Italija : Slovenija

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
No nehi
smile-1.gif

Itak, da je pomembno kako smo igral proti njim, ce bi obe tekmi zgubil, ne bi prisli v dodatne kvalifikacije, ane
smile-1.gif

Estonija je pa letos. In, ce bi jo nabil bi bilo vse lepo in prav. Glasni kavc-Mourinhi bi utihnil, sanse bi imel za EC in je to to.

Hm, meni se 2:2 ne zdi popoln polom. Strinjam se, da proti vecjim reprezentancam nismo sposobni obdrzat lepe razlike, ampak all in all je bil za moje mnenje popolnoma OK nastop. Z malo srece bi sli celo naprej.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Sej Kek ni slab trener je pa slab selektor. Proti Ameriki bi moral narediti menjavo pa se ni upal. birsa, Koren in Novakovič niso več v taki formi kot na prvenstvu in Kek bi moral nekaj naredit na to temo. ZAkaj ni včeraj Matavž igral pa tud sam ne ve.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zaradi mene Kek lahko še naprej vodi reprezentanco, ampak igrače pa je potrebno menjati.

Koren, Novakoviæ itd. Potrebno se je zahvaliti in posloviti.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Lej tezko je pametovat kle. Mogoce so pa lenuhi na treningih, ne jebejo nobenga, ne pasejo v taktiko, ipd.

Jaz bi tudi rad videl, kako bi se obnesla postava;

________Handanovic

__Brecko__Suler__Cesar__Jokic

________Bacinovic
______________Vrsic
_____Ilicic

___Dedic________Birsa
________Matavz

Ampak to je formacija za v spil, Kek sem preprican, da ve na kaj lahko pri kom racuna. Razen, ce je politika v ozadju in nima prostih rok.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
samo se je pa včeraj vidlo da je Cesar dejansko doktor nogometa za šulerja ... tak da bi blo mogoče tu koga drugega za najt ob njemu, samo koga ?
smile-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Mogoce kaj od mladincev sprobat; Trajkovski, Mlinar, Mitroviæ, Rešek, Joviæ.. Sicer roko na srce, ne vem tocno kateri so beki zadaj in kateri centrhalvi..

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
ne filozofiraj...

potem smo mi tudi njih totalno ponižali z vodstvom 2:0 (oz. 3:0 za srbe)
rolleyes-1.gif

Seveda, ker se je tekma pri 2 : 0 (oz. 3 : 0) zakljucila
stupid-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
a si ****** a se samo delaš?

oni so nas ponižali s tem ko so izenačili na 2:2 oz 3:3? daj razmisli malo preden pritisneš tipko Nadaljuj
rolleyes-1.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Kek mora iti, ker je očitno vzdušje v ekipi preveč domače, ker so si nekateri zagotovoili določene ugodnosti ne glede ne razultate. Jaz ga nisem nikoli jagal, samo nekaj bo moral spremeniti ali pa naj tole prepusti nekomu drugemu. V teh kvalifikacijah je premagal praktično samo Estonijo v gosteh, doma je vse tekme izgubil. Ferske otoke štejem kot samoumevno zmago, žal.

Jaz bi mu dal še no priložnost, dnevi pa so mu vsekakor šteti in on to dobro ve.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Nogomet spremljam od daleč. In tako od daleč ocenjujem, da gre z reprezentanco navzdol od uvrstitve v JAR. Imam občutek, da je "zvezdam" toliko zrastel greben, da so prevzeli nadzor, kar se je pokazalo že v JAR (razdelitev denarja, Simič...) in da Kek ni več tisti, ki o vsem odloča. Drugače si ne znam razlagati nekaterih kadrovskih odločitev.

