh, blogih, itd.

janus

Pripravnik
3. mar 2011
167
0
16
ksz

se strinjam s ChaoRen; zlati časi izdelovalcev spletnih strani so že davno mimo, boj za kruh pa je izjemno trd, konkurence, legalne in one druge, je namreč ogromno, če ne preveč.

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Ogromno je konkurence na področju izdelave preprostih spletnih strani. Ponudnikov je preveč, pa še nekateri se grejo dumpinške cene, samo da dobijo posel.

Še vedno pa so zelo iskani dobri programerji, ki znajo narediti "custom" rešitve.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Se podpisem 100%. Stranke imajo dovolj wordpress in joomla klonov, ko folk samo free plugine namece, ko je treba pa kaksen custom sistem naredit je pa kriza.

Ce ciljas na 500€ strani, potem je huda konkurenca, ko pa zacnes pri par K eur, je pa stvar drugacna.

NPK sem jaz opravil pred par let zgolj zaradi formalnosti. Takrat so nas ucili layout v frejmih delat, kar je bil ze za tiste case hud apsurd. Zgreseno cist, upam da je sedaj kaj drugace.