Izdelava ključa

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Z ebaya nabavil ohišje, sedaj pa rabim samo, da mi en ključavničar zrezka ključ.
Bil že pri pteih pa samo en je rekel, da lahko proba ampak na mojo odgovornost, da ni sigurn, če bo delal.

Ma kdo izkušnje s katerim, ki mu je tak ključ naredil?
Kaj pa, da original odrežem in se prilepi na unga z ebaya?

Gre pa za ta ključ Citroen Xsara Picaso
1928785-538m.jpg

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Čip je v originalu. Samo vezje s čipom prestavim. To ni problem, že dela. Samo enga, da mi zrezka ali prilepi bi rabil.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ne pri teh nisem bil, ker sem bil z bicikLJom pa sem po centru Lj zakrožil.

thnx za linke!

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Kaj pa je narobe z ohišjem?

Ključ bo potrebno kodirat, v kolikor se ne bo dalo lepo prestaviti, brez kode ti bo avto odklepal ne bo pa vžigal.

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
tipke so se znucale in odpadle.
imam drugo identično ohišje, samo vezje s čipom zamenjam pa seveda "ključ", vezje gre enostavno ven.
Vendar je težava, ker je v originalu vlit "ključ" v novo ohišje pa se privijači.

Težava je samo, da mi do sedaj nihče ne zna/ne more tako porezkat novega "ključa", da bo zagovoto delal. Ali pa , da bi starega odžagal in prilepil na novega. Vezje in tipke niso problem, že sprobano in dela.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
V novo ohišje prestavi ključ, iz starega se potrudi čimlepše dobiti ven ključ, brez žaganj in lepljenj (poreži z olfo stran) in je to to.

Pri sebi imej rezervo, če ti slučajno ne bo šlo po načrtih.

Poti

VIP titula
21. avg 2007
5.060
0
36
40
Jaz sem to uredil tukaj . Če ti ni predaleč do Kranja. Cena je bila 20€ , se mi je zdela malo visoka, samo sem kljub temu prišparal 100€.

PS: vidim, da je poslovalnica tudi v Kamniku.

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
tipke so se znucale in odpadle.
imam drugo identično ohišje, samo vezje s čipom zamenjam pa seveda "ključ", vezje gre enostavno ven.
Vendar je težava, ker je v originalu vlit "ključ" v novo ohišje pa se privijači.

sprasujem se.gif

Kaj čaraš??? Saj ti ni potrebno zamenjati komplet ohišje.
Imel sem podobno težavo pri P307 in tvoj ključ zgleda povsem podoben, konec koncev gre za sestrski firmi.
Plastični del ključa gre na dva dela: pokrovček s tipkama in preostali del ključa. Zakaj torej ne vzameš z novega ključa samo del plastike s tipkama in ga namontiraš na originalni ključ, saj paše, no vsaj pri meni je.

sulaco

Pripravnik
3. okt 2010
204
0
16
Tku: tudi pri Berlingu od tasta smo tako naredili!!
...sploh ne vem zakaj bi moral "frezat" ključ ven!?!?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
tega ključa nisem imel pri sebi in zato nisem mogel štuirat kaj in kako. Sem imel samo rezervenga in z njim skakal okol, če mi ga kdo lahko porezka.
Na koncu sem res tako naredil.
En del ključa je star, drugi del s tipkami pa je nov. Je pa bilo potrebno nov del ključa z olfa nožem mal porezat. Nov ključ je bil narejen na vijak, original pa se je samo stisnil skupaj.
Od začetka mi ideja od taki združitvi ni bila všeč, ker se je vidla razlika v barvi in obrabljenosti:) Potem sem oba opral in podrgnil, pa se sedaj skoraj nič ne vidi:) No avto se je tudi že prodal in nimam s tem več skrbi:))

Hvala za pomoč!!

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Js sm mel enkrat isto take zaprt daljinc sam je mel ono diodo oddjano IR , pa si prek mobitela pogledu prek kamere pa stisku gumb pa se je vidlo na diodi a sveti al ne
smile-1.gif