Iskanje zaposlitve

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.462
580
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Bom dal tuki, ker je več prometa pa tud ne vem kam bi tole dal.

Kakšna je zadaj moda pri iskanju zaposlitve, ali se pišejo prošnje, ponudbe ali že kaj tretjega?

Jaz mam že poln kufer stagnacije v sedanji službi, zato iščem nov izziv.
Išče se zanimiva služba za dipl. inž. elektrotehnike smer elektronika v Zasavju, Ljubljani ali pa nekje vmes med Zasavjem in Ljubljano. Zanimiva področja so elektronika, kakovost (ISO), meroslovje.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
se mi zdi da je kot, da bi loterijo igral
grin1.gif

Če imaš šiht trenutno ne menjuješ, čez leto ali dve pa akcija.

No moje mnenje..

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Pobrskaj po zaposlitvenih portalih, pripravi življenjepis in pošlji naokoli. Par mesecev nazaj je kolega na enakem področju relativno enostavno dobil službo (beri: zbiral je med parimi možnostmi.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
drugace pa tako,
prpravi motivacijsko pismo, ki mora biti obvezno napisano na roko, prilozi CV, ki mora biti "sprintan" in ne daljsi kot ena stran,
ne pozabi na dodatne, recimo privatne aktivnosti, v katerih povdaris svoje dodatne sposobnosti, npr. organizator/vodja, navedes, da si kapetan amaterskega fucbal kluba, in podobno, pac prilagodis glede na organizacijo/podjetje kam posiljas

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Se mi zdi da bi pol lahko SIQ bla varianta... ne vem a so na igralniških tehnologijah al na nekem drugem področju iskali enkrat...

Ne vem pa če bi blo dost izziva

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Se mi zdi da bi pol lahko SIQ bla varianta... ne vem a so na igralniških tehnologijah al na nekem drugem področju iskali enkrat...

Ne vem pa če bi blo dost izziva

programerja c++ ene 4-5 mescov nazaj

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
prpravi motivacijsko pismo, ki mora biti obvezno napisano na roko, prilozi CV, ki mora biti "sprintan" in ne daljsi kot ena stran,
ne pozabi na dodatne, recimo privatne aktivnosti, v katerih povdaris svoje dodatne sposobnosti, npr. organizator/vodja, navedes, da si kapetan amaterskega fucbal kluba, in podobno, pac prilagodis glede na organizacijo/podjetje kam posiljas
S takim pristopom dobiš službo v javni upravi, ne pa zaresni firmi.

V glavnem, najprej se je dobro pozanimat, kje sploh koga rabijo.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
svoje podatke pošlji raznim zaposlitvenim/kadrovskim agencijam
na njih se obračajo podjetja, ki sama nimajo časa/volje/itd sami iskati kadrov
če kdo potrebuje tvoj profil te pokličejo

tiste finte z amaterskim kapetanim itd pa delujejo v pr in marketing agencijah

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
154
63
Celje
Ksz...

Zavedaj pa se, da se cca. 80% delovnih mest pokrije s pomočjo vez in poznanstev, tako da izkoristi to kolikor se da.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Kolikokrat slišim, da se večina (dobrih) služb dobi preko vez. Nikoli verjel ali pa vsaj ne v takem obsegu. Kot dokaz sem dobil dobro službo brez vez, samo in izključno na podlagi mojega znanja in dosedanjega dela. In potem je bilo pogosto vprašanje od sodelavcev koga poznam na firmi in čudni pogledi ko povem da nobenega.
jezen.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Kolikokrat slišim, da se večina (dobrih) služb dobi preko vez. Nikoli verjel ali pa vsaj ne v takem obsegu. Kot dokaz sem dobil dobro službo brez vez, samo in izključno na podlagi mojega znanja in dosedanjega dela. In potem je bilo pogosto vprašanje od sodelavcev koga poznam na firmi in čudni pogledi ko povem da nobenega.
jezen.gif
Za mano in pred mano so prihajali sinovi, nečaki, bratje, prijatelji, ..

Stari, enako pri meni
hysterical-1.gif
nihče me ni priporočil ali kako drugače not vtišal, nič.

In je super, ker nisi nobenemu nič dolžan
zmaga.gif

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
Če si dipl. inž. elektrotehnike potem se ti nimaš kaj bat za službo. Pogoj je samo, da si res inženir in ne samo diplomant (sem imel preveč sošolcev, ki so obvladali samo na papirju).
Sestavi CV in ga skupaj s "ponudbo" pošlji na tebi zanimive firme. Sam sem tako naredil in ni mi žal (beri: na koncu sem izbiral med tremi podjetji)

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.462
580
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Ob eni izmed naštetih firm sem se mal nasmehnil, razlogov pa nebi navajal.

Glede SIQ pa igralniških tehnologij in SIQ-ja je pa tako, da izziv bi že bil samo nimam dovolj programerske osnove. Se bolj ukvarjam s kakimi drugimi področji elektronike. Kam drugam na SIQ-ju sem pa pripravljen it, imajo dost zanimivih področij samo iščejo pa bolj malo.

@Evrokrat: Če jaz kaj na roko napišem, potem kadrovnik, ki bo to bral, lahko nese pisarijo dešifrirat v lekarno. Pa mislim, da se v dobi informacijske tehnologije spodobi prošnjo napisat na računalnik.

Drugače pa resno mislim, kaj se sedaj pošilja kadrovnikom
sprasujem se.gif