Še v času vseslovenske evforije med prvenstvom v JAR sem naletel na pronicljivo razmišljanje v eni kolumni, da je slovensko reprezentanco poenotil ravno Simič, ker je deloval kot skupni sovražnik. Avtorja je skrbelo, da reprezentanca ne bo več funkcionirala tako homogeno, ko ne bo več Simiča. V luči trenutnih razmer zelo daljnovidno razmišljanje.
smile-1.gif

Žal se pri najboljši volji ne morem spomniti avtorja kolumne, objavljena je bila pa pomoje v Poletu ali Delu. Če ima kdo kaj boljši spomin, bom vesel če prilepi link.
smile-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ni mi jasno pri teh nasih sportnikih, ali jih jebe ego ali lastni interesi ali kaj.. Pa so se na WC 2002 spicli, pa so se v basketu nekaj ruvali, pa zdaj spet nekaj smrdi. Kot, da ne morejo v miru odigrat teh par skupnih tekem na leto.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Mogoce kaj od mladincev sprobat; Trajkovski, Mlinar, Mitroviæ, Rešek, Joviæ.. Sicer roko na srce, ne vem tocno kateri so beki zadaj in kateri centrhalvi..

Sami beki so to
smile-1.gif
Če že kateri od teh, potem Joviæ, ima že kar nekaj tekem med člani, vsi ostali skupaj nimajo tolk kot on, pa je tudi on še precej mlad. Pa igra ravno na položaju Jokiča, ki je eden najslabših na igrišču, je precej hiter in veliko bolj agresiven.... pravi moderni bočni igralec, ki zna potegniti naprej in dati tudi kak uporaben pas.

Če ne bi šel iz Maribora, bi poleg Cesarja rad videl Džiniča, zdaj pa ne vem v kaki formi je v Belgiji. Ali pa recimo eden od obeh Anđelkoviæev ( Olimpijin in Ascolijev) ali Rajčeviæ.... ti zadnji trije so Šulerju v trenutni formi doktorji.

Bačinoviæ trenutno nima mesta v repki, baje zato ker se ga je po tekmi z Estonijo malo nalokal. Pa sploh ni važno da on pijan igra bolje kot Koren ali Radosaveljviæ trezna
smile-1.gif

Rajc

Pripravnik
22. jul 2007
571
5
18
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
samo se je pa včeraj vidlo da je Cesar dejansko doktor nogometa za šulerja ... tak da bi blo mogoče tu koga drugega za najt ob njemu, samo koga ?
smile-1.gif

Cesar
hysterical-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Žal se pri najboljši volji ne morem spomniti avtorja kolumne, objavljena je bila pa pomoje v Poletu ali Delu. Če ima kdo kaj boljši spomin, bom vesel če prilepi link.
smile-1.gif

Avtor je zelo verjetno bil Franci Bozic, precej manj verjetno pa njegova lutka Nejedly, v Delu (ceprav je nekaj casa imel tudi v Poletu svojo kolumno, ampak se mi zdi da ne vec pred SP 2010). Slo je za tisto tekmo v Kopru z Gruzijo, ko je bila spet polomjada in posledicno odstop Simica.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Rajc pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
smile-1.gif

Cesar
hysterical-1.gif

pravi igralec, konkretn v dvobojih, ne komplicira dejansko zna odigrat učinkovito, igra umazano ko je to treba ... mislim da daleč najboljši centralni branilec pri nas
wink-1.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
smile-1.gif

Sem bral, ja.

Citat:
Slovenija »konfliktni« svetovni šampion
Franci Božič
sob, 06.11.2010, 13:00

Tu je intrigantna teza: brez konfliktnih napetosti se slovenska nogometna reprezentanca ne bi uvrstila na nobeno veliko tekmovanje.

»Razloži mi prosim, kako je to mogoče, da slovenska nogometna reprezentanca, katere člani po tekmi na vrata slačilnice nabijajo predsednika in v letalu na poti na tekmo mrmraje pojejo refren Simič lopov, kljub temu dosega tako fantastične rezultate, da je v najbolj konkurenčni panogi kar petnajsta na svetu! Sam tega fenomena preprosto ne morem razumeti.«

Takole me je pred dnevi, ko se je spet razplamtela vojna med nogometnimi reprezentanti in predsednikom NZS Ivanom Simičem, ogovoril stari znanec, ki o nogometu kar nekaj ve, še več pa o poslovanju svojega manjšega proizvodnega podjetja: »Iz izkušenj natančno vem, ko v odnosih v podjetju zaškripa, se to pri priči pozna na rezultatih dela.«

Intrigantno vprašanje uglednega in zvedavega poslovneža je predpostavljalo, da v vrhunskih športnih kolektivih prevladuje enaka ali podobna skupinska dinamika kot v podjetjih. Da, razen v izjemnih primerih, kakršen je ta v zvezi s slovensko reprezentanco. Zanjo je značilno, da so njeni rezultati generalno veliko boljši, kot bi lahko sodili po njeni priznani kakovosti ali vrednosti posameznih igralcev. In samo v takih primerih se lahko zgodi, da jeziček na tehtnici postanejo nekakšne imaginarne sile, ki nadnaravno vplivajo na motivacijo akterjev.

