iz zurnala - saj ni res pa je

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Capl, Capl, okregat te moram. Tvoja miselnost je naravnost nevzdržna.
10.gif

Se mi zdi, da zdaj najbolj jamrajo tisti, ki so doslej davčno mal naokrog prinašal , kar pa jim bo po 1.7. precej oteženo.
Davčni dolg ni nikomur odpisan, le izterjati ga je nemogoče. Zato narašča in zato ga je toliko.
Se mi prav smilijo kalibri tipa moje frizerke, ki je jamrala nad tem, da bo treba začet dosledno pisat račune. Sej ona pa utaji sam kakšnih 20-30 %. Zdaj pa še tega ne bo več mogla. Kakšna krivica. Njen sosed pa mesari čisto na črno, njega pa ne bo nihče gledal.
Sem ji lepo rekla, naj ga prijavi, če težko sobiva z njim. To je preslišala. Pa da naj pomisli na večino nas, ki nimamo možnosti ničesar skrit, ker nam od plač redno odvajajo vse tisto, kar je treba.
Vidiš, tako kot njej gre na jetra mesar na črno, tko grejo men na jetra tisti vedno jamrajoči podjetniki, ki skrivajo promet in nategujejo svoje delavce.

Najverjetneje zato, ker sama nimam te možnosti.

wink-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
frown-1.gif
kak slovencelj pa si, da še tega ne znaš?
z vzporedno ekonomijo smo preživeli uradni komunajzarski režim, zdaj pa tega, klepto neo komunajz kapitalist (sej še sami ne vedo kaj so) ne bi zmogli, ....pa mi smo specijalisti.....šele pod pravim pritiskom začnemo prav funkcijonirat
kaj ne moreš nič utajit
rolleyes-1.gif
....dogovori se s frizerko za nižjo ceno in prideš izven delovnega časa ali celo na dom, pa imata obe profit,
nazaj grede se pa še pri sosedu ustavi in cenejše krajnske kupi , pa bo spet profit.....
Samo moraš bit pa res taprav Slovencelj, z neumnim blebetanjem o prijavi soseda, sigurno ne prideš v ta sistem in boš izvisela nesfrizirana in lačna.

Nazadnje urejeno:

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Kam pa to pelje?
Drhal kleptomanska se 22let ni obremenjevala s tem, se pa tudi mi ne bomo.
Moji vzorniki so elita, ki jo vsakodnevno videvam po vseh medijih, kar oni delajo, lahko tudi jst, seveda v neprimerno manjši meri, ampak za preživet mogoče vseeno bo.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Po tvoji predstavljeni opremi vidim, da si nadvse preprost človek. Mogoče tudi razmišljaš malce preveč preprosto.
wink-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Si kej sledila, ko se dohtarji bunijo?
500milj. se izsesa iz zdravstva skozi politično nastavljene pijavke v privat žepe, to je samo uradna cifra, se prav je realna mogoče enkrat višja,
seljanka Zorica pa šraufa frizerke,...500milj. kolk letni bruto promet vseh slovenskih frizerjev je to, al moram vprašat kolk desetletni?
Na kak način pričakuješ od mene poštenost do nekoga, ki mi desetletja krade, ki mi je ukradel celo minulo delo mojih prednikov in bodoče delo mojih potomcev,.....s kakšno pravico in logiko sploh upaš in pričakuješ moje poštenje ?

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Upam, da si prav razumel moje opazke glede preprostosti.
wink-1.gif

Vsekakor zdaj vidim, da si se vseeno malce razburil.
Ampak vseeno hočem dopovedat, da tako mišljenje (če un krade tolko več pa lahko jaz tolko manj) ne pripelje nikamor.
Jaz tudi teh klincev gor ne maram in ne cenim in jih nočem videt. Ampak, ko me takole na počez vprašajo, zakaj samo ta male šravfamo, rečem: jaz sem tamala in skrbim za red pri tamalih. Tisti z več poobastili bodo pa delali red pri tavelkih. Na dolgi rok ne bo nihče ušel.
Mah, težko je to, če imaš vgrajen gen za neumnost
grin1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Ne razumem. Ti bi zakone poenostavil ali kaj?
confused-1.gif
Saj to bi morali pri nam narediti. Taka birokracija, kot je pri nam zaradi vsemogočih pod/nad in ekstrazakonskih aktov, onemogoča normalno laufanje države, hkrati pa kar sili k kršenju predpisov in zakonov, ker drugače sploh ne gre. Še tisti, ki kaj znajo in bi radi kaj ukrenili, se nanje takoj spravi grmada raznih pravnikov, ki poštenega reveža in njegove poštene namere zatrejo že v kali.

Nismo

Zelenc'
30. mar 2013
29
0
1
Citat:
Uporabnik capl pravi:

Citat:
Zemljo za vrt (4m3), pri firmi, katere je to glavna dejavnost !!!!

