Izbira banke

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Tudi sam sem šel iz NLB na Hypo. Zaenkrat zelo zadovoljen.

Velik plus je kalkulator... prepišeš eno cifro nekam in jo vzameš s sabo na potovanje in lahko hitro kaj urediš kar v cybercafeju. Poleg tega je internetni vmesnik svetlobna leta pred NLB-jevim. Ni provizij pri dvigih. Imajo kar nekaj poslovalnic po Sloveniji in na priročnih lokacijah.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:
tole kar piše hanzi je pa spet nepoznavanje vsega. pač vzameš na 15 let in vplačuješ več mesečno,
To veš, da ima NLB ob vsakem večjem vplačilu kot je anuiteta dodatno postavko, saj ti to storitev zaračuna.
grims-1.gif
Pa mislim, da niti ni tako malo. Tako da, če bi hotel na ta način zapeljati zadevo, bi moral iti do kakšne druge banke.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Pa dodam še jaz eno vprašanje.

Tu gor je kar nekaj študentov. Odprl bom še en študentski račun in me zanima katera banka ponuja nekaj najboljšega. trenutno sem pri A-banki, ki mi je drugače zelo vredu vendar glede rednega, izrednega limita in študentskega kredita pa nimajo vsega pošlihtano tako kot bi si želel. Torej A-banka ostane odprl bom pa še en študentski račun nekje drugje.

rabil bi:
-dobro spletno banko ki redno deluje
-nizke provizije za plačevanje preko spletne banke ter dvige z bankomata
-korektno in strokovno poslovanje (tukaj mi Gorenjska banka in NLB odpadeta)

- kot že povedano pa bi rad nekaj fleksibilnosti pri rednem/izdernem limitu in štud. krediti glede na to da je prihodkov mesečno kar nekaj.

Torej kaj priporočate, SKB, PBS, Delnipka hranilnica, HYPO, Sparkasse, Unicredit bank,....drugo.

Sem pa drugače iz gorenjske, bližina poslovalnice banke mi ni tako nujna saj večina stvari uredim preko spleta. Tistih 1-2x na leto ko moram iti v poslovalnico bi pa ze lahko uskladil s kakšnim odhodom v LJ.

LP

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Meni so po defaultu pred leti ponudili Probanko - njihova maestro kartica je enostavno zamenjala člansko izkaznico študentskega kluba/servisa.

In pri njih vztrajam še sedaj. Res nisem nikoli gledal, kaj ponuja konkurenca, ampak mi niti ni bilo potrebno. Študentski račun sem "vlekel" še nekaj let po prenehanju statusa, nakazilo plače so ves ta čas tolerirali... To je bil sploh razlog, da sem prestopil iz Gorenjske banke, ki vsakega oktobra klesti študentske račune, če ne dobijo potrdila o vpisu.

Da se vrnem na "študentsko" Probanko: yeba je bil edino max dvig na bankomatih. 15k SIT po defaultu, po želji so dvignili na 30k in to je bilo to. Več ni šlo, bojda je bilo "tehnično nemogoče" na Cmok kartico (študentski račun se je imenoval Cmok) odobriti višji znesek. Za Mastercard sem samo izpolnil prijavnico, nihče me ni vprašal ali sem študent ali ne, in sem jo dobil. Brez dodatnih vprašanj, z 200k SIT mesečnega limita. Ko sem imel v tujini (UK) težave s plačevanjem z Maestro kartico (na večini prodajnih mesti ni delovala), sem poslal mail in limit na MC so mi dvignili na 300k. MC je namreč deloval b.p.

Spletna banka dela OK, za študente đabe, dobiš pa SecurID kartico. Mislim, da je bila starega jurja in da velja 4 leta. Letna naročnina za MC je po novem 8€ (oz malenkost več z opcijskim zavarovanjem rizika zlorabe).

Pa še to: danes ponujajo ene najvišjih obresti na depozite.

Slabih izkušenj pa nisem imel. Razen modela v Kranju, ki mi je ob odhodu v UK vztrajno ponujal evre
wink-1.gif

B.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
SPAM

Prosil bi te, da če že odgovarjaš, da svoje mišljenje tudi objasniš. Seveda brez žaljivk.

Ker, da napišeš za odgovor samo besedo ali dve in zraven še žališ je skrajno neokusno in bolj spada v kakšen drug podforum.

Hvala za razumevanje

Nazadnje uredil moderator:

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Jaz se, na Sparkasse ze skoraj dve leti. Vprasaj na pm kar te zanima

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.752
113
pri taščici
Vzeti mogoče res ne (nepoznam tega zakona- lahko pa ga ti citiraš), če pa bi jaz pri notarju ali kjerkoli podpisal "pogodbo" da jamčim poplačilo stanovanjskega kredita s stanovanjskim varčevanjem pri isti banki pa bi mogoče lahko kaj naredili? Se ti ne zdi?(če bi bli kaj fleksibilni).
Kakorkol itak sem potem dobil "brezobrestni" predvsem pa brezbirokratski kredit pri bratu.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
če je nekaj z zakonom prepovedano, ti ne sme banka vzeti, čeprav pri notarju podpišeš vse papirje. poznaš zgodbo orion, kjer so vsi papirji podpisani in stranka se strinja z oderuškimi obrestmi. a te po zakonu niso dovoljene.

kar se tiče poplačila pa je potrebno malce iznajdljivosti. poplačilo kredita se plača. nakazilo na račun kredita pač ne.

ker je treba vedno na dolgo in široko razlagat vedno enim in istim osebkom, se v dobro latnega časa in časa moderatorjev umikam iz zgodbe o bankah. včasih pač lahko nekaj namigneš, napisat pa ne smeš, ker je lahko kočljivo. zato obstaja PM in pivo. ampak eni in isti vedno pravocirajo in dražijo. tokrat jim je uspelo.

1:0 za pravokatorja in ****

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Za Sparkasse je treba dodati, da nimajo svojih bankomatov, tako da lahko gotovino polagaš samo v poslovalnicah, kar zna biti nepraktično.

Lp