Izdelava jogurta doma

sad

Guru
24. avg 2007
21.104
9.749
113
Ni panike, bom počakal. Jogurt se mi zdi je bil pa ta mali od zelene doline.
 

sad

Guru
24. avg 2007
21.104
9.749
113
Evo, naslednja runda: mleko iz vrečke od Mlekarne Planika se mi zdi. Sveže, pasterizirano in nehomogenizirano. Mleko sem segrel na ene 35 stopinj, lepo vmešal noter Tuš čvrsti jogurt in poknil v pečico na 40-ih stopinjah za 5 ur. Šele čez 2 dni je zadeva malo bolj čvrsta postala, žal pa precej nehomogena. Khm. Bom sedaj probal še Lidlov navadni jogurt.
 

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
No, da še jaz povem svoje (da te ne pustim čakat v nedogled).

Očitno se bom že drugič v tej temi ugriznil v jezik. Torej ta teden sem dvakrat nastavil jogurt; enkrat s Spinovim dalj časa svežim mlekom (ultrafiltracja (predpostavljam) in homogenizacija) ter njihovo znamko navadnega polnega jogurta, drugič pa hoferjevo navadno mleko (pasterizacija, homogenizacija) in njihovim navadnim polnim jogutom.
Rezultat? Obakrat se je sicer zadeva skisala čez noč (v omari nad šporgetom na +/- 30 stopinj), ni pa jogurt čvrst. Je sicer zelo dober in okusen, je pa gosto tekoč, recimo malo bolj kot jogurt iz tetrapaka.
Zaključek? Očitno homogenizirano mleko ni to to, če hočeš dobiti čvrst jogurt. Slike sicer imam ampak niso potrebne.
Aja, kljub razočaranju nad čvrstočo pa ostaja dejstvo, da je jogurt super okusa in v procesu kisanja na vrhu ni vode. Kako tebi rata pridelati vodo na jogurtu pa ne vem
17758-icon_confused.gif


Nadaljevanje sledi
grims-1.gif
 

sad

Guru
24. avg 2007
21.104
9.749
113
Evo, nova runda. Mleko Planika v tetrapaku in (zelo drag
grin1.gif

Tudi za naprej bom rabil kar ta jogurt (sem ga ene 200g spravil posebej v kozarec) za osnovo. Koliko časa kaj ta zadeva zdrži?

Ni hudič, da mi enkrat ne bo čvrsta joška nastala
grin1.gif
.
1893547-DSCF0390.JPG
 

Priponke

  • 1893547-DSCF0390.JPG
    1893547-DSCF0390.JPG
    59,7 KB · Ogledi: 268