LP
Rabiš 2kubika zastonj?
evil.gif

Lej nekdo pred mano ti je lepo napisal kam pašeš samo na mnogo nižjem nivoju. V resnici pa razlike ni in zato smo tu kjer smo !!

LP

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Se bom trudil de jo čimprej požrem, pol pa nej tišči betico u prazne sode....
A zato ni noben upal pridit takrat, ko se je nekaj trudila organizirat?....ste se razbežali a?
hysterical-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Ne razumem. Ti bi zakone poenostavil ali kaj?
confused-1.gif
Saj to bi morali pri nam narediti. Taka birokracija, kot je pri nam zaradi vsemogočih pod/nad in ekstrazakonskih aktov, onemogoča normalno laufanje države, hkrati pa kar sili k kršenju predpisov in zakonov, ker drugače sploh ne gre. Še tisti, ki kaj znajo in bi radi kaj ukrenili, se nanje takoj spravi grmada raznih pravnikov, ki poštenega reveža in njegove poštene namere zatrejo že v kali.
točno tako. poenostavitev in dosledno upoštenaje teh poenostavljenih zakonov.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.668
3.178
113
v lokalni ostariji
Nismo

domnevam da si za zemljo plačal 12€. če bi hotel še račun bi bila 15€ kar bi ti bilo pa predrago a ne?

mamca, na žaslot je prijav ogomno... ogromno glob izrečenih.dejstvo je da jih večina dela na črno zato da preživijo! in s legalnim delom pač nebi mogli preživet. enostavno prevelike so dajatve...

ko bodo vsi obrtniki začeli izdajati račune in posledično pošteno zaračunavat storitve boste pa spet jamral kako je vse drago!

jaz izdajam račune... ker enostavno imam preveč "prijaznih" sosedov.

Nismo

Zelenc'
30. mar 2013
29
0
1
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
Nismo

domnevam da si za zemljo plačal 12€. če bi hotel še račun bi bila 15€ kar bi ti bilo pa predrago a ne?

mamca, na žaslot je prijav ogomno... ogromno glob izrečenih.dejstvo je da jih večina dela na črno zato da preživijo! in s legalnim delom pač nebi mogli preživet. enostavno prevelike so dajatve...

ko bodo vsi obrtniki začeli izdajati račune in posledično pošteno zaračunavat storitve boste pa spet jamral kako je vse drago!

jaz izdajam račune... ker enostavno imam preveč "prijaznih" sosedov.

Če bi mi povedal, ko sem spraševal za ceno oz. takoj na začetku verjami, da bi z veseljem plačal po 15€ oz. če bi se mi zdelo predrago, bi iskal drugega oz. ne bi kupil !!

Je pa žalostno, da račune izdajaš zaradi sosedov in ne zato, ker je tako prav. Ta država ne bo videla rešitve. Izigravanje zakonov imamo žal v genih !!

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.668
3.178
113
v lokalni ostariji
prav bi bilo da nebi potreboval milion enih papirjev, ki so sami sebi namen zato da lahko legalno in pošteno zaslužim 1€
prav bi bilo, da me za vsak 1€ nebi obdavčili za 0,5€
prav bi bilo, da bi inspektor pomagal odpraviti nepravilnosti ne pa iskal nepravilnost da te lahko kaznuje
prav bi bilo...

torej? se čudite da nekdo mesari na črno? normalno. ker legalno ne sme. najbrž nima dovolj visokega stropa itd... pa pač ne bo pridobil milion dokumentov. tako pa na črno dela, stranke so zadovoljne...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Sam grozn mi je poslušat jamranje od unih, ki švinglajo.
bonk.gif
to je samo ene sorte državljanska nepokorščina, upor, ....danes je seveda to, po zaslugi fejk osamosvojitve in prikrite okupacije postalo nuja za preživetje, ampak hvala bogu, smo v dobri kondiciji, zato imamo nekaj šans za preživetje, kljub turbo ekonomskemu genocidu nad Slovenci, ki ga pospešeno izvaja okupator.
Pa še tole te bom vprašal, kdo misliš, bo čez poletje naredil več škode gospodarstvu, tvoja frizerka, ki bo prešvinglala 200€, al ti ki jih boš 2000€ odnesla v tujino?
sam bla bla bla, kaj bi vse morali drugi, ko bi se pa morala sama nečemu odrečt za dobrobit države, takrat pa ,,sj je moj denar, lahko ga nesm kam čem,,.....ja , maš prav, tudi jst imam pravico dat svoj denar komur čem in jst ga hočem dat Slovencu, ki švingla davke,
to je moja izbira, kakor je tvoja, da ga neseš Hrvatu, ki plačuje davke v hrvaško blagajno,
rezultat je pa isti, najin denar ne bo končal v slovenski blagajni,
in na kakšni podlagi me lahko pol obsojaš?