Iz Italije

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
verjetnost da te nategne naš pravljičar ali pravljičar v nemčiji italiji... je enaka...
Moj komentar na tole je:
hysterical-1.gif

Pa je ta komentar na podlagi lastnih izkušenj, ne internet zapisov.
grin1.gif

Citat:
mimgrede, imaš v eni temi opisano kako je bil "preverjen" traktor pri dekri... je takoj vrglo iz brzine. kaj porečeš na to? pa ni "ibro" iz celja ampak preverjena "zaupanja vredna" firma...
Nisem bral in me ne zanima. Če je res vrglo takoj ven, potem lahko napišem samo tole: kupovati vozilo brez testne vožnje je milo rečeno tvegano. Če je res takoj vrglo ven, bi to torej ugotovil na testni vožnji. Ostalega nimam kaj komentirat. In ja, vedno se lahko kaj naknadno pokaže, ampak je razlika, če je verjetnost za nateg 90% ali pa 10% (številke so na pamet).
Citat:
kar se pa cvetenja tiče pa ja... samo tega tudi pri slovensem avtu ne boš vedel...
Delno drži. Ampak predvidevam, da še nisi videl pristnega italijanskega popravila karamboliranega avtomobila, ker potem bi videl, da je verjetnost cvetenja v italijanskem primeru bistveno večja.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.924
113
v lokalni ostariji
ti se kar smej. jaz pa iz lastnih izkušenj povem, da je dejstvo tako, da v tujini imaš pravličarje glih iste kot v slovenji. in pri vseh si isto lahko nategnjen. če pa kdo misli, da pa ko enkrat preideš mejo pa cveti poštenje itd pa mi je kar hudo zanj... prednost tujine je kvečjemo v večji izbiri. pač večji trg. nategune imaš pa povsod.

tudi v sloveniji določeni "pravličarji" skrbijo za ugled in če se pokaže napaka jo odpravijo.

še enkrat, dekra je PREVERILA vozilo, pa so prodali okvarjeno (kar se takoj pokaže...) torej toliko o poštenju.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
ti se kar smej. jaz pa iz lastnih izkušenj povem, da je dejstvo tako, da v tujini imaš pravličarje glih iste kot v slovenji. in pri vseh si isto lahko nategnjen. če pa kdo misli, da pa ko enkrat preideš mejo pa cveti poštenje itd pa mi je kar hudo zanj... prednost tujine je kvečjemo v večji izbiri. pač večji trg. nategune imaš pa povsod.

tudi v sloveniji določeni "pravličarji" skrbijo za ugled in če se pokaže napaka jo odpravijo.

še enkrat, dekra je PREVERILA vozilo, pa so prodali okvarjeno (kar se takoj pokaže...) torej toliko o poštenju.
Glej, ne trdim, da je čez mejo vse idealno in seveda si lahko nategnjen (kar sem ti v predhodnem postu tudi potrdil). Mirno pa trdim s svojim imenom, da je možnost, da boš nategnjen v Italiji, sploh pa v Nemčiji, konkretno manjša kot pa v Sloveniji.

In še to: če ne narediš domače naloge (med drugim sem sodi tudi testna vožnja), ti lahko samo bog pomaga, in če on ravno takrat nima časa, kaj ti morem… Upam, da je bil traktor vsaj konkretno cenejši, če si ga že kupoval ''na daljavo''. Zaradi mene je lahko na avtu tudi pečat od papeža, pa ne bom skeširal, dokler ga sam ne preverim in zapeljem. Sem imel že izkušnje s temi programi pooblaščencev za rabljene vozile, ko so avtomobili baje top shit. No, prideš tja, pa vidiš, da je bil cel poškodovan. Ampak je bil pa preverjen na miljaužnt točkah, pa lep dokument s štemplom ima zraven.
evil.gif

Bom pa nehal sedaj diskutirat, ker mislim, da so najina stališča jasna, tudi če se ne strinjava. Spremenil jih pa itak ne bo noben.
evil.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Kako pa potem sploh lahko naši (in tudi drugi) prodajalci kupujejo kontingente vozil, ki jim je potekel lizing? Tam ne gre noben v živo gledat vozila, nobenih testnih voženj ni. Tudi ne vem, če se to da. Ti govoriš o vrtičkarstvu, alkoholik pa o poslu. Pristopi so različni in neke garancije morajo biti. Zato neko zunanje podjetje jamči za pregled.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Enostavno.

