Takole,
očala sem dobil in jih že preizkusil
Naročil sem jih pred 11 dnevi. Poslane so bile z navadno pošto. Od carine nisem dobil nobene pošte oz. zahtevka za račun.
Na prvi uč izgledajo original. Zraven dobiš vse - etui, krpico, nalepko na šipci, navodila... Ray Ban logotip je pravi, in je na obeh šipcah. So lahke in lepo narejene - nobenih prask ali kaj podobnega. Kasneje sem le videl, zakaj niso original. Na etuiju piše "Luxott ca" in še dve zvezdici. Pravilno je "Luxottica" in dva sončka ( to sem kasneje videl pri optiku). Kakorkoli že, ko jih imaš na sebi izgledajo kot original.
Seveda sem bil skeptičen glede UV filtra. Zato sem se odpravil k optiku na testiranje. Optik jih je vzel, sprva je malce čudno pogledal, ker so bile Ray Ban, ampak jih je vseeno stestiral. Pride nazaj in reče, da niso čisto OK. In me praša, če so original. Sem mu rekel, da sem jih dobil za darilo in da verjetno res niso, saj kolega nima velik kesha
Pa ga prašam glede rezultatov. Je rekel, da filitrira UVA 100% in UVB 96%. Dodal je, da so vseeno OK za nosit in da si ne bom poškodoval oči. Priporočal mi je, da naslednje obvezno kupim pri optiku, ker imajo tam vsa očala 100% UVB zaščito.
Kasneje bom sigurno probal original aviatorke z mirror stekli. Me zanima razlika v temnenju. Te kar veliko zatemnijo.
Brat bo nesel čez par dni na testiranje Julbo očala s polariziranimi šipcami. So original. Me zanima kakšni bodo rezultati
Lp