Slovenska reprezentanca je »eksplodirala« v finišu kvalifikacij za SP v Južni Afriki, dotlej pa je igrala v mejah skromnih pričakovanj. »Eksplozija« v finišu je natanko sovpadala z začetkom konfliktov med reprezentančnim jedrom in predsednikom NZS. Ta pomembni detajl je ob vseh analizah v zvezi z nastopom na SP ostal povsem preslišan; seveda ga v svojem poročilu ni omenil niti selektor Matjaž Kek, dobro pa ga pomnita glavna akterja preobrata v glavah in na igrišču Robert Koren in Milivoje Novakovič.

Napetost na zvezi igralci - predsednik je postala glavni motivacijski dejavnik igre slovenske reprezentance in jeziček na tehtnici skoraj na vseh tekmah. Na štartu kvalifikacij za naslednji ciklus – EP na Poljskem in v Ukrajini – se je konflikt nadaljeval, najvišja napetost pa tudi. In dobri rezultati – če odštejemo slab štart s Severnimi Irci, ki je služil kot iskrica za požar – prav tako.

Sicer pa se napetost zaradi konflikta znotraj moštva kot motivator v slovenski nogometni zgodovini ne pojavlja prvič. Takšno motivacijo je seveda mogoče opaziti izključno ob podvigih. Gledal sem jo kar nekaj let: ko je Srečko Katanec iz zanj povsem utemeljenih razlogov vzel na piko Zlatka Zahoviča, mu je ta na igrišču odgovoril z nadnaravno navdahnjeno igro in goli. In tu je intrigantna teza: brez omenjenih konfliktnih napetosti se Slovenija ne bi uvrstila še na nobeno veliko tekmovanje.

Kljub temu, da ima slovenska reprezentanca v igrah, ko je konfliktna napetost delovala kot sanjski motivator, naravnost fantastične rezultate, pa v vseh vrhunskih nogometnih kolektivih po svetu še naprej fanatično stremijo k idiličnim odnosom. Ter sproti in učinkovito rešujejo konflikte. To je tudi zanesljivo potrdilo, da vendarle nismo na pravi poti.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
ne filozofiraj...

potem smo mi tudi njih totalno ponižali z vodstvom 2:0 (oz. 3:0 za srbe)
rolleyes-1.gif

Seveda, ker se je tekma pri 2 : 0 (oz. 3 : 0) zakljucila
stupid-1.gif
Žal se moram z vsemi strinjat... Rajši pojdi v kakšno temo, kjer je debata o ročnem nogometu. Ali pa o rokometu doma na WC-ju...

Tu si že toliko oslarij napisal kot jih ponavadi syntman v kakšni drugi temi.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
A se ti realno zavedaš, kakšna reprezentanca je bila Slovenija in kakšna, npr. v tisti dobi Srbija?
In poraz z 1 : 0 proti reprezentanci, ki ima več nogometašev kot Slovenija prebivalcev. In to na njihovem terenu?
V JAR je bila Slovenija najmanjša država, če se ne motim... Zakaj ni v fusbalu nikjer Andore, Liechtensteina, Luksemburga, Malte...

Pa človek božji, Slovenija ni Anglija (ki nas je na WC premagala le z 1 :0), Novakovič ni Rooney, Koren ni Iniesta, Radosavljevič ni Xavi, Jasmin Handanovič ni Buffon, itd. Ali ti še naštevam?

Ne vem, kdo je tu bučman. Ali jaz, ki realno gledam na to, kar imamo in kaj dosegamo, ali ti, ki bi rad, da bi bila Slovenija v fusbalu to kar je Avstrija v smučarskih skokih.
confused-1.gif