Posel: kupuje se kontingente vozil od katerih je večina nekje povprečno ohranjenih, nekateri super, nekateri so pa totalen poden, nekateri imajo x km, drugi 2x, tretji 3x, itd.. In to odraža tudi cena enega avtomobila v tem kontingentu, ki je dokaj nizka.
Težava (za kupca) pa nastane, ko vsi ti avtomobili gredo v Sloveniji čez ''kozmetično'' kuro in kar naenkrat v Slovenii postanejo nekarambolirani, odlično ohranjeni in seveda redno servisirani.

Ko pa ti kupuješ avto, pa moraš gledat konkreten avto. Ker ti nič ne pomaga, če je diler super duper in ima samo dobre avte, pa je ravno tvoj limonca. In ja, tudi dobri dilerji dobijo slabe avte in seveda tudi obratno.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Se strinjam s tabo, so norci tudi v Nemčiji, to pa zato, ker prihajajo ti hendlerji daleč iz juga.
evil.gif

Ne vem pa sploh kako je v slo, glede na to, kar razberem iz forumov je noro, sicer je pa tudi iz kilometrov na anetu veliko jasno. Dva priznana serviserja sta mi povedala, da je tiste znamke VSE prevrteno...sploh nista zbirala druge besede za zram. Težko očitat BMWju nezanesljivost, če v slo pride z 250kkm na števcu pa 133500. V slo sicer še nisem kupil avtomobila, moj bivši pa se prodaja za 2k€ več kot sem ga prodal...vanj niso vložili niti eura.
crazy1.gif

Vprašal sem ju pa ker je eden od teh po telefonu povedal ceno za vrtenje.
rolleyes-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.924
113
v lokalni ostariji
lepo MTL da si delaš reklamo;) sej tudi lepo da greš preverit vozila...

drugače pa v slovenijo pridejo šleparji, zadeva se grosistično proda, malim kupcem pa potem prodajajo razni dealerji.

a misliš da pa v nemčiji, italiji, franciji ne lišpajo? seveda lišpajo. in tudi nategujejo.

in ne samo "jaroti" tudi "hansi" niso imuni.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
a misliš da pa v nemčiji, italiji, franciji ne lišpajo? seveda lišpajo. in tudi nategujejo.
A imaš disleksijo ali le ne razumeš kar prebereš? Eno stran nazaj sem ti to namreč že potrdil, vmes pa še dvakrat (se mi zdi).
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
povsod se najdejo pravljičarji. v Nemčiji, Italiji, Franciji... in tudi lastni nakup NI garancija za uspeh.
Se v celoti strinjam. Ampak je verjetnost, da boš nategnjen bistveno manjša, kot če je vmes še naš ''pravljičar''.
grin1.gif
Vsaj po mojih izkušnjah.

Tisto valjanje po tleh se je nanašalo na tale tvoj stvor:
Citat:
verjetnost da te nategne naš pravljičar ali pravljičar v nemčiji italiji... je enaka...
Ker to enostavno ni res. Upam, da ti bo sedaj jasno, da se v osnovi strinjava. Risat ti pa tega ne grem.

Citat:
lepo MTL da si delaš reklamo;) sej tudi lepo da greš preverit vozila...
O kakšni reklami govoriš? Sam traktorjev ne poznam, tako da jih res ne bom šel gledat. Tisto, da bi na testni vožnji ugotovil napako, se je nanašalo NATE. Ker pač nisi šel na testno vožnjo, so te nategnili. Kaj naj ti jaz pomagam? Napisal si, da je takoj vrglo iz brzine. No, preden si odkartal denar, bi TI naredil 5 metrov s traktorjem in bi bila zadeva rešena. Tako si pač verjel nekemu pečatu in se na suho nategnil. Upam, da ni bil predrago in da si se nekaj naučil iz tega. Btw. na tehničnem tudi dobiš pečat, da je avto ustrezen, pa si malo poglej, kakšni so nekateri avtomobili, ki gredo brez težav čez...

