Iskanje zaposlitve

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Drugače pa resno mislim, kaj se sedaj pošilja kadrovnikom
sprasujem se.gif

Odvisno. Če imaš svojo firmo (s.p., ki je nabolj pogost, ali d.o.o.) pošlješ ponudbo. Tam opišeš kaj si pripravljen narediti za koliko denarja. Če jim je všeč, se dobiš na sestanku in potem naknadno debatiraš.

Če iščeš službo, potem pa prošnjo. Moj nasvet: ne bluzi. Kratko in jedrnato. Na hitro opiši sebe (sem ta in ta, rojen tega in tega). Podatki o formalni izobrazbi. Še kaj, kar obvladaš (poleg formalne izobrazbe). Dosedanje zaposlitve z referencami. Ne piši, da imaš psa, vendar nimaš rad mačk, imaš punco ampak še ne veš, če je resno ali ne itd... skratka cut the crap. Napiši tisto, kar je relevantno).

Preden pošlješ, daj prebrati nekomu tretjemu, po možnosti nevtralnemu. Obvezno preveri črkovanje.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Eh če padeš na takšnih bedarijah potem si sploh nočeš službe v takem podjetju. Jaz imam rad rdeče M&M bombone in če mi kdo ponudi zelene je definitivno nesposoben lenuh, ki sploh ne ve, kako se dela v "poslovnem" svetu!
bonk.gif

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Sedaj je tako, da če imaš trenutno službo, je nikakor ne pusti, razen če dobiš kje drugje službo in potem pustiš staro službo. Poznam par takih, ki so dali odpoved v eni firmi. Še sedaj si išče službo. V tem času ko smo sedaj je zelo težko dobiti vredu službo.
Kar se pa tiče prošenj je pa že trigga napisal. Sam kdaj na firmi dobivam take prošnje, da bi najraje modela poklical na razgovor, pa bi mu dal eno fajno lekcijo o pisanju prošenj. Obstaja še en način iskanja zaposlitve. Da se osebno zglasiš v tistem podjetju, ko bi pač rad delal. Na podoben način sem jaz dobil prejšno službo. V prejšni firmi smo delali za X firmo, ki je poslovala negativno, zaradi šefovih privatnih poslov ( avto, hiša ) In proti koncu sem v tej X firmi direktorju nekaj rihtal računalnik. Pa me povabi na kavo, kot vedno. Pa nanese pogovor ravno na mojega šefa, kakšen pač je. Najprej sem se bal po pravici povedat kako je, ker nisem vedel v kakih odnosih sta. In mi je direktor v X podjetju ponudil delo in sem ga po hitrem postopku sprejel. Samo sem pa na stari firmi skoraj živčnega fasal, ko sem to mojemu šefu povedal oz. sem mu dal odpoved,pa je nad mano tako hrulil, kot slišiš v tistih ameriških vojaških filmih. Pa so za mano 4je pustili službo pri njemu. Tako da je lahko bil samemu sebi šef.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
eno vprasanje glede tega, ker iscem tudi prvo redno zaposlitev.
vsebina pa to mi je jasna, zanima me naslednje kako je trenutno v praksi.

ali se posilja kar email ali po redno posti?

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Samo sem pa na stari firmi skoraj živčnega fasal, ko sem to mojemu šefu povedal oz. sem mu dal odpoved,pa je nad mano tako hrulil, kot slišiš v tistih ameriških vojaških filmih.

Ko sem še jaz mel šefa pa se je enkat na mene začel dret, sem mu reku če mi lahko to še enkrat pove bolj na glas ker ga nisem dobr slišu. hehe u trenutku mu ni blo več do dretja

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
že zadnja 3 leta so ble socialne firme tam..... zdaj pa res ne bo čist nič pametnega.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.478
449
83
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
že zadnja 3 leta so ble socialne firme tam..... zdaj pa res ne bo čist nič pametnega.

sejma ne poznam, najavljena podjetja pa niso nujno socialna.

krka, unicreedit, abanka, bankart, cocacola, goodyear, tuš...