Izbira banke

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Počasi nisem več študent in razmišljam o odprtju bančnega računa "za odrasle"
smile-1.gif
Trenutno sem pri NLB banki, pa ne vem, če bo ravno najbolj ugodna. Pri banki mi je pomembno:
- spletno bančništvo (varno, učinkovito, poceni...KLIK mi je bil kul)
- brezplačni bankomati, da me ne odirajo na vsakem voglu,
- čim manj dodatnih plačljivih storitev (nadomestio za uporabo klika je pravi absurd),
- možnost Mastercarda,
- fleksibilnost pri bodočem kreditu (kar pomeni tudi v redu svetovalci in ne kake tečnobe).

Gledala sem malo Unicredit, zdaj mi je fajn, ker se je poslovalnica v Kamniku odprla...malo sem čekirala primerjave med bankami, ampak je čisto preveč vsega....zanimiv mi je tale Master Plus paket, ki ima kar konkreten nabor produktov in je pol leta možnost brezplačne uporabe...sicer pa je to verjetno paket Master za 5 ojrov nadomestila na mesec...? Se kdo kaj bolj spozna na te stvari, kaj dobim s paketom in kaj recimo samo z odprtjem TRR kjer so nadomestila okrog 1,5-2,0 EUR na mesec?

Ali je kej sile za Unicredit zdaj, ko je kriza (in nasploh za tuje banke) - izpostavljenost tveganjem, ipd.?

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.848
113
na temni strani lune
Citat:
Uporabnik gas pravi:
Sparkasse

Jst sm tudi na Sparkasse. Vse kar imam do sedaj rečt čez njih je
zmaga.gif

Zadovoljen 100km/h. Brezplačna naročnina na masterkard, brezplačno e-bančništvo z brezplačnim plačevanjem položnic, brez provizije za dvig na kateremkoli bankomatu, prijazni svetovalci in navsezadnje dobri pogoji za kredit.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Jaz sem z Banko Koper ( zraven Unicredit ) povsem happy. Res pa ne rabim nič razen osnovnega računa in elektronske banke (kalkulatorček zaščita- super prenosno).

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Citat:
Uporabnik Zanzibar pravi:
Citat:
Uporabnik Dumber pravi:
Sploh ima katera banka brezplačen bankomat ?

Hypo. Tudi v "tujini" - EU.

Ni treba poimensko naštevat. Menda imajo to kar vse banke, ki so k nam prišle od drugod. Enostavno imajo premajhno mrežo bankomatov in zato ne zaračunavajo nobene provizije, če dviguješ pri konkurenci. Jaz sem pri UniCreditu zadovoljen, bi pa že bil čas, da bi prenovili interface pri spletni banki. Pri Nkbm mi je precej bolj user friendly. Java mi ne sede.

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
SKB - 1x mesečno na "tujem" bankomatu v Slo in enkrat mesečno v EU!