In še tole moje mnenje: 80% nategov pri avtih bi lahko povprečen človek z uporabo kmečke pameti in malo vloženega truda sam ugotovil brez težav. In definitivno je ena izmed osnovnih stvari, da greš avto PROBAT pred nakupom. Pa ne po parkirišču, kot nekateri pri nas ponujajo
grin1.gif
.

Sedaj pa res off (upam
grin1.gif
).

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.924
113
v lokalni ostariji
sam ne se razburjat:)

lej, verjetnost je ENAKA . % nategunov je enak tako v sloveniji kot v tujini. razen če misliš da so tujci pa hudo moralni, pošteni... isti šmorn.

edino kar je v sloveniji je velikost trga. pač imaš manj ponudnikov zato "hitreje" nabašeš na slabšega...

sej veš,

med 100 puncam 1 dobro najdt je lažje kot med 5 1 dobro se strinjava? ...

traktor nisem jaz uvažal ga je en drug forumaš. dekra kot nekdo, ki trži stortve pregleda rabljenih vozil (enako kot ti npr (zato reklama)) ni opazil da menjalnik meče ven... zato pa...

in švaba zna tudi "špricnt" pleh (pa bo zelo lepo, čez zimo pa zacveti)...

težava so kvečjem "mali" kšeftarči, ki kupijo 1 avto in ga prodajo za par 100€ več... tudi tem na letališki se gre, da obstanejo in če nategujejo lahko kmalu zaprejo vrata...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
lej, verjetnost je ENAKA . % nategunov je enak tako v sloveniji kot v tujini. razen če misliš da so tujci pa hudo moralni, pošteni... isti šmorn.
Lej, NI ENAKA.
Dokaz za to si pa lahko sam poiščeš takoj: vzemi mobile.de in gor poglej koliko oglasov ima pri celih avtomobilih oznako nekaramboliran (unfallfrei), potem poglej pa še pri nas. Pa upoštevaj, da je pri nas večja verjetnost, da boš imel prometno in da je Slovenija ena od držav v katero gredo odsluženi avtomobili (med drugim tudi iz Nemčije).
Hkrati pa vzemi še malo pod drobnogled kilometre in poglej koliko avtomobilov ima tam recimo nad 300.000 km in potem poglej še pri nas.
Eh, brez veze.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.924
113
v lokalni ostariji
mtl, je pa zanimivo s tem "nekaramboliran" "nepoškodovan" to si tudi različni ljudje različno predstavljajo... glede kilometrov pa... ne prvrtavajo vsi...

je isti šmorn. samo izbira je toliko večja... drugače pa nategujejo tako eni kot drugi. ne mislt da je pa hans tako zelo pošten...

še najboljši nakupi so direkt od leasing hiš... samo tam so vozila malo popraskana, se popravijo in prodajo ampak a je to "karamboliran"? "poškodovan"? je pa ni
wink-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Tukaj se pa s tabo strinjam... procent nategunov je definitivno manjši, privat "hans" te nikakor ne bo nategnil. Firme kjer se vidi, da so taspodni šefeti pa jasno, da je 90%+ možnost natega.

Sem pa pri Polaku v Nemčiji dobil vse tipi topi, servirano tako kot se zagre, še pomagal mi je nekaj uredit, pa tudi drugi Slovenci so že kupoval pri njemu, eden je še pasport pozabil dan predno sem jaz bil gor. Na mobile.de dobiš že v opisu marsikdaj oglas, da je avto karamboliran pa šele v opisu vidiš, da so vrata poškodovana za 50€ stroška popravila v slo.
grin1.gif

Je pa škoda, da se je nemcem privat prodaja povsem zagnusila in je ogromno oglasov, kjer avto oglašuje privat, prodajo pa zahteva, da se izvede preko avtohiše ipd.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:Na mobile.de dobiš že v opisu marsikdaj oglas, da je avto karamboliran pa šele v opisu vidiš, da so vrata poškodovana za 50€ stroška popravila v slo.
grin1.gif
Točno o tem govorim.
Pri nas je pa ravno obratno: prideš gledat avto in ti reče, da je to pa treba samo malo spolirat in bo kot nov. A avto kmalu iz treh skupaj sestavljen.
grin1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
je pa zanimivo s tem "nekaramboliran" "nepoškodovan" to si tudi različni ljudje različno predstavljajo...
Ja, si različno predstavljajo na Balkanu.
tongue-1.gif

