Izbira operaterja

Car

POSTman
4. avg 2007
8.488
1.591
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
V kratkem bomo imeli možnost priklopa na optiko. Trenutno sem na Telemachovem kablu. S tem sem sicer zadovoljen, ampak vseeno me zanima, kakšne so prednosti optike in kateri operater nudi največ za najmanjšo ceno. Zanima me TV, internet in telefon, priklop za dve televiziji.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Verjetno maš instalacijo narejeno za kabelsko. Vprašanje, če se ti splača menjavati obstoječo instalacijo. (če to pomeni 2x 4m kabla se splača)

Vsi imajo svoje prednosti in slabosti.

Primer:
odločal sem se za operaterja na podlagi mojih zahtev. Internet do 10Mega, in pa fox crime program na tv-ju. Izbral sem paket ki je imel samo 70 programov in ta kanal poleg in je bil najcenejši čeprav je imel drugi za 5€ več programov skoraj 100 kanalov razlike. Če ne rabim, ne rabim
smile-1.gif

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.212
4.064
113
Upam da Telemach dovolj leti za svoj denar + HBO + HD paket + 72 ur Zamika + brezplčni klici za jugoviče govorijo v prid telemachu.

Aja pa še 200 min stacionarca za 63€

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.539
291
83
Telemach že leti če maš TV izklopljen to govorim če je prek Optike...

Če maš možnost prek optike drugega operaterja brez razmišljanja zamenjaj..
wink-1.gif

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.005
173
63
Jaz sem ravno pred enim tednom vzel paket od T2: T4 Mega z L tv shemo. No od tv programov pogrešam samo Sport klub 3 (ki pa ga lovi klasična antena, tako da samo preklopim). Cena 35 € prvo leto (akcija), drugo leto pa 50€/mesec.
Internetna povezava optika 100/10 dela kot šus (D: preko 11 MB/s U: preko 1,5 MB/s).
Je pa res, da je bila napeljava že v stanovanju, rabil sem samo opremo in nekaj podaljšanja kabla, kar pa sem porihtal sam.

Na drugi lokaciji sem imel Telemach, res da je kar se programske sheme tiče več ponudbe, ampak tako ali tako je večina programov brez veze.

kegelj

Fizikalc
30. apr 2012
407
98
28
Citat:
Uporabnik scorpion pravi:
No od tv programov pogrešam samo Sport klub 3 (ki pa ga lovi klasična antena, tako da samo preklopim)

Sem jaz kje kaj spregledal ali gre za tvojo napako. SK3 preko antene? Kaj so tudi to že dali v multipleks? Sicer tehnično ne bi smelo biti problemov, če bi na SK odprli mošnjiček...

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.005
173
63
Citat:
Uporabnik kegelj pravi:
Citat:
Uporabnik scorpion pravi:
No od tv programov pogrešam samo Sport klub 3 (ki pa ga lovi klasična antena, tako da samo preklopim)

Sem jaz kje kaj spregledal ali gre za tvojo napako. SK3 preko antene? Kaj so tudi to že dali v multipleks? Sicer tehnično ne bi smelo biti problemov, če bi na SK odprli mošnjiček...

Ne gre za napako. S klasično anteno lovi 51 programov, kar se je tudi operaterju na t2 zdelo čudno. So pa na strehi bloka tudi krožniki, tako da najbrž lovi preko njih. Do tv je bil speljan klasičen antenski kabel. Je zanimivo, saj t2 v svojem repertoarju programov nima SK3. Mogoče vleče od kakšnega drugega operaterja v bližini, saj je tukaj tudi telemach... kako pa je vse to napeljano, kar se anten tiče, pa nimam pojma.

kegelj

Fizikalc
30. apr 2012
407
98
28
Aja, to imaš ti preko kablaša? Če je tako potem verjamem.
Nobena skrivnost namreč ni da polovico kabelskih operaterjev v Sloveniji ne plačujejo nobenih pravic za oddajanje programov.

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Citat:
Uporabnik kegelj pravi:
Aja, to imaš ti preko kablaša? Če je tako potem verjamem.
Nobena skrivnost namreč ni da polovico kabelskih operaterjev v Sloveniji ne plačujejo nobenih pravic za oddajanje programov.

Boš postregu s kakšnim dokazom?