Citat:
Uporabnik synthman pravi:
A ti praviš, da še nikoli nisi zapeljal v rumeno? pa nikoli v rdečo? Ej, dej to komu drugmu nakladaj. Ja, preden so ukinili UZ mogoče, sedaj pa ti ne verjamem.
Jest nikoli ne divjam, vozim več ali manj po predpisih, pa ne bom zdej rekel, da še nikoli nisem prekoračil hitrosti.
Dej postavi se pred semafor, pa opazuj, koliko jih zapelje skoz rumeno in rdečo. Boš videl, da jih je veliko, če boš pa to številko delil s deset (od oka) boš pa dobil stanje pred ukinitvijo UZ. Saj ni samo problem, da jest zapeljem v rdečo, tud ko pri zeleni speljem, mi večkrat kdo prekriža pot.
V rdečo sem zapeljal natanko enkrat, in glej glej, to je bilo takrat ko smo še imeli utripajočo zeleno. Ni bilo zanalašč, ampak moja nepazljivost, sem se igral s radijem namesto da bi gledal na cesto. Mi je prijazejn policist takrat raztložil da to mogoče ni dobro za zdravje in denarnico in sem si lekcijo dobro zapomnil. Sicer pa ne vem kje ti živiš da imaš same divjake okoli sebe, toda jaz tukaj, v po mennju nekaterih prometno najbolj nevarnem delu slovenije, v Celju vedno vidim ljudi ki se brez problemna ustavijo preden se na semaforju prikaže rdeča luč. Malo premisli, če se vsi ostali lepo ustavijo pred rdečo in imaš samo ti problem s tem pri komu je problem, pri vseh ostalih ali pri tebi.
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Mi ne govorimo o tem, al se nekdo lahko ali ne more ustaviti. To je popolnoima nevažno, Ko te bo kdo povozil do smrti ti bo slaba tolažba, da bi se en lahko ustavil, pa se ni.
Govorimo o tem, al se ustavijo ali ne. Prej, ko je zelena utripala so se ustavili. sedaj pa se mnogi ne ustavijo. To je dejstvo. Kako da so se taki, ki se želijo šlepat naprej pojavili šele po ukinitvi UZ? A prej takih ki s bi se še šlepali naprej ni bilo? Le kje so ses skrivali? Vzrok za povečano vožnjo v rumeno/rdečo je ukinitev UZ in nič drugega.
Saj zaradi povečanja varnosti in zmanjšanja voženj v rdečo so UZ pred desetletji tudi uvedli. In je vsa dolga leta vse štimalo, dokler se ni en spomnil, da bi več kršitev in več nesreč ob zvišanih kazni fajn polnilo proračun. V italiji so par takšnih razkrinkali ))
Sicer pa tudi če za trenutek rečemo da imaš prav in ad je res več padalcev v rdečo (kar ni res), je brez utripajoče še vedno varneje. Prej so padalci ob utrripajoči zeleni pritisnili na gas in leteli čez križišče tudi s več kot 100kmh (v enem specifičnem križišču v celju sem nekoga dobesedno videl poleteti s avtom, tako hitro je pripeljal ko je lovil utripajočo zeleno), tega sedaj več ni, ker idioti nimajo več opozorila da bo kmalu rdeča. Če bi po cesti vozili samo vzorni vozniki utripajoča zelena nebi bila problematična, tako, ko pa imamo gor cel kup divjakov pa je bolje tako kot je sedaj.