Si moreš mislit, da je v Nemčiji zelo jasno definirano, kaj pomeni unfallfrei (če ne razumeš, uporabi prevajalnik):
Beschädigt sind Fahrzeuge mit unrepariertem, erheblichem Schaden, z. B. durch Verkehrsunfall, Brand, Hagel, Wasser, Motor- oder Getriebeschaden. Nicht gemeint ist damit: 1.) normaler Verschleiß; 2.) Bagatellschäden; 3.) ein ehemals verunfalltes, inzwischen aber repariertes Fahrzeug. Weiterhin gilt ein Fahrzeug nur dann als unfallfrei, wenn es noch nie einen erheblichen Unfallschaden erlitten hat. Darunter versteht man alle Schäden, die über einen Bagatellschaden hinausgehen (z. B. Kratzer im Lack). Auch wenn der Schaden sachgerecht repariert wurde, gilt das Fahrzeug nicht mehr als unfallfrei. Mit 'Fahrtauglich' ist schließlich gemeint, dass das Fahrzeug technisch in der Lage ist zu fahren (kein Motorschaden o. Ä.). Dies bezieht sich nicht auf Aspekte der Verkehrssicherheit oder die sonstige Verkehrstauglichkeit des Fahrzeugs.

Zanimivo ne, kako enostavno je rešit takšne ''balkanske fore'', če je seveda interes. Loool, enaka verjetnost.
hysterical-1.gif

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.249
113
teb je vse isti šmorn politi levi in desni so ti vsi isti ker nategujejo, nemci al pa slovenci so ti tut isti ker nategujejo...
skrajni čas je da se soočiš z realnostjo, takrat boš zvedel da niso vsi isti in da v konkretnem primeru ko smo glih pri avtih pustimo politiko imaš možnosti da te nemc nategne manj kot pa slovenec. Sprijazni se s tem in generalno situacijo boš dojemal drugače oz prej boš videl kje kiksamo

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
pa sam se o nategovanju govori...sam se kurbarija mu po buč lavfa
smile-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.924
113
v lokalni ostariji
netko in mtl res mate prav res švabi so pojem poštenosti ni šans da te hans nategne;)))) sploh pa ne v sloveniji
wink-1.gif
)))) in ja netko so vsi isti. res pa da morda ti misliš da so "tadesni" bolj pošteni... pa niso... nazadnje me je krščanar nategnil ko zajca... pa hodi vsako nedeljo k maši in ima poln gobc poštenja. pa kako bi moralo biti pošteno....

aja mogoče še ena zanimivost (razlika med mobile in avto.net). pri mobile se samodjno prikažejo vozila v okvari (Razbita...) pri avto.net na zahtevo...

seveda je zanimiva fama da slovensi kšeftarji nategujejo nemški so pa samariani in prodajajo vse tipitop ha ha ha;) pa celo znajo ceno namerno dvignt na račun naivcev ki mislijo da je v nemčiji vse suho zlato
wink-1.gif

še enrkat možnost natega je enaka. je pa toliko večja izbira da lažje najdeš stroj, ki je priemren...

aja, prejšnji teden me je nategnil čistokrvni hans. je pred nakladom pobral štarter in alternator... pa [cenzura] ga. v sloveniji vsaj dol ne pobirajo...

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.249
113
kaj naj rečem prav ti je... polna so te usta o nategovanju in očitno to kar seješ tudi žanješ...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.924
113
v lokalni ostariji
kaj žanjem? seveda so me polna usta ti pravim, da nategujejo VSI PO VRSTI in politična smer, narodnost nima kaj dosti pri tem! ampak lepo da si privoščljiv... jaz pa ti ne želim da bi te kdo nategnil, kdo zafrknil. ne rdeč ne bel ne vijolčn... če je človek pošten te ne bo nategnil če je baraba je baraba...in barabe so povsod. tudi v islamski državi kjer sekajo roke;)

na k. mi gre ker eni "gonijo" famo da v sloveniji vsi nategujejo v nemčiji pa samo med in mleko. ali pa da "komunajzerji" so barabe "krščanarji" pa poštenjaki... no potem ti pa desni zaželijo čim slabše... zanimivo knede...

v glavnem, še enrkat, nategni te lahko kjerkoli kdorkoli...