Izdelava lastne internetne strani?

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Ker nisem ravno neki maher, me zanima ce je kaka dosti razumljva zadeva za izdelavo spletne strani.
Gor bi imel par slikic in povezav na youtube filmcke, pa kaj malega napisano. Kaka moznost za chatanje bi bila tudi zazeljena.

Thazz

Fizikalc
8. sep 2007
529
36
28
Sairach
Tukaj si za zacetek lahko na hitro preberes osnove html-ja.
Programov za izdelavo je ceu kup. NVU se mi zdi dokaj enostaven.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Odsrfaj na http://www.Slojoomla.si

Je vse free, dobiš program (joomla), forum na smf, modul za bloganje in še cel kup komponent, modulov, vtičev in kompletna navodila v slovenskem jeziku. In ker je Joomla odprtokodni sistem, je tudi na netu tega materiala (od templatejev dalje) ogromno, in predvem free.

Sam sem analfabet v tem, pa mi je uspelo narediti kompleksno postavitev.

http://.www.zavarovanje.org

Nazadnje uredil moderator:

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Hvala
smile-1.gif
Bom probal nekaj sestaviti.

Ales

Pripravnik
7. avg 2007
403
3
18
Lichtenwald
Mogoče kdo ve za kakšen free server, na katerega bi naložil internetno stran? Ata, če se bom odločil delati v Joomli, lahko tudi jaz prosim za morebitno pomoč?
smile-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
če boš delal v joomli potem že rabiš najmanj eno mysql bazo, kar boš pri free ponudnikih težko našel, če pa že boš pa majo kako drugo glupo cako katera ti bo onemogočala delo, eni vem da majo recimo 500kb max dovoljeno velikost file-a ki ga uploadaš, skratka če misliš nekaj resno delat ti priporočam da si plačaš hosting .. lahko na začetku kaj malega pa delaš v miru ko pa bo potrebo po več pa pač malo bolši paket vzameš
wink-1.gif

Ales

Pripravnik
7. avg 2007
403
3
18
Lichtenwald
Tole z Joomlo in free hosting ponudniki sem danes pogruntal, da ne bo nič
tongue-1.gif
Zaenkrat sem bom vsega lotil bolj ljubiteljsko, pa da se seveda še malo učim zraven. Začel sem že nekaj delati z Dreamweaverjem, pa bomo videli kaj bo ratalo. Mogoče kdo pozna kakšen boljši (beri lažji) program za izdelavo spletnih strani? Pozna kdo mogoče kakšen dober template za foto album?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
no sej pravim, če delaš bol za hec pa se ti ne mudi pač malo pogledaš okol po free ponudnikih mogoče se najde kak, probaj še program nvu, ampak pomoje tud če na začetku malo potrpiš boš dw tudi pogruntal v doslednem času
wink-1.gif

medak

Pripravnik
18. jul 2007
730
0
16
www.potopisnik.si
sicer sem v prvem letniku imel predmet računalništvo in sem se naučil osnov, vendar mislim da ni pretežko da začnes sam delat spletno stran. Si pogledaš prvo osnove htmlja, za dizajn pa se naučiš malo photoshopa. Sicer stran ne bo neki blazno dinamična, ampak še vedno lahko veliko popestriš z javo in css-jem od katerih najdeš že pripravljene stvari na netu.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Če misliš prostor kjer boš lahko imel slike, je v joomli to image gallery, ki ima variacij še malo morje na internetu, po domače je to foto album.
Povej o čem se naj bi spletna stran šla (avto, prodaja, predstavitev, fan klub) pa ti bom našel kakšno dobro.

Ales

Pripravnik
7. avg 2007
403
3
18
Lichtenwald
Našel sem že en program s katerim sem ustvaril foto album. Ker dosti slikarim sem se odločil, da bo internetna stran posvečena mojim fotografijam. Trenutno se je pa vseskupaj ustavilo, ker imam druge obveznosti
tongue-1.gif